معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص شناسنامه ملی به شرکت های تعاونی دانشجویی خبر داد و گفت: این اقدام با هدف تقویت فرهنگ کار و تلاش و افزایش مهارت دانش آموزان انجام می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، فلسفه تشکیل تعاونی های آموزشی تقویت روحیه تعاون و همکاری در بین دانش آموزان و تشویق آنان به انجام فعالیت های گروهی و اطلاع از امور اجتماعی و اقتصادی تعاونی است.
کارشناسان به کارکردهای اجتماعی و فرهنگی به عنوان مهمترین رویکرد تعاونی های آموزشی اشاره کردند و معتقدند وجود تعاونی در مؤسسه آموزشی مانند مدرسه که نهادی تأثیرگذار در سنین بالاتر برای اجتماعی شدن هر فرد است. می تواند ابزار موثری برای آموزش افراد و آشنایی نوجوانان و جوانان با فرآیند اجتماعی شدن تلقی شود.
این دسته از تعاونی ها نقش مهمی در مشارکت اجتماعی دانش آموزان و تحقق فعالیت های جمعی و گروهی ایفا می کنند و صرف نظر از کارکردهای ذکر شده، این توانایی را دارند که به دانش آموزان بیاموزند چگونه در جامعه مدنی فکر کنند، عمل کنند و دموکراتیک زندگی کنند.
بسترسازی برای تقویت فرهنگ سخت کوشی و تلاش، توسعه و نهادینه سازی فرهنگ تعاون در بین دانش آموزان، کمک به خلاقیت دانش آموزان و افزایش توانایی و مسئولیت پذیری آنان، افزایش قدرت انتخاب آگاهانه در دانش آموزان، تقویت کارآفرینی و افزایش مهارت های دانش آموزی است. از جمله مهمترین اهداف ایجاد تعاونی های دانشجویی.
در همین راستا مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص شناسنامه ملی به شرکت های تعاونی دانشجویی خبر داد و تصریح کرد: این اقدام با هدف تقویت فرهنگ کار و تلاش، افزایش مهارتهای دانشجویان و نهادینهسازی فرهنگ تعاون و کارآفرینی.
به گفته وی، تشکیل این تعاونی ها نوعی تمرین تعاونی در مدارس و آموزشگاه های سراسر کشور است و بر این اساس معاونت امور تعاون با توجه به سیاست های کلی دولت سیزدهم در خصوص تداوم تشکیل و از توسعه این تعاونی ها در سراسر کشور با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش که انجام داده است.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان سراسر کشور و تاکید ایشان بر ترویج فرهنگ تعاون در مدارس. کشور اعلام کرد: اساسنامه تعاونی های دانشجویی کمک موثری به فرهنگ کار گروهی و ارتقای شایستگی آینده سازان کشور می کند. .
به گزارش ای بی اس نیوز، از آنجایی که اعضای تعاونیهای دانشجویی را دانشجویانی تشکیل میدهند که به سن قانونی نرسیدهاند، بنابراین قانون اجازه تشکیل این تعاونیها را بدون ثبت در مرجع ثبت شرکتها داده و در تعاونی، کارگری و کارگری ثبت میشوند. خدمات اجتماعی.
بر اساس آمار بیش از 100 تعاونی آموزشی با عضویت حدود 7000 دانش آموز در سراسر کشور وجود دارد و دانش آموزان در هر سنی می توانند به تعاونی ها بپیوندند و در زمینه تولید و عرضه کتاب، لوازم التحریر، دوخت پیراهن، صنایع دستی و مدیریت فعالیت کنند. پرداخت بوفه
به گفته مسکنی، فعالیت تعاونیهای دانشجویی فاقد کارت ملی با مشکلاتی از جمله عدم امکان افتتاح حساب در شعب بانکها، حذف یارانه مدیران کل تعاونیها و اخذ هزینه افتتاح حساب در آنها مواجه شده است. آسیب شناسی در ادامه به این موضوع پرداخته و مکاتبات و جلساتی را با شعبه بانک اطلاعات اشخاص حقوقی سازمان ثبت احوال و دفتر حقوقی ریاست جمهوری برگزار کرد تا در نهایت با پیگیری های انجام شده، نحوه صدور کارت ملی به این موضوع مطرح شود. انجمن های تعاونی در جلسه شورای عالی حقوقی معاونت حقوقی رئیس جمهور یک دانشجو مطرح و انتساب شناسنامه ملی به این تعاونی ها بدون مانع به رسمیت شناخته شد.
دانشآموزان با عضویت در تعاونیهای مدارس میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله تولید مصنوعات مانند میز و صندلی دانشآموزی، دوخت لباس و پیراهن دانشآموزی، ارائه صنایع دستی به دانشآموزان، مدیریت بوفه مدارس، تهیه غذای سالم و… کتاب و لوازم التحریر . انجام دادن
طبق آمار بیش از 100 تعاونی مدارس با حدود 7000 دانش آموز در سراسر کشور وجود دارد. عضویت در تعاونی های دانشجویی محدودیت سنی ندارد و دانشجویان همیشه می توانند با عضویت در انجمن فارغ التحصیلان سهام خود را حفظ کنند یا پس از اتمام تحصیل به سایر دانشجویان جدید منتقل کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، برای تقویت فرهنگ کار و تلاش، ایجاد مهارت در دانش آموزان برای مدیریت کسب و کار، کار تیمی و مشارکت، احترام به دیگران، آشنایی دانش آموزان با مهارت های کسب و کار، تجربه کسب و کار، ایجاد کارآفرینی و مهارت های یادگیری است. بی شک در چارچوب تشکیل تعاونی های آموزشی می توان ضمن توسعه و ترویج فرهنگ کار و تلاش، همکاری معلمان و دانش آموزان را تقویت کرد.
انتهای پیام