سایر موضوعات

سود بالای بانکی امکان رقابت را از تولیدکننده حذف کرد



رئیس اتاق شرکت‌های ایران، تولیدکنندگان کوچک را دیده نمی‌شود و گفت: یکی از مشکلات این تولیدکنندگان سود بالای بانکی است، زیرا تولیدکننده با نرخ سود نمی‌تواند با رقبای کشورهای همسایه رقابت کند. به عنوان مثال، 24٪.

به گزارش ای بی اس نیوز، قاسم نوده فراهانی در هفتمین نشست رئیس جمهور به مناسبت ماه مبارک رمضان با اصناف و بازاریان گفت: اصناف به عنوان بزرگترین بخش خصوصی با حدود سه میلیون و 200 هزار واحد تجاری، 400 اتاق اصناف و 7 هزار و 630 صنف سررسید. اتحادیه ها بیش از یک سوم جمعیت کشور را تشکیل می دهند و نقش مهمی در امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارند. از این سه میلیون واحد صنفی، 600 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط ​​داریم که قطعات کارخانه ها را تولید می کنند و بیشتر آنها قبل از تحریم از تولید منصرف شده و به واردات روی آورده بودند. اما در دوران تحریم دوباره وارد چرخه تولید شدند و امروز شاهد تولیدات بسیار خوبی در کشور هستیم که قابل تقدیر است اما تولیدات کم را نمی بینیم.

وی با بیان اینکه دیده نشدن تولیدات کوچک سوالات و مشکلات دیگری را مطرح می کند که در عمل باعث تضعیف این موسسه خصوصی می شود، تصریح کرد: سود بالای بانکی یکی از این موضوعات است. تولید کننده نمی تواند با رقبای کشورهای همسایه با نرخ بهره مثلاً 24 درصد رقابت کند. در صورتی که محصول تولید شده توسط آنها از نظر کیفیت قابل قبول باشد.

اثرات نوسانات نرخ ارز بر بازار

وی در ادامه به نوسانات شدید نرخ ارز اشاره کرد و گفت: ثبات نرخ ارز یکی از عوامل موثر بر تولید است که تولیدکننده می تواند روی آن برنامه ریزی کند. زمانی که نرخ ارز و مواد اولیه ثابت نیست، تولیدکنندگان محصولات خود را در بازار به صورت دربی می فروشند که یکی از عواقب آن گرانی کالاهاست، بنابراین هر یک از مسئولان کشور باید برای مهار تورم کمک کنند.

رئیس اتاق شرکت های ایران گفت: باید توجه داشت که در صورت رونق تولید بیکاری در کشور نخواهیم داشت. ثبات بازار، تولیدکننده را به تولید کالای با کیفیت تر تشویق می کند، اولاً می تواند مورد استفاده ما باشد و ثانیاً منجر به صادرات و ایجاد بازارهای جدید می شود.

مسائل صنفی

نوده فراهانی به برخی از مشکلات اصناف اشاره کرد و گفت: در سال 1401 قانون تسهیل در صدور پروانه کسب بدون توجه به نقش و جایگاه اتحادیه ها و اتاق اصناف به تصویب رسید و با اجرای قانون فوق وظیفه اصلی اصناف شد. اتحادیه ها و اتاق ها نادیده گرفته شده و نقش آنها در واقعیت کمرنگ شده است. سه روز به اتحادیه ها فرصت رسیدگی دادند که حداقل باید 10 روز باشد. با استناد به تبصره 7 ماده 72 قانون اصناف، دستور فرمایید یک سوم درآمد جریمه های دریافتی از واحدهای صنفی به طور کامل به حساب این اتاق واریز شود.

هماهنگی با اتاق شرکت‌های ایران برای جلوگیری از مشکلات ناشی از موازی کاری وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها در کنترل اتحادیه‌های کارگری از دیگر خواسته‌های رئیس اتاق شرکت‌های ایران از رئیس‌جمهور بود.

رئیس خانه اصناف ایران همچنین به تبصره 2 ماده 186 قانون مالیات های مستقیم اشاره کرد و گفت: خواهشمند است دستور فرمایید مبلغی معادل یک هزارم درآمد مشمول مالیات تعیین شده در اختیار آنان قرار گیرد تا تقویت اتاق اصناف

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا