پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تداوم عرضه مستمر با افزایش تعداد عرضه کنندگان شمش طلا در مرکز مبادلات

هفتم آذرماه سال گذشته، اولین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادلات طلا و سکه ایران آغاز شد و اکنون در روز چهارشنبه 29 اردیبهشت 1403 هجری شمسی، بیست و چهارمین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادلات ایران رکورد معاملاتی را شکست. معامله 319 کیلوگرم شمش طلای استاندارد.

شمش طلایی که تاکنون در مرکز مبادلات به نمایش گذاشته شده است، شمش طلایی است که کشور از محل تسویه تعهدات ارزی وارد می کند. همچنین اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، گفت: شمش طلای وارداتی صادرکنندگان به دلیل نیاز به ارز ایرانی و مرکز مبادلات طلا به دلیل نیاز به تامین ارز ایرانی است. سازوکار خوبی که در این مرکز بر خلاف ساخت و ساز طراحی شده است، اما خوشبختانه این مزایده ها نقش مهمی در ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگانی که شمش وارد می کردند، داشت.

سه گروه امکان عرضه شمش طلا در مرکز مبادلات را دارند

اکنون 21 اردیبهشت ماه بود که مرکز مبادلات از موافقت بانک مرکزی برای عرضه شمش طلا از تولیدکنندگان داخلی در مرکز مبادلاتی خبر داد و در این خصوص اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران در گفت وگویی گفت: به گزارش خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز : اکنون این امر با موافقت بانک مرکزی امکان پذیر است چرا که از این پس تولیدکنندگان شمش طلا در داخل کشور این امکان را خواهند داشت تا شمش طلای خود را در بازار داخلی عرضه کنند. ” مرکز مبادلات. همانطور که می دانید ما تولید داخلی شمش طلا داریم و این تولید داخلی به همراه شمش طلای وارداتی که در قالب تسویه تعهدات ارزی است می تواند به تقویت بخش عرضه شمش در اقتصاد کشور کمک کند و در نهایت این موضوع همچنین باعث می شود مصرف کنندگان نهایی به شمش طلایی که در اختیار دارند دسترسی خوبی داشته باشند

بالسینی گفت: دومین دسترسی که اکنون اعطا شده است این است که سایر واردکنندگانی که شمش طلا وارد می کنند اما مجبور به پرداخت بدهی ارزی نیستند نیز می توانند شمش طلای وارداتی خود را در مرکز مبادلات نشان دهند. بنابراین در مرکز مبادلات سه گروه عمده تامین کننده خواهیم داشت.

وی گفت: به عبارتی سه گروه از عرضه کنندگان شمش طلا در مرکز مبادلات شامل واردکنندگان شمش طلا هستند که برای انجام تعهدات ارزی خود شمش وارد می کنند، گروه دوم تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و گروه سوم واردکنندگان شمش طلا هستند که انجام می دهند. بنابراین. هیچ تعهد ارزی ندارید.

اما اینکه سه گروه اکنون امکان عرضه شمش طلا در مرکز مبادلات را دارند، چه اهمیتی دارد؟ در این خصوص حجه الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز گفت: این موضوع به عرضه مستمر و پایدار شمش طلا در مرکز مبادلات ارزی، مستمر و پایدار کمک می کند. عرضه ای که می تواند بر بازار طلا تأثیر بگذارد و قیمت ها را کنترل کند.

این کارشناس بانکی افزود: علاوه بر رونق معاملات مراکز مبادلاتی، افزایش تعداد عرضه کنندگان می تواند به افزایش روزهای معاملاتی کمک کند که ممکن است منجر به قیمت گذاری، کنترل و مدیریت صحیح مرکز شود. این قیمت در بازار به روشی مطلوب تر است.

سخنگوی رسمی مرکز مبادلات بالسینی در ادامه افزود: با توجه به شفافیت مکانیزم حراج و کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و همچنین افزایش تعداد متقاضیان، شرایطی به وجود آمده که در نهایت می تواند به نفع این موضوع باشد. گروهی از فعالان سندیکای طلا و از سوی دیگر تولیدکنندگان و در نهایت به مصرف کنندگان واقعی تبدیل شدند.

شایان ذکر است «فروشندگان عمده شمش طلا با مجوز تجارت تایید شده و معتبر»، «تولیدکنندگان و تولیدکنندگان فعال ظروف طلا با مجوز تجارت تایید شده و معتبر»، «خرده فروشان طلا ذوب شده با مجوز تجارت تایید شده و معتبر» و «اپراتور بانکی» با تاییدیه بانک «مرکز جمهوری اسلامی ایران» می‌تواند متقاضی خرید شمش طلا از مرکز مبادلات ایران باشد.

بیست و پنجمین دوره حراج شمش طلا روز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403 هجری شمسی در مرکز مبادلات ایران برگزار می شود و در بیست و چهارمین جلسه حراج شمش در این مرکز، مجموعا 3.5 تن شمش طلا مورد معامله قرار گرفت. .

خبرنگار: کیمیا گولیبور

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *