شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

تشکیل کمیته مشترک کشاورزی ایران و هند

پس از تاکید رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر هند بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری در مناطق غیرتحریمی در حاشیه اجلاس بریکس، معاون وزیر جهاد کشاورزی ایران در شهریور ماه 1402 به دهلی نو سفر کرد و دیدار و گفتگو کرد. . با وزیر کشاورزی هند

به گزارش ای بی اس نیوز، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و تنظیم بازار در سفر به هند ضمن مذاکره با مقامات ارشد این کشور در خصوص همکاری برای گسترش روابط تجاری، برای رایزنی در خصوص ایجاد کمیته مشترک کشاورزی برای حل و فصل مسائل مربوطه رایزنی کرد. مانند قرنطینه محصولات کشاورزی، تجارت آزاد، تعرفه گمرکی و… پرداخت.

با اجرای برنامه ریزی های انجام شده، اولین نشست کمیته مشترک کشاورزی ایران و هند در دهلی نو با محوریت توسعه روابط تجاری کشاورزی دو کشور، همکاری های دوجانبه در زمینه محصولات باغی و تحقیقات مرتبط با این موارد شامل دارویی بود. گیاهان، میوه های گرمسیری، محصولات گلخانه ای، قارچ های خوراکی، کشاورزی هوشمند، رفع موانع فنی صادرات کیوی و تسهیل و توسعه صادرات خرما، سیب، زعفران و مسائل فنی کنترل و کیفیت آفات و بیماری ها. سموم، موانع گمرکی، جایگزینی تجارت آزاد به جای تعرفه ترجیحی و تبادل اطلاعات و همکاری های دوجانبه بین معاونت های تحقیقاتی دو کشور با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر و مدیر کل شرکت بازرگانی دولتی ایران رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، رئیس بین‌الملل مرکز تحقیقات کشاورزی، رئیس کل گمرکات صادراتی ایران و چند تن از مدیران میانی.

در این کمیته مشترک، نمایندگان دو طرف مهمترین سوالات، چالش ها و پیشنهادات خود را برای توسعه روابط در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ارائه کردند، طرف هندی آخرین دستاوردهای خود را در حوزه کشاورزی هوشمند، تحقیقات هواشناسی ارائه کرد. تصمیم دولت هند برای ترویج این غذا در بین مردم، پلتفرم های فروش کشاورز برای کشاورزان، برنامه های دولت هند برای توسعه بازار محصولات گرمسیری مانند انبه، موز، نارگیل و غیره را توضیح داد.

طرف ایرانی همچنین مهم ترین مسائل و چالش های همکاری با طرف هندی را مورد بحث و بررسی قرار داد و عمدتاً موانع متعدد ایجاد شده در مسیر فعالیت های مشترک با هند را بیان کرد. نماینده سازمان توسعه تجارت همچنین به موضوع تفاوت فاحش حقوق گمرکی واردات محصولات کشاورزی ایران و هند اعتراض کرد و به طرف هندی تلویحاً هشدار داده شد که در صورت عدم موافقت طرف ایرانی با امضای این تفاهم نامه. موافقتنامه تجارت آزاد، موافقتنامه یا کاهش عوارض گمرکی اعمال شده بر محصولات ما، طرف ایرانی نیز اقدامات متقابلی را در خصوص افزایش تعرفه واردات محصولات کشاورزی از هند انجام خواهد داد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *