تخمین زده می شود که 2 میلیارد بشکه نفت در فرش کوه لرستان وجود داشته باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مهدی فکور مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و سرپرستان و تیم نظارتی مدیریت اکتشاف پروژه شیل نفتی از سایت موسسه فنی نفت بازدید کردند. هیئت علمی دانشگاه تهران به بررسی وضعیت موجود دستاوردهای ارزشمند این طرح بپردازد.
دومین پروژه تحقیقاتی و فناوری انتقال دانش فنی و فناوری اکتشاف نفت های غیر متعارف (شیل نفتی) به کارفرمای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و همکاری پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران به صورت پژوهشی مدیر و دانشگاه تالین استونی به عنوان شبکه همکار از 20 سپتامبر 2018 با دوره اولیه 48 ماهه برنامه ریزی شده بود که اکنون با تمدید 9 ماهه در مرحله نهایی خود قرار دارد.
اهداف اصلی و عمده این پروژه تعیین ویژگی های حرارتی و ژئوشیمیایی و میزان بازده نفت شیل نفتی، تعیین ویژگی های کیفی و فیزیکوشیمیایی شیل نفتی برداشت شده از شیل نفتی، ارائه پیشرفته ترین فناوری کارآمدتر به منظور حداکثر مقدار روغن را بدست آورید. ظرفیت بازدهی شیل نفتی، پتانسیل بازده نفت شیل قالیکوه را ارزیابی کنید. به منظور دستیابی به سوخت مایع و ترکیبات شیمیایی خاص، ارائه کارآمدترین مکانیزم و فناوری برای به دست آوردن با کیفیت ترین نفت شیل، طراحی و ساخت اولین سیستم آزمایشی آزمایشی تولید اکتشافی نفت شیل در ایران، استقرار و تحقق فناوری لازم برای قالیکوه خاطرنشان کرد: اجرای فاز صنعتی تولید نفت شیل.
با توجه به نیاز به دستیابی و درک رفتار و عملکرد فرآیند “نیمه کک سازی پیرولیز” که طی آن حداکثر تولید روغن با کیفیت بالا از ذخایر شیل نفتی قالیکوه به دست می آید، به صورت آزمایشگاهی و نیمه کک طراحی و ساخته شد. کارخانه کک سازی – خلبان صنعتی در این فناوری برای گرم کردن بستر دوار از یک حامل گرمای جامد و یک حامل حرارتی گازی و برای گرم کردن و خشک کردن از حامل حرارتی گازی استفاده می شود. در این بخش گرمایش به گونه ای انجام می شود که هیدروکربن های آزاد و سبک نمونه که با گاز از خشک کن خارج می شوند، متراکم و بازیافت شوند و به دلیل جدید بودن برخی عملکردها، فناوری مورد نظر معرفی و ثبت اختراع شد. در ایران و سراسر جهان.
از جمله مهمترین دستاوردها و محصولات فناورانه این طرح برای کشور می توان به کسب دانش فنی و بومی سازی فناوری لازم برای تعیین حداکثر بازدهی نفت، دستیابی به فناوری تولید با کیفیت روغن های نامتعارف و سوخت های استراتژیک، توسعه دانش فنی اشاره کرد. و فن آوری سیستم پایلوت قصد دارد برنامه ای برای بهبود میزان بازده نفت ارائه دهد. با استفاده از روش های مختلف و بررسی دما، زمان و اندازه ذرات نانو.
سامانه آزمایشی و نیمه صنعتی آزمایشی تولید نفت غیر متعارف اکتشافی در ایران به منظور اطمینان از جنبه های فنی و اقتصادی فرآیند تولید نفت غیر متعارف اکتشافی و نشان دادن توانایی بهره برداری از مخازن غیر متعارف در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی (محسوس) طراحی شده است. تحقق فیزیکی و فناوری پروژه).
بر اساس اعلام اداره اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، تخمین زده می شود در معدن شیل نفتی قالیکوه لرستان که نفت سبک است، 2 میلیارد بشکه نفت وجود داشته باشد و بررسی ها و بررسی ها نشان می دهد که نفت می تواند استخراج شده از شیل نفتی در این منطقه.
absnews