اخبار سیاسی روز

تشکیل کارگروه آسیب شناسی سیاست های بانکی در سازمان بازرسی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست تخصصی با مدیران عامل بانک ها هفت نکته راهبردی برای تحقق شعار سال 1403 را تشریح کرد که باید مورد توجه بانک ها قرار گیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، ذبیح الله خدایان در نشست تخصصی با مدیران عامل بانک های دولتی و غیردولتی که 28 خردادماه در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با نامگذاری شعار سال به توجه ویژه رهبر انقلاب به مسائل اقتصادی اشاره کرد. وی طی 15 سال گذشته گفت: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» مسیر ورق مشخص شده و همه باید برای رسیدن به شعار سال تلاش کنند.

وی با تاکید بر اینکه دشمنان نظام با اعمال فشار و مشکلات اقتصادی قصد ایجاد نارضایتی در بین مردم را دارند، تلاش برای تحقق شعار سال را یک تکلیف شرعی و شرعی بر عهده همه مسئولین دانستند.

خدایان از بانک ها به عنوان یکی از ارکان اصلی تحقق شعار سال یاد کرد و به مدیران عامل بانک ها توصیه کرد از طرح ها و برنامه های مرتبط با شعار «پرش تولید با مشارکت مردمی» حمایت کنند تا در پایان سال و در زمان مقرر گزارش، نتایج اقدامات و دستاوردها در این زمینه قابل قبول است.

وی با یادآوری اینکه اقتصاد کشور به سمت بانک‌ها حرکت می‌کند، افزود: به دلیل نقش مهم بانک‌ها، این حوزه محور اصلی سیاست‌های دولت به‌ویژه در بخش تولید است. زیرا سرمایه مانند خون در رگ های اقتصاد جامعه است و معمولاً توسط بانک ها تامین می شود.

خدایان در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح هفت نکته راهبردی و نوآورانه که برای تحقق شعار سال باید مورد توجه بانک ها قرار گیرد، بر لزوم توجه به آنها تاکید کرد.

«الویت بندی اعطای تسهیلات از سوی بانک ها» اولین نکته ای بود که رئیس سازمان کنترل به آن اشاره کرد. وی در این خصوص توضیح داد: بر این اساس مناسب است نحوه پرداخت تسهیلات تکلیف در اولویت قرار گیرد و مشخص شود که با توجه به شعار سال کدام تسهیلات به حوزه تولیدی کمک می کند.

وی برای تحقق این امر خواستار تجدید نظر بانک ها در سیاست خود در اعطای تسهیلات شد.

دومین موضوعی که خدایان بر آن تاکید کرد «ادامه بازپرداخت معوقات» بود. وی در این زمینه یادآور شد: در این راستا بانک ها و موسسات مالی باید با نظارت و نظارت برای بازپس گیری معوقات بانکی به دقت برنامه ریزی و اقداماتی انجام دهند.

«خروج بانک ها از کسب و کار» سومین نکته ای است که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به آن اشاره کرده است.

وی گفت: حاکمیت شرکتی بانک ها یکی از معضلات اساسی بخش بانکی است که منجر به مسدود شدن منابع بانکی، تجهیز بهینه منابع و نیز منحرف شدن تمرکز بانک ها از هدف اصلی خود شده است، در حالی که طبق قانون حذف موانع تولید رقابتی بانک ها آنها باید در مدت سه سال حداقل 33 درصد در سال از دارایی اضافی خود بکاهند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از دخالت دولت در کسب و کار تاکید کرد: این امر موجب تضعیف بخش خصوصی شده و باید برای رفع این مشکل اقدامات اساسی انجام شود.

چهارمین نکته ای که خدایان به آن اشاره کرد «پرهیز از اضافه برداشت» بود.

وی در این زمینه رشد 66 درصدی اضافه برداشت ها در 11 ماهه گذشته سال گذشته را برشمرد و این موضوع را یکی از چالش های اساسی در حوزه بانکی برشمرد و خاطرنشان کرد: میزان اضافه برداشت به بیش از 500 فقره حمت رسید و بدین ترتیب بدهی های بانکی از طریق خطوط اعتباری، سود و بدهی ها در پایان بهمن ماه به بیش از 1000 رسید که منجر به افزایش نقدینگی و در نهایت تورم شد.

پنجمین مشکلی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد، مربوط به «تاسیسات غیر روتین» است. وی تصریح کرد: نسبت بدهی های غیرجاری در شبکه بانکی 9.7 درصد است و این میزان دو برابر میانگین جهانی است.

«نقد افزایش خودسرانه نرخ کارمزد توسط برخی بانک ها بر خلاف نرخ مصوب بانک مرکزی» ششمین نکته ای بود که خداییان مطرح کرد و از مدیران عامل بانک ها خواست تا این موضوع را بررسی کنند.

هفتمین نکته ای که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به آن اشاره کرد «کفایت سرمایه» بود که ضرورت توجه بانک ها به این موضوع را برجسته کرد.

وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود خواستار کمک دولت و بانک ها برای توانمندسازی بخش خصوصی شد.

تشکیل کارگروه مشترک نهاد ناظر و بانک ها برای آسیب شناسی سیاست های بانکی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور پس از سخنان خود به معاونت اقتصادی این سازمان دستور داد تا گروه هایی متشکل از سازمان بازرسی و بانک ها برای بررسی دقیق سیاست های مربوط به بانک ها تشکیل دهد.

وی همچنین بر لزوم ارائه پیشنهادات برای رفع خسارات شناسایی شده تاکید و خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که بر اساس این گزارش شیرعلی معاون اقتصادی سازمان بازرسی به مدیرعامل بانک ملی ایران برای واگذاری بنگاه های اقتصادی و اقتصادی تبریک گفت. شرکت ها و کاهش مالکیت مشاغل و همچنین مدیرعامل بانک سپه در خصوص موضوع تعیین تکلیف تعهدات ارزی انجام نشده از عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات زایمان و ازدواج قدردانی کرد.

در این نشست تخصصی، سران بانک ها به بررسی مسائل و چالش های پیش رو پرداختند و از اقدامات و حمایت های سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته قدردانی کردند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *