جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

تعداد مبتلایان به اوتیسم در کشور با کمبود اطلاعات مواجه هستند • رکنا

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، سعیده صالح غفاری گفت: با توجه به شرایط کنونی جامعه طیف گسترده. اوتیسم امسال با دو چالش جدی مواجه هستیم که مدیران محترم باید برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدت برای رفع این چالش تا پایان سال 1402 داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تعداد کودکان اوتیستیک رو به افزایش است، گفت: از سوی دیگر در حال حاضر با تعداد زیادی از افراد مبتلا به اوتیسم مواجه هستیم که مراحل کودکی را پشت سر گذاشته و وارد دوران بلوغ شده اند. و بزرگسالی، و در حال حاضر با انواع طیف های افراطی. چالش های متوسط ​​و خفیف برای خانواده و جامعه و حتی خودشان ایجاد می شود.

لزوم حمایت از خانواده های مبتلایان به اوتیسم

وی ادامه داد: خانواده ای که سال ها به صورت 24 ساعته از کودک اوتیستیک خود مراقبت می کردند و پس از این مدت آسیب های روحی، روانی و جسمی شدیدی را متحمل می شوند و دیگر قادر به ادامه مراقبت از فرزند خود نیستند و نیاز به حمایت دارند. به هیچ وجه مسائل معیشتی و اقتصاد همین خانواده هاست که متاسفانه شرایط حاکم بر جامعه مشکلاتی را برای کل ملت به خصوص این خانواده ها ایجاد کرده است. لذا نیازمند توجه جدی مسئولان هستیم تا این مهم را در دستور کار خود در شورای اسلامی، مجریه، قضاییه و … مهم بدانند. از ابتدای سال.

وی درباره وضعیت پوشش بیمه ای افراد مبتلا به اوتیسم گفت: بسیار خرسندیم که از شهریور سال گذشته شورای عالی بیمه سلامت پوشش بیمه ای برای توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم در کودکان زیر 12 سال را تصویب کرد. تا 70 درصد.» تعرفه بخش خصوصی و با میانگین تعداد جلسات اختصاصی برای افراد مبتلا به اوتیسم تصویب شد، سپس سازمان های بیمه گر پایه موظف به اجرای این مصوبه شدند.

کندی اجرای این مصوبه و عدم تمایل مراکز توانبخشی به عقد قرارداد با بیمه

صالح غفاری افزود: در نیمه دوم سال در روند اجرای این مصوبه با تاخیر مواجه بودیم و پیگیری ها نشان داد مراکز توانبخشی باید با آنها قرارداد ببندند. بیمه سلامت چرخش مناسب تری داشته باشد. اما در سازمان تامین اجتماعی همواره با چالش تعیین مقررات و مهلت مواجه هستیم. قرار است در اردیبهشت ماه با همه روسای سازمان های بیمه گر جلسه ای داشته باشیم تا شرایط فعلی پوشش را به آنها اطلاع دهیم و از آنها بخواهیم سرعت پوشش را افزایش دهند.

وی با تاکید بر اینکه خدمات طیف اوتیسم تحت پوشش صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج است، گفت: شرکت های بیمه موظف به ارائه خدمات در قالب این صندوق هستند اما متاسفانه شاهد کمبود اراده در مراکز توانبخشی هستیم. . به طور کلی سه طرف باید در این روند حضور فعال داشته باشند، اول اینکه خانواده ها فرزندان خود را در یکی از سازمان های بیمه گر پایه بیمه کنند، دوم تمایل شرکت های بیمه را برای عقد قرارداد با مراکز توانبخشی افزایش دهند و ثالثا تشویق کنند. و مراکز را به عقد قرارداد با بیمه تشویق کنند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران افزود: درخواست ما این است که سازمان بیمه سلامت در پایان هر شش ماه گزارش عملکرد خود را به ذینفعان اصلی صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج ارائه کند و به ما اطلاع دهد که حتی اگر مبلغی که به این صندوق کم است، می توان ادعا کرد.

وی در خصوص پوشش بیمه ای خدمات افراد مبتلا به اوتیسم بالای 12 سال گفت: این قسمت همان چالشی است که در نظر داریم تا 12 تا 16 سال تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار دهیم.

وی با تاکید بر لزوم بیمه تکمیلی برای پوشش خدمات توانبخشی طیف اوتیسم گفت: یکی از درخواست های ما پیگیری این موضوع از اتحادیه بیمه تکمیلی بود که دو جلسه با آنها داشته ایم. البته ابهاماتی در این زمینه وجود داشت. اعضای اتحادیه عنوان کردند: خدمات توانبخشی مانند کاردرمانی و گفتاردرمانی در دستورالعمل بیمه تکمیلی گنجانده شده است که به دلیل عدم اطلاع بیماران ما مبنی بر اینکه بیمه تکمیلی آنها هزینه کاردرمانی و گفتار درمانی را پوشش می دهد، از آنها خواستیم برای ما ارسال کنند.

وی افزود: اگر چنین ودیعه ای وجود داشته باشد خیلی اتفاق خوبی است و بهتر است اطلاع رسانی شود در غیر این صورت مبلغ تحت پوشش بیمه پایه در این حوزه 70 درصد اعلام شده است اما با توجه به تعداد جلسات مورد نیاز. برای توانبخشی کم است. اگر بیمه تکمیلی نیز به کاهش حداقل 10 درصدی بار هزینه های توانبخشی خانواده کمک کند، وضعیت بسیار بهتر خواهد شد.

فقدان اطلاعات آماری برای افراد در طیف اوتیسم

وی در خصوص آمار فعلی افراد مبتلا به اوتیسم گفت: متاسفانه در ایران همچنان با خلاء کامل اطلاعاتی در خصوص آمار این افراد مواجه هستیم که لایه‌های سیاسی سیستم‌های اوتیسم را تحت تاثیر قرار داده است. چرا که وقتی آماری وجود ندارد، نه در مجلس، نه در سازمان برنامه و بودجه و نه در سایر نهادهای حمایتی، بیماران همراهی کافی ندارند. به همین دلیل درخواست داریم امسال با نظارت معاونت پژوهشی وزارت بهداشت طرحی برای بررسی آمار اوتیسم در ایران انجام شود و در این زمینه کمک خواهیم کرد.

وی ادامه داد: آماری که مراکز اوتیسم سایر کشورها در ماه جهانی اوتیسم اعلام کردند، یک تولد از هر 32 تولد است، اما طبق آمار وزارت بهداشت، آمار ما یک تولد از هر 100 تولد است، بسیار مهم است که از طریق این وزارتخانه اقدام شود. بهداشت برای شناسایی زودهنگام و سریع این افراد به ویژه افراد زیر دو سال.


اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *