تزریق 250 هزار میلیارد تومان تسهیلات به فضای تجاری
معاون وزیر کار از تزریق 250 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به فضای کسب و کار کشور خبر داد و گفت: با اختصاص این مبلغ زمینه تثبیت و اشتغال زایی فراهم می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، تبصره 18 لایحه مالی با هدف اجرای برنامه های اشتغال مولد و پایدار و تاکید بر ایجاد بستر اشتغال برای جوانان و بانوان در کاریابی، فارغ التحصیلان دانشگاهی و حمایت از اشتغال پیش بینی شده و به دولت اجازه استفاده داده می شود. آنها را منابع و استفاده از امکانات برای اجرای برنامه های اشتغال در ادارات و دستگاه های اجرایی مختلف. در واقع سهولت تبصره 18 یکی از مهمترین راهکارهای حفظ اشتغال تلقی می شود و در این تبصره به موضوع اشتغال زایی پرداخته شده است.
برای ایجاد اشتغال و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در سال 1402 اعتبارات اشتغالزایی در بودجه تصویب شد که باید از سوی بانک مرکزی ابلاغ شود، البته طبق تبصره 18 قانون امور مالی در صورت درآمد محقق شده بیش از 210 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در کشور وجود خواهد داشت.
در همین راستا محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – درباره منابع پیش بینی شده برای ایجاد اشتغال در سال جاری گفت: در صورت تامین منابع، حدود 250 هزار میلیارد تومان تسهیلات به داخل کشور تزریق می شود. فضای کسب و کار کشور
وی در عین حال به مذاکره با بانک مرکزی برای افزایش اعتبارات اشتغال زایی اشاره کرد و افزود: این اعتبارات به زودی ابلاغ می شود و با تزریق آن هم تثبیت اشتغال و هم ایجاد و توسعه شغل ایجاد می شود.
همانطور که معاون وزیر کار گفت، مشکل اصلی کارآفرینان در کشور برای راه اندازی کسب و کار کمبود منابع مالی و اعتبار است که با اعطای اعتبار می توان این مشکل را برطرف کرد.
در حال حاضر چهار منبع برای اعطای تسهیلات اشتغال در نظر گرفته شده است که شامل تبصره 16 و تبصره 18 لایحه مالی، اعتبارات اشتغال داخلی و اشتغال روستایی است و تبصره 18 لایحه مختص تسهیلات اشتغال زایی در کشور است.
براساس لایحه بودجه 1402 وزارت تعاون، کار و رفاه، ایجاد و تکمیل سامانه جامع اطلاعات بازار کار و سامانههای مربوطه ضروری است تا برنامهها و تسهیلات پرداختی موضوع این تبصره از زمان درخواست متقاضی و یا از زمان درخواست متقاضی باشد. شروع اجرای اقدامات تا زمان مورد نظر، اتخاذ و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده قابل رصد و گزارش آنلاین می باشد. مسئولیت نظارت میدانی بر اجرای تبصره 18 بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نظارت نهایی بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت کشور است.
به گزارش ای بی اس نیوز، منابع پیش بینی شده در تبصره 18 این لایحه با هدف حمایت از تولید و اشتغال پایدار، تکمیل طرح های نیمه تمام تولید و احیای واحدهای تولیدی راکد، اجرای اقدامات نهادها و سیاست های فعال بازار کار و اجرای طرح های اشتغال با اولویت طرح های تولید دانش، به ایجاد و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام