تشکیل کارگروه مشترک خانه اصناف ایران و بنگلادش/ ظرفیت تولید مشترک پوشاک بین دو کشور
در دیدار سفیر بنگلادش در ایران با رئیس و اعضای هیئت مدیره اتاق صنایع دستی ایران، مقرر شد کارگروه مشترک اتاق صنایع دستی ایران و بنگلادش تشکیل شود و تولید پوشاک به عنوان یکی از پتانسیل ها ذکر شده است. توانایی های تجاری دو کشور
به گزارش ای بی اس نیوز، مجتبی صفایی – رئیس اتاق شرکت های ایران – در دیدار با سفیر بنگلادش، صادرات کالاهایی مانند خشکبار، خرما، محصولات دریایی، مصالح ساختمانی مانند سیمان، آهن، گچ و … را مورد بررسی قرار داد. و همچنین در زمینه چرم و سایر زمینه ها. از ایران تا بنگلادش گفت: به دنبال استفاده از این فرصت برای ایجاد تسهیلات بین دو کشور در زمینه صادرات هستیم. ایران درگیر جنگ اقتصادی یا تحریمهای اقتصادی است، اما علیرغم اینکه این تحریمها میتواند بسیار فلجکننده باشد، صنعت ایران همچنان خودکفا بوده و در آستانه ورود به عرصه جهانی است.
صفایی با بیان اینکه در ایران بیش از 3 میلیون واحد صنفی وجود دارد که از این تعداد 600 هزار واحد به واحدهای تولیدی اختصاص دارد، گفت: علاوه بر این، بیشتر تولیدات کشور در بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط از جمله مرکز خانه خانه انجام می شود. اصناف ایران
رئیس اتاق شرکتهای ایران در ادامه با بیان اینکه امروز آماده تبادل نظر در زمینه صادرات و استفاده از تجربیات شما در حوزه نساجی و پوشاک هستیم، گفت: وظیفه این کارگروه شناسایی بنگاه های اقتصادی است که بستر صادراتی بین دو کشور را فراهم کرده و دلایلی برای گسترش صادرات غیرنفتی ایران ارائه کند.
آمادگی بنگلادش برای گسترش روابط تجاری با اصناف ایران
در ادامه این دیدار، منجورول کریم خان موچوری، سفیر بنگلادش با اشاره به روابط دوستانه دو کشور ایران و بنگلادش، گفت: بنگلادش و ایران در دوران مناقشه مشترکات تاریخی و فرهنگی بسیاری دارند. هزار سال است که روابط دو کشور را تقویت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تحریمهای آمریکا علیه ایران در سالهای اخیر دامنه فعالیتهای تجاری و اقتصادی فعالان اقتصادی ایرانی را محدود کرده است، گفت: با وجود تنگناهای موجود، بخش خصوصی ایران توانسته توانایی خود را در دور زدن تحریمها نشان دهد.
به گفته وی، دولت ایران و بنگلادش همواره به طرق مختلف تلاش کرده اند تا تحریم های آمریکا علیه ایران را خنثی کرده و تجارت را گسترش دهند.
سفیر بنگلادش با اشاره به نقش تاثیرگذار بنگاه های کوچک و متوسط در اقتصاد ایران گفت: کسب و کارهای کوچک در بنگلادش نیز در سال های اخیر توانسته اند تاثیر بسزایی بر اقتصاد بنگلادش بگذارند.
نیاز به شناسایی فرصت های تجاری برای هر دو طرف
منجورول کریم خان موچوری در ادامه به توانمندی های صادراتی و نیازهای وارداتی بنگلادش اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بنگلادش به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تولید پوشاک در جهان فرصت های متعددی برای همکاری مشترک با ایران و یا صادرات پوشاک به این کشور دارد. . از سوی دیگر، بنگلادش نیاز به واردات در زمینه هایی مانند مصالح ساختمانی، میوه های خشک، چرم و غیره دارد. وی در صورت تمایل تجار ایرانی از واردات این محصولات استقبال می کند.
وی از لزوم گسترش تجارت با شناسایی فرصت ها و فعالیت های اقتصادی دو طرف خبر داد و تاکید کرد: به تجار، تجار و فعالان اقتصادی توصیه می کنم برای شناخت بهتر بازار و آشنایی با فرصت های موجود به بنگلادش سفر کنند. در این راستا سفارت ما در انجام اقدامات تسهیل کننده دریغ نخواهد کرد.
وی همچنین حضور روزافزون شهروندان بنگلادشی در کشورهای مختلف را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حال حاضر دو میلیون بنگلادشی در عربستان و یک میلیون بنگلادشی در امارات زندگی می کنند که مصرف کننده محصولاتی مانند میوه خشک و خرمای ایرانی هستند. . بنابراین دامنه تجار ایرانی محدود به بنگلادش نخواهد بود و می توانند بازار خود را در کشورهای همسایه نیز بیابند.
لزوم عرضه محصولات ایرانی با قیمت های رقابتی
منجورول کریم خان موچوری در ادامه بر لزوم قیمت گذاری رقابتی در بازار مصرف تاکید کرد و گفت: اگر فعالان اقتصادی ایرانی مصمم به گسترش روابط تجاری خود با بنگلادش هستند، ابتدا باید با ارائه قیمت های رقابتی جایگاه خود را در بازار بنگلادش پیدا کنند. علاوه بر این، برای دستیابی به توافق تجاری بین دو کشور، فعالان اقتصادی دو کشور باید یکدیگر را بشناسند و از تواناییهای اقتصادی دو طرف آگاه شوند.
سفیر بنگلادش موضوع تولید مشترک پوشاک را به عنوان یکی از توانمندی های تجاری بالقوه دو کشور مطرح کرد و ادامه داد: می توانیم تولید مشترک پوشاک را در قالب کارگروهی آغاز کنیم. این روش نیاز به سرمایه گذاری و هزینه های هنگفت ندارد و هر دو طرف از این روش فعالیت سود خواهند برد.
وی همچنین بازار مبلمان و محصولات خانگی بنگلادش را برجسته کرد و افزود: در حال حاضر مبلمان و کالاهای خانگی توسط ترکیه عرضه می شود، اما اگر فعالان حوزه مبلمان و محصولات خانگی در ایران آمادگی صادرات در بنگلادش را داشته باشند ما نیز این کار را انجام خواهیم داد. سعی کنید شرکای تجاری بنگلادشی را معرفی کنید تا فرصت واردات محصولات خود را به آنها ارائه دهید.
انتهای پیام