در نتیجه احتمالا تا پایان سال گزارش نهایی گمرک تهیه و مهمترین چالش ها و راهکارهای فوری به مقامات ارشد و قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
در نهایت علیرغم همه این اختلافات، برای روشن شدن دلایل اصلی تمدید فرآیند تعیین تکلیف اموال متروکه، در ادامه بازدید قوه قضائیه، بازرسان ویژه از بنادر شهید رجایی، بوشهر و امام خمینی (ره) بازدید کردند.
همچنین موضوع تکمیل ظرفیت ذخیره سازی سازمان اموال تملیکی سال هاست که مهمترین عامل طولانی شدن روند تعیین تکلیف اموال متروکه عنوان می شود که ظاهرا باز هم ادامه دارد.
لازم به ذکر است سازمان بنادر موظف است اطلاعات کالاهایی را که بیش از 2 ماه در انبارها بوده و فرآیند ترخیص و تشریفات گمرکی برای تعیین تکلیف آغاز نشده و طی تشریفات رها شده است، ارائه نماید. در این راستا باید شرایط لجستیکی دیگری برای ارزیابی کالاهای رها شده در اسرع وقت فراهم شود.
absnews
بررسی ها نشان می دهد حدود دو سال پیش در سفر رئیس سابق قوه قضاییه به بندر شهید رجایی، موضوع عدم اتصال سامانه سازمان بنادر به سامانه گمرک به عنوان یکی از عوامل طولانی شدن تعیین تکلیف کشتی های متروکه مطرح شد. کالاها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سفر هفته گذشته رئیس قوه قضائیه به بندر شهید رجایی تبعات مختلفی داشت. از موضوع کالاهای کهنه که مدتی است در انبارهای سازمان بنادر بلاتکلیف مانده است تا دو آمبولانسی که فیلم های منتشر شده را به نمایش می گذارند، صاحبان کالا اقدام خاصی برای ترخیص کالا از گمرک و سفارش کالاهای خود پس از پنج شنبه انجام نداده اند. سیار بود از نظر ترخیص و سپردن کالا در بنادر، عملا سه ارگان سازمان بنادر و دریا، انبارهای مستقر در محدوده بندر، گمرک ایران و سازمان کالای خودی را بر عهده دارند. در همین راستا وزیر اقتصاد دستور تشکیل تیم واکنش سریع ترخیص کالا از گمرک را در دی ماه امسال صادر کرده بود.
جالب اینکه علیرغم اقدام گمرک، همکاری موثر اداره بندر در لجستیک انتقال کانتینرها به انبارها برای انجام تشریفات متروکه ضروری است. به عبارت دیگر، ارسال و اعلام تنها لیست بدون اقدامات لجستیکی منجر به فرآیند طولانی ارزیابی کالاهای کانتینری رها شده و سپرده گذاری آنها شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز