اخبار سیاسی روز

ترقی: ابتکار عمل در مذاکرات هسته ای ایران است

ترقی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سیاست خارجی دولت سیزدهم و جایگاه سیاست همسایگی و برگزاری اجلاس سران اروپا و الحاق ایران به توافقنامه همکاری شانگهای و تبعات امنیتی و اقتصادی آن، گفت: برای کشور ما در از نظر امنیتی، فرهنگی، گردشگری و اقتصادی و با توجه به عقب ماندگی ها و کاستی های گذشته در این زمینه، دولت جدید باید از این فرصت نهایت استفاده را ببرد.

حمیدرضا ترقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز درباره مذاکرات آتی هسته ای گفت: اگر قرار است منافع کشورمان تامین شود، باید شرایط ایران برای ادامه مذاکرات فراهم شود. ظاهرا جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در نشست گروه ۲۰ متعهد شد که از برجام خارج نشود و رفتار ترامپ را تکرار نکند، اما این تردید وجود دارد که روسای جمهور آینده آمریکا نیز چنین کنند.

یکی از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: وضعیت جسمانی بایدن مساعد نیست. البته ایران حق دارد نسبت به تصمیم رئیس جمهور بعدی آمریکا در مورد توافق هسته ای با ایران نگران باشد، زیرا ممکن است نفر بعدی وعده خود را زیر پا بگذارد.

این فعال اصولگرا گفت: احتمال شکست مذاکرات کمی کم است چرا که آنها اصرار زیادی بر ادامه مذاکرات دارند، فکر می کنم باید با شرایط ایران موافقت کنند، آنچه ادعا می کنند رد شده است، زیرا دستیابی ایران به هسته ای است. سلاح مغایر با سیاست جمهوری اسلامی ایران است.

یکی از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: کار وزارتخانه ها به تازگی آغاز شده و دولت فعلی هنوز به مسائل دستگاه های اجرایی رسیدگی نکرده است. رویکرد آیت‌الله رئیسی به این مسائل روشن است و ایشان گفته‌اند که چنین رویه‌ها و تخلفاتی را تحمل نمی‌کنند. زیرا هیچ یک از این موضوعات با سیاست های دولت جدید همخوانی ندارد و به محض اطلاع رسانی جدی گرفته نخواهد شد. این امر در جلب اعتماد مردم و افزایش سرمایه اجتماعی دولت بسیار مفید و موثر است و این امید را در مردم ایجاد می کند که دولت به سمت تحقق عدالت همه جانبه در همه زمینه ها حرکت می کند.

ترقی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که گفت‌وگوها فقط باید بر نحوه لغو تحریم‌ها متمرکز شود و هیچ موضوع دیگری در دستور کار نباشد و امکان راستی‌آزمایی لغو تحریم‌ها علیه ایران وجود داشته باشد. اگر این شرایط محقق شود، طبیعتا مذاکرات می تواند برای ایران مفید باشد، در غیر این صورت مذاکره بی فایده بوده و به نفع مردم ایران نخواهد بود.

غرب از تبلیغات حضور ایران بر سر میز مذاکره استفاده می کند

ترقی توان تسلیحات متعارف و روابط منطقه‌ای را از مولفه‌های اقتدار ایران دانست و افزود: اگر بخواهند علاوه بر توافق هسته‌ای قبلی، مولفه‌های دیگری نیز قدرت ما را محدود کنند، قابل قبول نیست و جمهوری اسلامی ایران تابع نخواهد بود. به آن اما واقعیت این است که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها فقط می‌خواهند ایران را پای میز مذاکره بیاورند و بعد به طور گسترده تبلیغ کنند که ایران در نهایت تحت فشار آمریکا و اروپا پای میز مذاکره آمده است.

وی درباره برخی از شروط آمریکا در سیاست منطقه‌ای ایران گفت: حتی اگر چنین شرایطی برای مردم ایران قابل قبول نباشد، دولت فعلی به هیچ وجه این مسیر را دنبال نخواهد کرد. یک دولت جدید ایران روی کار آمده است که سیاست‌های مذاکره‌اش متفاوت است و به ضرر ملت ادامه نخواهد داد.

وی با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهور در جلسه نخست وزیری سازمان همکاری شانگهای، خاطرنشان کرد: سخنان معاون اول رئیس جمهور به عنوان فرمانده تیم اقتصادی دولت نشان از اهمیت این موضوع دارد و اینکه ما در بالاترین سطح قرار داریم. مرحله. این کشورها هستند.

این کارشناس سیاسی گفت: ماهیت مذاکرات چیزی نیست که بتوانیم بگوییم صددرصد به نفع جمهوری اسلامی است، اما اگر در مواضع خود محکم باشیم و شرایط خود را به طور کامل تثبیت کنیم، آنها باید از مذاکرات خود دست بکشند. خواسته های جدید.» البته ایران از دسترسی به فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز محروم نخواهد بود و به برنامه‌های خود ادامه می‌دهد و به همین ترتیب می‌تواند زمینه را برای لغو تحریم‌ها فراهم کند، زیرا اکنون ابتکار عمل در دستان ایران است.

این فعال اصولگرا خاطرنشان کرد: دفتر اکو در ایران سال هاست که باز بوده، اما دولت ها ارتباط با کشورهای عضو را تسهیل نکرده اند. از سوی دیگر، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با توجه به نیاز خود به روابط اقتصادی از مشارکت ایران در این توافق استقبال کردند. به نظر می رسد بهترین فرصت برای دولت استفاده از این شرایط و فرصت ها برای رشد صادرات و توسعه روابط اقتصادی و همچنین توسعه روابط فرهنگی و علمی است. این سازمان می تواند به جمعیتی بالغ بر یک و نیم میلیارد نفر برسد.

ترقی در پاسخ به سوال دیگری درباره حقوق های نجومی گفت: رئیس جمهور در این مورد بسیار حساس و جدی است. دولت سیزدهم هنوز فرصت کاملی برای ساماندهی بدنه خود نداشته است و اگر اتفاقی در گوشه و کنار می افتد، ادامه سوء استفاده های فرصت طلبانی است که در این دولت جایی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *