چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تعامل سازنده با همسایگان در سایه «دیپلماسی مهارتی»

دیپلماسی مهارتی یکی از توانمندی های مهم سازمان آموزش فنی و حرفه ای است که می تواند به عنوان ابزاری موثر برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه مورد توجه قرار گیرد. بنابراین لازم است از تجربیات موفق در زمینه آموزش مهارتی به درستی بهره برداری شود. و ارائه آموزش های حرفه ای به کشورهای دیگر.

به گزارش ای بی اس نیوز، در دنیای امروز، دیپلماسی مهارتی یکی از ابزارهایی است که دیپلماسی برای ایجاد و تقویت روابط دوجانبه یا چندجانبه برای تامین منافع ملی در زمینه هایی مانند تقویت ظرفیت منابع انسانی کشور، تقویت ظرفیت های فناورانه و اهرم های موفقیت آمیز بر آن تکیه دارد. تجربیات مهارتی از کشورهای دیگر

جوهر اصلی دیپلماسی مهارتی، تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهانی از طریق کنترل ایده‌ها، باورها و هنجارها و شکل‌دهی رفتارها به روش‌های مختلف با استفاده از ابزارهای آموزش مهارت است.

در حال حاضر از دیدگاه کارشناسان، رویکرد دیپلماتیک مبتنی بر شایستگی می تواند زمینه ساز توسعه فعالیت های تجاری و تعاملات بین المللی در بخش های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی باشد.

تعریف در سند حرفه آموزی مؤسسه آموزشی فنی و حرفه ای به عنوان متولی حرفه آموزی در کشور “دیپلماسی مهارت”تحقق اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق صدور مهارت و فناوری در بستر سیاسی مورد تایید قرار گرفت.

مهرداد عظیمی، معاون وزیر تعاون، کار و حفاظت اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در این خصوص گفت: توسعه دیپلماسی مهارتی بر اساس سیاست های دولت سیزدهم و وزارت متبوع، راهبرد اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای است. سازماندهی و استفاده از توانمندی های نظام دیپلماسی کشور روند برنامه ها و شاخص های این راهبرد را تسریع می کند.

به گفته وی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای در راستای توسعه حرفه آموزی، سنجش مهارت های حرفه ای و اجرای فرآیند جذب نیروهای جدید تفاهم نامه همکاری با بنگاه های بزرگ صنعتی و اقتصادی امضا کرد.

معاون وزیر کار بر لزوم برنامه ریزی و امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص ارائه خدمات حرفه آموزی و صادرات به سایر کشورها تاکید کرد و گفت: سازمان فنی و حرفه ای در راستای گسترش چتر مهارتی در ایران و فراتر از آن مرزها با سرمایه انسانی شایسته و متخصص و زیرساخت های جامع استاندارد، آمادگی کامل برای اجرای استراتژی توسعه مهارت های دیپلماتیک را دارد.

تعامل سازنده با همسایگان در سایه «دیپلماسی مهارتی»

در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای ظرفیت بالایی برای توسعه دیپلماسی با کشورهای همسایه و منطقه و همکاری با کشورهای اوراسیا و قاره آفریقا دارد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم بحث تعاملات بین المللی به ویژه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه اهمیت زیادی پیدا کرد و در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس سازمان آموزش فنی و حرفه ای رویکرد دیپلماتیک مهارت محور را برای توسعه روابط با شرکای خارجی در پیش گرفته و اقدامات متعددی را در این زمینه دنبال کرده است.

از جمله مهمترین دستاوردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای دولت سیزدهم می توان به ایجاد کمیته سیاستگذاری امور بین الملل، امضای برنامه اقدام مشترک با تاجیکستان، تهیه طرح همکاری با نیجریه و غنا، آماده سازی اشاره کرد. و ارائه پیش نویس طرح و تفاهم نامه همکاری با کشورهایی مانند مالزی، عمان، عراق، سوریه و ژاپن و تسهیل در روند تأسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای رایگان در خارج از کشور.

از دیگر اقدامات سازمان آموزش و پرورش حرفه ای در این زمینه، تنظیم 29 سند همکاری بین المللی، ایجاد دفتر همکاری بین المللی با 45 کشور و تهیه و ارسال 8 پروژه در زمینه زیرساخت های آموزش حرفه ای در اروپاست. کمیسیون و سازمان ملل برای جمعیت بودجه برای استفاده از کمک این یک توسعه بوده است.

امضای دو سند همکاری با کشورهای تاجیکستان و روسیه، ارائه بیش از 200 حرفه به پناهندگان با هدف بهبود شرایط زندگی و امکان بازگشت داوطلبانه پناهندگان و ارائه بیش از 34680 دوره آموزش حرفه ای برای پناهندگان در سال 2011. تا سال 2023. با همکاری سازمان ملی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از دیگر موفقیت های بین المللی سازمان فنی و حرفه ای دولت سیزدهم در راستای توسعه دیپلماسی مهارتی است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان آموزش فنی و حرفه ای موظف به ارائه آموزش های حرفه ای و تسهیل روابط با کشورهای سازمان های منطقه ای و بین المللی در زمینه مهارت ها است و از این طریق از طریق تبادل اطلاعات و مهارت ها، زمینه بهبود سطح فنی و مهارت های کارآموزان در سطح بین المللی برای یک مسابقه ارائه شده توسط سازنده.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *