اخبار اقتصادی روز

– تداوم اجرای سیاست ثبات اقتصادی با ابزارهای جدید و ایجاد بازار توافقی ارز

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در این نشست صمیمانه که با حضور جمعی از نمایندگان منتخب مردم در دوازدهمین جلسه شورای اسلامی و نمایندگان بانک در ساختمان میرداماد برگزار شد پس از استماع به نظرات نمایندگان مردم، ضمن ارائه گزارشی شفاف از عملکرد و اقدامات عملیاتی موثر در حوزه های پولی، ارزی و بانکی، با تاکید بر لزوم تداوم این جلسات با هدف هم اندیشی، تبیین و تجمیع نکات. از دید و دیدگاه نزدیک ترین نمایندگان به سیاست های بانک مرکزی، همانطور که ایشان نکاتی را که در ذهن اکثر نمایندگان حاضر در این جلسه بود بیان کردند.

البته بنا به تایید دکتر فرزین مقرر شد در پایان هر فصل به منظور هماهنگی و تعامل بیشتر با یکدیگر در اجرای برنامه ها، جلسه ای با حضور رئیس کل بانک مرکزی و معاونین بانک برگزار شود. قوانین

– تداوم اجرای سیاست ثبات اقتصادی با ابزارهای جدید و ایجاد بازار توافقی ارز

فرزین در ابتدای سخنان خود با اشاره به اجرای سیاست ثبات اقتصادی و تلاش های صورت گرفته برای پیش بینی پذیری و ایجاد تعادل و ثبات در بازار ارز، از راه اندازی تالار مردمی صرافی (بازار صرافی اتفاق) خبر داد. با هدف حل مشکلات صادرکنندگان بخش خصوصی در آینده نزدیک گفت: حجم صادرات بخش خصوصی کوچک سالانه حدود 8 تا 9 میلیارد دلار است و عمده مشکلات ارزی نیز مربوط به انجام تعهدات است. برای این گروه

وی افزود: پس از بررسی این موضوع و در راستای اصلاح و کارآمدی سیاست تثبیت ارز و با همکاری وزارت امنیت، مقرر شد تالار صرافی در مرکز مبادلات ارز و طلای ایران در نزدیکی راه اندازی شود. آینده.

وی با تاکید بر اینکه امسال با استقرار سازوکار لازم در مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران، «استفاده از ارز مردمی» توسعه می‌یابد، گفت: برنامه مورد نیاز این برنامه به صورت ارزی تهیه شده است. و مرکز مبادلات طلا حداکثر تا پایان خرداد ماه به بهره برداری می رسد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با راه اندازی سامانه مبادلات انفرادی ارز در مرکز مبادلات، صادرکنندگان خرد بخش خصوصی از این پس می توانند ارز خود را با قیمت توافقی در این بازار رسمی و تنظیم شده عرضه کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار همچنین به عوامل اصلی شکل گیری این بازار در مرکز مبادلات ارز و طلای ایران اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی نیز در صورت نیاز به عنوان ناظر و ناظر در این بستر حضور خواهد داشت. ، به منظور تنظیم و ثبات بازار.

برنامه ریزی برای تامین مالی صنعت نفت به ارزش 3 میلیارد دلار

رئیس کل بانک مرکزی همچنین به حضور جدی بانک مرکزی در حوزه سرمایه گذاری ارزی در کشور اشاره و تایید کرد: قرار است در سال جاری 3 میلیارد دلار از طریق انتشار اوراق ارزی تامین مالی شود. این عدد در سال گذشته برای اولین بار با انتشار 100 میلیون دلار اوراق در مرکز مبادلات طلا و ارز به فروش رسید.

فرزین با اشاره به تامین مالی 600 میلیون دلاری بانک مرکزی برای توسعه زیرساخت های نفتی در سال گذشته، گفت: طبق توافق با وزارت نفت، امسال این رقم به 3 میلیارد دلار می رسد تا تولید نفت در منطقه افزایش یابد. کشور در مسیر رشد قرار دارد.

اسلات ارزی و وضعیت مطلوب ذخایر و تامین ارز تولیدی در سالن دوم صرافی

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به وضعیت خوب منابع ارزی کشور تاکید کرد: با گشایش هایی که در حوزه ارزی ایجاد شده و دسترسی به منابع آزاد شده در سایر کشورها مسدود شده است، در یک مسیر هستیم. موقعیت مطلوب وضعیت منابع ارزی که باعث می شود با وجود تنش های نظامی، سیاسی و امنیتی که منطقه طی ماه های گذشته شاهد آن بوده است، نوسانات بازار ارز کنترل شود.

فرزین به شرایط تامین ارز کالاهای اساسی، سرمایه ای و واسطه ای در سال گذشته و افزایش رشد عرضه در این حوزه ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشکلی برای تامین ارز مورد نیاز در حوزه های مختلف صنعتی، تجاری، خدماتی و غیره نداریم. بخش ها مشکل فعلی ما اصلاح نظام تخصیص ارز است تا مردم تاثیر تخصیص ارز حمایتی را بر معیشت خود احساس کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه شاخص تورم تولیدکننده (PPI) 90 درصد با نرخ ارز حواله‌ها در مرکز مبادلات طلا و ارز ایران مرتبط است، گفت: این موضوع باعث شد تا شاهد روند نزولی تولیدکنندگان باشیم. تورم سال گذشته از آنجایی که عمده واردات کشور را کالاهای واسطه ای و سرمایه مصرفی در بخش تولید تشکیل می دهد، این کاهش تورم تولیدکننده یکی از آثار سیاست تثبیت است.

فرزین افزود: نرخ تورم دوازده ماهه شاخص بهای تولیدکننده که در اسفند 1400 هجری شمسی 60.9 درصد بود، در اسفند 1401 هجری شمسی به 36.9 درصد و در اسفند 1402 به 32.6 درصد کاهش یافت. تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در سال 1402 هجری شمسی با کاهش 17.9 واحد درصدی، از 42.4 درصد در مارس 1401 به 24.5 درصد در مارس 1402، روند نزولی به خود گرفت.

وی با اشاره به نام جهش تولید در سال جاری، سیاست اعتباری بانک مرکزی را برای تامین مالی غیرتورمی موسسات اقتصادی نیز برشمرد و گفت: استفاده از روش ها و اقلام تعهدی که در انتهای ترازنامه بانک ها قرار دارند مانند سفته ها، بانک مرکزی را برای تامین مالی غیرتورمی موسسات اقتصادی برشمرد. فاکتورینگ، صرافی های الکترونیکی، اعتبارات اسنادی محلی و… تلاش می کنیم فرآیند تامین مالی بخش تولید را بدون آسیب به برنامه نقدینگی و کنترل تورم اجرا کنیم.

ریال در خارج از کشور؛ تسهیل کننده صادرات با کشورهای همسایه

فرزین در ادامه این نشست و با اشاره به درخواست برخی فعالان صادراتی برای تسهیل در اجرای ارز برون مرزی در کشورهای همسایه، گفت: هم اکنون ریال در مرزهای سه کشور روسیه، افغانستان و پاکستان در حال رصد است. . عراق؛ کار در روسیه تقریباً به پایان رسیده است و کار به زودی آغاز خواهد شد. در رابطه با افغانستان مذاکرات ادامه دارد و در مورد عراق نیز با توجه به عدم وجود تراز تجاری بین دو کشور، باید راه حل دیگری برای استفاده از ریال آن سوی مرز در مبادلات با این کشور پیدا کنیم.

برنامه اصلاح ناهماهنگی در شبکه بانکی و همکاری دولت و مجلس نمایندگان در این راستا

فرزین در این جلسه و در خصوص نگرانی نمایندگان در خصوص اصلاح شبکه بانکی گفت: این خواست دولت و بانک مرکزی است که مشکل شبکه بانکی را که متأسفانه در سال های گذشته همیشه وجود داشته است، حل کنند. اقدامات اصلاحی به طور کامل اجرا نشده است. در همین راستا سال گذشته 3 موسسه توسعه نور و قزوین منصوب شدند.

اثرات تک نرخی شدن ارز

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در شورای اسلامی بر لزوم رفع تناقضات در حوزه قانون گذاری و اجرا تاکید کرد و گفت: در حال حاضر گفته می شود ارز باید یک قیمت داشته باشد گفت: مردم متحمل هزینه‌های جدید نمی‌شوند یا بر اساس قانون بانک‌ها موظف به پرداخت تسهیلات هستند، اما از سوی دیگر گفته می‌شود که باید از ایجاد پول جلوگیری شود. تناقضات در برنامه ها و قوانین همیشه مشکل ساز است و مجلس و دولت باید برای رفع این تناقضات چاره اندیشی کنند.

وی با تاکید بر نگاه ویژه به اثرات تک نرخی شدن ارز در شرایط کنونی گفت: مدیریت بانک مرکزی در زمینه کنترل بازار ارز اقدامات خوبی انجام داده و با ثبت سفارش های هدفمند مناسب است. بستری برای تخصیص بهینه منابع فراهم شده است، اما دلیل اصلی این است که در نتیجه این اقدامات مثمر ثمر، مردم احساس نمی کنند که تناقضاتی وجود دارد.

اقدام بانک مرکزی در ایجاد بازار توافقی برای ایفای تعهدات ارزی برای صادرکنندگانی که در فرآیند تولید از حمایت برخوردار نیستند اقدامی خوب و موثر در توسعه تولید و توسعه صادرات تلقی شد.

– تاکید بر تنظیم بانک های مشکل دار

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در شورای اسلامی نیز بر ضرورت اصلاح برخی از بانک‌های قدیمی که به اضافه برداشت‌های آنها نیز اعتراض داشت و همچنین اجرای برنامه‌های بانک مرکزی در این زمینه تاکید کرد. این مسیر به بانک مرکزی کمک می کند تا به هدف اصلاح شبکه بانکی به ویژه تعیین تکلیف بانک های مشکل دار مطابق با قوانین جدید دست یابد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: برنامه اصلاح نظام بانکی با برنامه ریزی دقیق و دقیق در حال اجراست و تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت. تمام تلاش خود را می کنیم تا در راه اصلاح شبکه بانکی و حذف بانک های ناسالم به اقتصاد کشور و شبکه بانکی کمترین آسیب وارد شود.

فرزین به اجرای قانون جدید بانک مرکزی از خرداد ماه سال جاری اشاره کرد و تاکید کرد: با اجرای قانون جدید، بانک مرکزی اختیار نظارت و کنترل بیشتر نقدینگی و اعتبار و دستیابی به اهداف تعیین شده در میدان از شاخص های اقتصادی

پیش از سخنان رئیس کل بانک مرکزی، نمایندگان مردم منتخب در دوازدهمین جلسه شورای اسلامی به بیان نظرات خود در زمینه های مختلف از جمله کار و فعالیت بانک مرکزی پرداختند.

لزوم نظارت دقیق بر اجرای سیاست ها و دستیابی به تعادل بین منابع و مصارف در قوانین

در این جلسه شمس الدین حسینی نماینده مردم تینکابن در شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برگزاری این جلسات باید به ایجاد تفاهم مشترک بین دولت و مجلس در زمینه منابع و مصارف منجر شود، گفت: شکاف اطلاعاتی بین قانونگذار و سیاستگذار عملاً بی اثر شده است و نمونه آن در برخی تصمیمات و قوانین به وضوح مشهود است.

وی با اشاره به تکلیف بودجه سالانه شبکه بانکی در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج گفت: بر اساس مصوبه مجلس امسال 3 میلیون و 400 هزار نفر باید تسهیلات وام ازدواج و فرزند دریافت کنند که با احتساب متقاضیان در ردیف سال گذشته 3 میلیون و 800 هزار نفر خواهد بود. افراد و این صف به صفر نیاز به بیش از 800 منابع تلاش دارد. این در حالی است که مجموع منابع لوح حسنه 300 سال است که در اختیار شبکه بانکی است.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی در اجرای سیاست اعتباری موفق بوده است، اما نگرانی از ماندگاری این سیاست جدی است و اگر تدابیری برای تامین مالی بدون رشد نقدینگی اتخاذ نشود، عملاً فشارها منجر به کنار گذاشتن این سیاست خواهد شد بانک مرکزی باید در اجرای قانون تامین مالی مشارکت موثر داشته باشد.

مرد تنکبن نماینده شورای اسلامی نیز به سیاست های ارزی بانک مرکزی و تاثیرات آن بر بخش های اقتصادی اشاره کرد و گفت: ضمن نظارت و کنترل بر اجرای هر برنامه و سیاستی در حوزه ارز، پول. و تولید اعتبار، تقویت و اصلاح مستمر مشکلات و در دستور کار قرار دادن آنها برای ارتقای اعتبار بانک مرکزی در بین فعالان اقتصادی ضروری است.

وی با اشاره به اجرای قانون جدید بانک مرکزی از خرداد ماه سال جاری، گفت: برای اجرای این قانون باید ساختار و ارکان بانک مرکزی بر این اساس تغییر کند و بانک مرکزی مجلس را در این امر دخیل کند. اجرای این قانون زیرا اجرای کامل آن تنها به کارشناسان بانک بستگی دارد. تمرکز امکان پذیر نیست.

از توانایی تعامل با کشورهای همسایه استفاده کنید

فدای حسین مالکی نماینده مردم زاهدان در شورای اسلامی نیز بر بهره مندی از توانمندی های داخلی و تقویت اهداف اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر 16 استان کشور با 15 کشور مرز مشترک دارند و این امر مزیت استفاده چندانی نشده است، بنابراین باید تقویت شود، دیپلماسی اقتصادی باید بستر مناسبی را برای تسهیل روابط با کشورها فراهم کند.

تدوین لایحه برای حفظ قدرت پول ملی

دکتر عثمانی عقده از اهالی بوکان نیز در مجلس شورای اسلامی بر لزوم تدوین قانون برای حفظ قوت پول ملی با هدف حفظ ارزش ریال تاکید کرد و گفت: مجلس آمادگی لازم را دارد پیش نویس قانونی در این زمینه با همکاری کارشناسان بانک مرکزی، زیرا در شرایط کنونی تنها بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی نقش دارد و نهادها و سازمان ها نیز به آن توجه دارند با این موضوع و با تدوین این قانون، وظایف و اختیارات هر یک از ادارات روشن خواهد شد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود خواستار استفاده از روش های تامین مالی با اثرات تورمی کمتر برای دستیابی به آبشار عمومی شد و گفت: در حال حاضر وجود چند نرخی بودن در بازار ارز مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است و باید همانطور که تا حد امکان به سمت یک ارز واحد حرکت کنید. بیایید روی نرخ ارز حرکت کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا