سالم الخبر: رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: نظارت وزارت بهداشت بر نظام سلامت بارها نقض شده است و به همین دلیل تصمیمات در خصوص نظام سلامت خارج از نظام سلامت اتخاذ می شود.
محمد رای زاده در نشست خبری به مناسبت سالروز ابلاغ سند سیاست کلی نظام سلامت افزود: افزایش ظرفیت پزشکی یکی از مواردی است که خارج از نظام سلامت تصمیم گیری شد. مدیریت منابع توسط وزارت بهداشت محقق نمی شود و بخشی از آن خارج از نظام سلامت مدیریت می شود.
وی با گلایه از برخی نابسامانی ها در حوزه بهداشت و درمان در کشور گفت: اگر قوانین مغایر با این سند در برخی سازمان ها تدوین و اجرا شود قطعا حوزه سلامت با مشکل مواجه خواهد شد.
رئیس سازمان نظام پزشکی منشأ بسیاری از مشکلات را بی توجهی به بند 7 و ماده 7-1 سیاست کلی سلامت عنوان کرد و گفت: مسئولیت نظام سلامت اعم از سیاست های اجرایی، برنامه ریزی راهبردی، ارزیابی و نظارت بر عهده نظام سلامت است. به وزارت بهداشت، اما این بند از آن سیاست هایی است که رعایت نمی کند، بسیاری از نهادها و سازمان ها به همین دلیل جزیره ای وارد حوزه سلامت می شوند و می خواهند مشکلی را از منظر کوتاه مدت حل کنند.
غافل از اینکه صدها مشکل برای صحت کشور ایجاد می کنند. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به یک چهارم رسیده است.
وی ادامه داد: ریشه همه مشکلات اقتصاد سلامت این است که سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی بر اساس سیاست های عمومی در نظر گرفته نشده است و به نظر ما در طول ده سال گذشته سهم سلامت از ناخالص داخلی بوده است. تولید داخلی به یک چهارم رسیده است.
رئیس زاده همچنین به عدم رعایت قوانین اولیه در حوزه تعرفه های پزشکی اشاره کرد و گفت: در سیاست های ابلاغی تصریح شده است که تعرفه خدمات بر اساس شواهد و بر اساس ارزش افزوده تعیین می شود، اما تعرفه ها بر اساس تعیین و تصویب نمی شود. روی این. شواهد و ارزش افزوده تکلیف شد و مشکلات زیادی را برای مردم و جامعه پزشکی ایجاد کرد و منفعت آن به نفع مردم و جامعه پزشکی نبود، بلکه به نفع شرکت های بیمه بود. این باعث می شود تعاریف تایید شده که قیمت واقعی ندارند توسط برخی پزشکان رعایت نشود. اگر به نام طمع پزشکان قیمت واقعی این خدمات را کاهش دهیم، بی انصافی در حق مردم و جامعه پزشکی خواهد بود.
وی همچنین گفت: مصوبه هیات وزیران برای افزایش تعرفه های پزشکی هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعلام تعرفه های پزشکی از سوی برخی انجمن ها
وی گفت: آنچه به ما اعلام شد افزایش 35 درصدی تعرفه جهانی بود اما هنوز این موضوع به صورت رسمی اعلام نشده و اطلاعی از این موضوع نداریم. انجمن های علمی انجمن های مستقلی هستند که بر اساس قوانین وزارت بهداشت فعالیت می کنند و تحت نظارت نظام پزشکی نیستند. راه قانونی تعیین تعرفه ها تصویب این تعرفه ها در شورای دولت و سپس ابلاغ است.
رئیس زاده درباره تدوین تعرفه های خدمات مبتنی بر شواهد گفت: نه تنها در این زمینه پیشرفتی نداشتیم، بلکه عقب نشینی کردیم، تعرفه ها اجباری بود و تعرفه اجباری فقط به نفع موسسات بیمه است.
رئیس تنظیم مقررات تجهیزات پزشکی گفت: افزایش تعرفه به معنای پرداخت بیشتر بیمه است، اگر معتقدیم تعرفه باید بر اساس مدرک باشد، برای پرداخت بیشتر از بیمه و کاهش فشار بر بیمه است. مردم و جامعه پزشکی اگر اینطور نباشد و بیمه در جایی که بتوانیم نظارت کنیم کمتر پرداخت کند جامعه پزشکی ضرر می کند و در جایی که امکان نظارت وجود ندارد از جیب مردم پرداخت می شود و هرج و مرج ایجاد می شود و ناهنجاری ایجاد می شود. اگر تعرفه نزدیک به قیمت واقعی باشد به نفع مردم و جامعه پزشکی است اما اگر به بهانه های مختلف از آن فاصله بگیریم.
به ضرر مردم است که جامعه پزشکی جزو همین مردم است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فوت مرحوم پروستو بخشی گفت: با توجه به اینکه متوفی بخشی از سازمان نظام پزشکی بوده، وظیفه سازمان نظام پزشکی است که بررسی های لازم را انجام دهد. با توجه به این موضوع. خبر فوت آن مرحوم بسیار تأسف آور بود و من شخصاً به آنجا رفتم و تحقیقات بیشتری در این زمینه داشتم. بخشی از موضوعی که بر عهده سازمان نظام پزشکی بود تکمیل شده است اما نظر در مورد علت فوت بر عهده نهادهای ذیربط مانند نظام پزشکی قانونی است. سازمان نظام پزشکی اشاره ای به علت فوت متوفی تلقی نمی شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص اعلام قیمت تعرفه های پزشکی از سوی برخی انجمن ها افزود: نظارت بر تعیین نرخ ویزیت پزشکان عمومی به میزان 280 هزار تومان بر عهده وزارت بهداشت است و نظارت بر تعیین نرخ ویزیت پزشکان عمومی بر عهده سازمان تنظیم مقررات پزشکی است. هیچ نقشی در این امور ندارد زیرا انجمن های علمی زیر این وزارتخانه را جمع آوری کرده اند؟
رئیس زاده بیان کرد: رسانه ها باید کمک کنند تا تعرفه پزشکی به قیمت واقعی نزدیک شود که به نفع مردم و پزشکان است و اگر نرخ این تعرفه پایین باشد مشکلات زیادی به وجود می آید.
وی بیان کرد: کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت باید بازنگری شود تا بی عدالتی بین تخصص های مختلف در پرداخت کاهش یابد. وی بیان کرد: در رشته های تخصصی که کمبود نیروی متخصص داریم نیز باید مشوق های ویژه در نظر گرفته شود. افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی تضمین کننده وجود نیروهای متخصص نیست.
وی درباره مشکلات نیروهای برنامه ریزی شده نیز گفت: کمیته ویژه ای برای رسیدگی به مشکلات نیروهای برنامه ریزی شده در دستگاه پزشکی ایجاد شد تا به مسائل آنها رسیدگی شود. وی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد ظرفیت در برخی رشته ها خالی مانده است، افزود: اکنون رشته هایی مانند بیهوشی، اطفال، فوریت های پزشکی، عفونی ظرفیت های بسیاری خالی مانده است. مثلا قرار بود ظرف 4 سال 1600 متخصص بیهوشی در کشور منصوب شود اما الان 400 پزشک وارد این حوزه شده اند که باید 1400 نفر می شد، یعنی در این چهار سال هزار نفر کمبود ظرفیت بیهوشی داریم. اگرچه ظرفیت حوزه عمومی چهار برابر شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: سرعت دسترسی به خدمات پزشکی در ایران از بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا بهتر است. سالانه در برخی کشورها بیش از 10000 مورد مرگ به دلیل زمان طولانی انتظار برای مراجعه به پزشک رخ می دهد، در حالی که در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16541/%D8%AA%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%81%D9%82%D8%B7-%D9%86%D9%81%D8%B9-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%DA%AF%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز