سایر موضوعات

تخصیص ارز برای نهاده های دامی بانک مرکزی است/ گرانی نداریم، قدرت خرید مردم پایین آمده است

وی افزود: بانک مرکزی سیاست کشور و تناسب تخصیص ارز را مشخص می کند، اما وزارت جهاد کشاورزی نیز مطالبه کرده و بر آن پافشاری می کند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار محصولات مورد نیاز عید و ماه مبارک رمضان که کشور به آن نیاز دارد و ذخایر کافی از آن را داریم برنامه ریزی کرده است. فقط در قسمت گوشت قرمز باید کمی دقت کنید.

برای تامین برنج در پایان سال مشکلی نداریم

علایی مقدم گفت: 550 هزار تن ذخیره استراتژیک برنج کشور را تشکیل می دهد. میانگین قیمت برنج داخلی و خارجی حدود 40 هزار تومان است. در بخش تولید هم وضعیت خوبی داریم. بنابراین برای تامین این محصول در روزهای پایانی سال مشکلی نداریم.

معاون اقتصادی و برنامه ریزی جهاد کشاورزی گفت: با افزایش نرخ ارز این تلاطم ها و نوسانات در حوزه تولید عمدتاً بر گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات تاثیر می گذارد و نمی توان گفت گوسفندان از ارز استفاده نمی کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بانک مرکزی وظیفه تخصیص ارز برای نهاده های دامی را بر عهده دارد و وزارت جهاد کشاورزی نیز تخصیص این ارز را پیگیری می کند.

ما گران نیستیم

وی ادامه داد: اینکه قیمت گوشت قرمز در فضای مجازی به 500 هزار تومان رسیده است، صحت ندارد زیرا میانگین لاشه گوسفند در کشور 250 هزار تومان و قیمت آن لاشه است.

وی افزود: حدود 15 هزار تن سیب و پرتقال برای بازار شب عید خریداری و ذخیره شده است. همچنین 1.3 میلیون تن خرما تولید می کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید توجه داشت که گرانی نداریم اما قدرت خرید مردم کاهش یافته و باید برای این مشکل چاره اندیشی شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا می کند، همه کالاها و خدمات و حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد، خاطرنشان کرد: بخشداران نیز باید به وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار کمک کنند.

انتهای پیام

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: مقر تنظیم بازار که در کشور شکل می گیرد، جهاد کشاورزی تنها یکی از اعضای آن است و همه دستگاه ها اعم از اصناف و تعزیرات باید برای تنظیم بازار دست به کار شوند. علاوه بر این، وزارت جهاد کشاورزی اختیارات کاملی برای تنظیم بازار ندارد، زیرا بخشی از بازرسی بازرگانی و صنعت در جای دیگری است، اما کمیته تنظیم بازار را در اختیار دارد.

به گزارش ای بی اس نیوز، شاهپور علایی مقدم در حاشیه اولین کنگره ملی کانون های جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که چرا واردکنندگان نهاده های دامی دو ماه است که ارز وارداتی دریافت نکرده اند؟ وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی اکنون درخواست هر واردکننده ای که تمایل به واردات نهاده های دامی داشته باشد را می پذیرد اما ارز مورد نیاز باید توسط بانک مرکزی تخصیص داده شود و از آنجا پیگیری شود.

علایی مقدم گفت: در کشور ما مشکلی به نام هزینه تولید وجود دارد. ما هزینه های تولید را در صنعت، پتروشیمی و خودرو حساب می کنیم، اما وقتی به بخش کشاورزی می رسیم، هیچکس دو، دو، چهار نمی کند، در حالی که کشاورزی با متغیرهای مختلفی مواجه است.

علایی مقدم افزود: زمانی که ارز 4200 تومان بود جو کیلویی 2200 تومان بود. در حال حاضر ارز به 28 هزار و 500 تومان و جو به 14 هزار تومان رسیده است، یعنی هزینه های دامپروری نیز افزایش یافته است. این علاوه بر واکسن، حمل و نقل و غیره است، البته هزینه های تولید در کشور به دلیل وابستگی به منبع ارز و نهاده های خارجی رقم زیادی نیست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به علت افزایش قیمت گوشت گفت: در نیمه دوم سال مراتع کشور برای چرای دام آماده نیست، دامداران مجبور به چرای دام هستند. دام های خود را به صورت دستی تغذیه می کنند، به این معنی که آنها باید سالانه 16 میلیون تن نهاده های دامی از جمله جو، ذرت، کنجاله سویا و کنجاله کلزا برای دامداران و مرغداران تامین کنند.

چرا قیمت گوشت در حال افزایش است؟

وی افزود: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، گمرک و وزارت امور خارجه نیز در بحث ایمنی مواد غذایی دخیل هستند و الزامات تولید باید رعایت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا