تضاد منافع فرماندهان نظامی سودانی به درگیری مسلحانه دامن زد/ خارطوم تاوان مداخلات خارجی و عدم پاسخگویی «ژنرال» را می دهد • رکنا
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل آفریقا در گفت و گو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، با اشاره به درگیری مسلحانه ارتش سودان با نیروهای واکنش سریع این کشور، اظهار کرد: ابتدا باید به سودان اشاره کنم. شاهد جنگ ها و کودتاهای زیادی بوده است و حتی جنگ های داخلی در سودان جنوبی و دارفور به حدی پیش رفته است که دادگاه کیفری بین المللی حکم تعقیب کیفری علیه عمر البشیر، رئیس جمهور وقت این کشور را صادر کرده است. بر این اساس باید گفت که این کشور بارها صحنه درگیری های نظامی بوده است اما اکنون شرایط به گونه ای است که طرفین این درگیری مسلحانه در پایتخت کسانی هستند که خودشان در قدرت هستند و به همین دلیل ، باید گفت در سودان حادثه ای رخ داده است، نادر هستیم.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش رسانه ها در درگیری دو روز گذشته ارتش سودان با نیروهای واکنش سریع این کشور حدود 50 تا 60 نفر کشته شدند که تعدادی از آنها سرباز و بقیه غیرنظامی هستند. میزان صحیح بودن تعداد کشته ها و مجروحان موضوعی پیچیده و پنهان تلقی می شود، اما دامنه و گستردگی درگیری به حدی است که حداقل 100 تا 200 نفر کشته و زخمی شده اند. صرف نظر از این مسائل، اگر بخواهیم دلایل درگیری دو طرف را تحلیل کنیم، باید بگویم که ستون فقرات این رویارویی مسلحانه، اختلاف و جنگ قدرت میان ارتش سودان است. از زمان سرنگونی عمر البشیر در سال 2019، شاهد بودیم که ارتش سودان با حمایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی توانسته اند قدرت را در خارطوم به دست گرفته و با وعده های مکرر اوضاع را به نفع خود مدیریت کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اعلام کرد: واقعیت این است که در اینجا یک دوگانگی آشکار وجود دارد. به طوری که نیروهای واکنش سریع سودان به فرماندهی محمد حمدان دغلو (حمیداتی) که در دوران ریاست جمهوری عمر البشیر نقش بسزایی در سرکوب مخالفان وی داشت، اکنون با دیگر عناصر ارتش روبرو شده اند و به همین دلیل درگیری های کنونی رخ داده است. در سودان به جنگ ژنرال ها اشاره می کنند. توجه داشته باشید که شورای ریاست جمهوری سودان بلافاصله پس از سقوط عمر البشیر قدرت را در دست گرفت و اینجاست که عبدالفتاح البرهان به عنوان یکی از ژنرال های ارتش، روندی را که در این کشور در جریان بود، تشریح کرد و در آن زمان، چون ارتش به ائتلافی منسجم علیه مردم نیاز داشت، البرهان و حمیدتی که فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان بود، بر سر چگونگی تقسیم بندی به توافق رسیدند. قدرت و رهبری سودان، اما اکنون ارتش به نیروهای واکنش سریع اعلام کرده است که به هر حال باید زودتر به سپاه ساختار نظامی سودان بپیوندند.
وی افزود: فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان از پیوستن به ارتش و ادغام در این سازمان خودداری کرد و همین موضوع باعث ایجاد دوقطبی بین نیروهای نظامی که تا چند ماه پیش با هماهنگی یکدیگر قدرت را در دست داشتند، ایجاد کرد. در توزیع به هر کسی جواب ندادند. اخیراً در رسانه ها گزارش شده بود که نیروهای مداخله سریع توانستند مناطق حیاتی و بخشی از فرودگاه خارطوم را تصرف کنند، اما ارتش سودان همه این موارد را تکذیب کرد و به همین دلیل شاهد انتشار اخبار جعلی در بحبوحه فرودگاه خارطوم هستیم. درگیری بین ارتش سودان مشخص نیست کدام جناح بر دیگری پیروز خواهد شد، اما نکته مهم این است که قربانیان اصلی این درگیری فقط مردم سودان هستند. توجه داشته باشید که سودان بعد از عمر البشیر در دست ارتش بود و قرار بود دوران گذار را به صورت مسالمت آمیز طی کنند و در این روند به آنها وعده تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات زیر نظر سازمان ملل داده شد. نظارت.
گنادباشی گفت: در حال حاضر و در شرایطی که سربازان در حال کشتار یکدیگر هستند، مهمترین مسئله سودان، انتقال قدرت به غیرنظامیان است، اما این موضوع همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و ارتش در خارطوم هیچ اقدام مثبتی انجام نداده است. . در آن جهت آنچه در این میان به ویژه از واکنش کشورهای خارجی می توان تخمین زد این است که ارتش سودان همچنان زیر چتر حمایت کشورهای خارجی قرار دارد و در این بین دولت های عربی، غربی ها و حتی اسرائیلی ها خط و نشان می کشند و امنیت را تامین می کنند. منافع آنها اینکه ما شاهد واکنش موساد به وقایع اخیر سودان هستیم و اعلام میکنیم که درگیری نظامی در آن کشور یک مشکل داخلی است و تأثیری بر روابط تلآویو با خارطوم ندارد، نشان میدهد که این کشور آفریقایی تا چه حد تحت سلطه قدرتهای خارجی است. اتفاق می افتد و برای آنها مهم است.
وی در پایان با اشاره به احتمال تداوم درگیری در سودان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که مشکلات آمریکا، عربستان و امارات منافع مستقیمی در سودان دارند و اکنون قابل مشاهده است که چگونه مشکلات فوق الذکر کشورها می توانند اوضاع سودان را آرام کنند. ; زیرا در صورت تداوم درگیری نظامیان در این کشور و یا سرایت آن به شهرهای دیگر، بدون شک این رویارویی می تواند منجر به درگیری داخلی شود و علاوه بر افزایش تلفات انسانی، شاهد جنگی تمام عیار در این کشور باشیم. سودان، تاریخ کدام پایان نامشخص خواهد بود.
خبر از رکنا