سایر موضوعات

تدوین نقشه راه مواد معدنی حیاتی و استراتژیک برای اولین بار

تلاش برای ورود مواد حیاتی به برنامه هفتم

انتهای پیام

جعفری ضمن اشاره به اینکه اکتشاف جدی روی برخی از مواد معدنی مانند لیتیوم و وانادیوم انجام نشده است، گفت: در راستای توسعه صنایع جدید و نیاز کشور به عناصر جدید، علاوه بر اکتشاف مواد معدنی عمومی، حیاتی و استراتژیک است. عناصر نیز باید بررسی شوند. با توجه به وجود میلیون ها تن باطله در معادن، موضوع استخراج مواد معدنی حیاتی از باطله نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد. در حوزه فرآوری و استخراج مواد معدنی با شرکت های دانش بنیان وارد مذاکره خواهیم شد.

رئیس هیئت مدیره ایمیدرو افزود: در بررسی های انجام شده 13 ماده معدنی شامل گرافیت، منگنز، فسفات، تیتانیوم، قلع، پتاس، سیلیس عیار بالا، نیکل، لیتیوم، بور، وانادیم، کبالت و خاک های کمیاب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. آنها به محصولات بالادستی، میانی و پایین دستی دسته بندی شده اند. علاوه بر این، سه ماده معدنی شامل مولیبدن، کرومیت و قیر به عنوان فرصت‌های ویژه شناسایی شده‌اند.

وی با بیان اینکه برای هر یک از مواد معدنی حیاتی ذکر شده استراتژی تدوین شده است، گفت: در این استراتژی موضوعات مرتبط از جمله میزان تولید محصولات بالادستی، میان دستی و پایین دستی، واردات و صادرات محصولات، تحقیقات ظرفیت معادن، استخراج و فرآوری و غیره. هر ماده معدنی مورد ارزیابی قرار می گیرد. به منظور ایجاد یک اقدام عملیاتی بر روی مواد مذکور، تلاش می کنیم گنجاندن آنها در برنامه هفتم توسعه را پیشنهاد کنیم.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی و جنگلداری ایران (ایمیدرو) از تدوین نقشه راه مواد معدنی حیاتی و استراتژیک برای اولین بار در کشور خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اعلام ایمیدرو، وجی‌الله جعفری در نشست تدوین نقشه راه معادن حیاتی و راهبردی اظهار کرد: این سازمان با هدف کمک به سیاست‌گذاری، حمایت از بخش در تکمیل زنجیره تولید، تهیه اولویت‌های اکتشاف و تصمیم‌گیری آگاهانه در راستای توسعه منابع انسانی سازمان‌دهی شده است. حوزه مواد معدنی حیاتی و استراتژیک با یک مشاور خصوصی برای تهیه نقشه راه این نوع مواد معدنی همکاری کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا