اخبار سیاسی روز

تخت روانچی: وقتی آمریکا تصمیم درستی بگیرد، ایران اقدامات هسته ای را از سر می گیرد+فیلم

نقد استانداردهای دوگانه

تخت روانچی گفت: با وجود گذشت نیم قرن از اجرایی شدن این الزام قانونی الزام آور، هنوز هزاران سلاح هسته ای آماده پرتاب در انبارها وجود دارد و صدها میلیارد دلار برای جایگزینی و نوسازی زرادخانه های هسته ای هزینه می شود. رقابت کیفی تسلیحات هسته ای ادامه دارد.

آژانس وظایف خود را انجام می دهد

تخت روانچی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران قویاً از ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه حمایت می‌کند و نسبت به تأخیر مستمر و طولانی‌مدت قطعنامه و برنامه اقدام سال 1995 در سال 2010 درباره خاورمیانه ابراز نگرانی عمیق می‌کند.

وی گفت: این رژیم تروریستی چندین دانشمند بی گناه هسته ای را به قتل رسانده است. این رژیم اشغالگر و متجاوز اخیرا در تلاش برای باج خواهی، تهدید به حمله به تاسیسات صلح آمیز هسته ای تحت پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمهوری اسلامی ایران کرده است.

تخت روانچی ادامه داد: دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای فرصتی برای تحقق جهان و خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: این کشورها در برنامه اقدام سال 2010 متعهد شدند که انواع سلاح های هسته ای را کاهش داده و در نهایت نابود کنند.

تخت روانچی گفت: متأسفانه به دلیل استاندارد دوگانه در اعمال مفاد منع اشاعه، سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی که با حمایت و کمک آمریکا تولید شده است، همچنان تهدیدی جدی برای امنیت محسوب می شود. کشورهای خاورمیانه که عضو این معاهده هستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در دهمین کنفرانس بازنگری بین المللی NPT در مقر سازمان ملل در نیویورک اظهار داشت: در حالی که ایران 15 گزارش صریح از سوی اینترنشنال عطامی را تایید کرده بود، در حال تحقق بود. ایالات متحده در ماه مه 2018 از تعهدات هسته‌ای خود تحت توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های یکجانبه را مجدداً اعمال کرد و یک کمپین فشار حداکثری را علیه ایران آغاز کرد تا از بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده جلوگیری کند. .

نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه از آخرین کنفرانس بازنگری در سال 2015، مذاکرات بین کشورهای هسته ای برای کاهش یا حذف تسلیحات هسته ای آغاز نشده و کاهش بیشتر نیروهای هسته ای صورت نگرفته است، در خصوص پیگرد قانونی اظهار نگرانی کرد که سیاست کشورهای هسته ای کاملاً مغایر با معاهده و مغایر با هدف جهانی عاری از سلاح هسته ای است.

پیامدهای بحران عدم پایبندی به تعهدات خلع سلاح بسیار نگران کننده است

پس از تقریباً دو سال و نیم به تعویق افتادن، دهمین کنفرانس بازنگری معاهده گسترش تسلیحات هسته‌ای – از اول تا ششم مرداد ماه 1391 – با حضور نمایندگان 188 کشور عضو در دبیرخانه سازمان ملل آغاز شده است.

وی گفت: در حالی که دیوان بین المللی دادگستری در سال 1996 بر اساس اقدامات و سیاست های برخی از کشورهای هسته ای این تعهد قانونی کشورهای هسته ای را تصویب کرد، به نظر می رسد آنها تعهدات خلع سلاح هسته ای خود را زیر پا می گذارند. آنها خود را رها کرده اند و دیگر قصد احترام به آنها را ندارند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: برای جلوگیری از بحران جدی برای معاهده، علاوه بر محکومیت این تهدید به زور، کشورهای عضو باید اقدامات پیشگیرانه مناسبی را علیه این رژیم غیرقانونی انجام دهند.

وی تاکید کرد: زمانی که آمریکا تصمیم درستی بگیرد، از سوی دیگر، ایران اقدامات متقابل خود را متوقف کرده و اجرای کامل اقدامات هسته‌ای را طبق توافق 2015 از سر خواهد گرفت.

وی افزود: هدف و اولویت اصلی این کنفرانس بازنگری باید تعریف راهی برای تغییر وضعیت موجود و حذف خطرات ناشی از سلاح‌های هسته‌ای باشد. در این راستا، ما معتقدیم که توافق بر سر آغاز فوری مذاکرات برای تدوین کنوانسیون جامع سلاح‌های هسته‌ای به منظور حذف کامل این سلاح‌ها در یک بازه زمانی مشخص، راه واقعی را برای تغییر وضعیت موجود باز خواهد کرد.


کنفرانس NPT فرصتی برای دستیابی به جهانی بدون سلاح هسته ای است

بر اساس بیانیه نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، کشورهای غیرهسته‌ای به استثنای چند کشور اروپایی از جمله آلمان که در خاک خود میزبان تعداد زیادی سلاح هسته‌ای هستند که نقض برجام است. روح و متن معاهده، به تعهد خود نسبت به عدم اشاعه پایبند باشند.

تخت روانچی ادامه داد: به عنوان مثال آمریکا در یک اقدام اشاعه با صرف بودجه یک تریلیون و 200 میلیارد دلاری زرادخانه هسته ای خود را مدرن کرده و در سال های اخیر بر تعداد و نقش سلاح های هسته ای افزوده است. انگلیس اعلام کرده است که قصد دارد 80 کلاهک هسته ای جدید تولید و تولید کند و سقف فعلی سلاح های هسته ای خود را افزایش دهد. فرانسه نیز با صرف میلیاردها یورو به تدریج در حال تقویت و نوسازی تسلیحات هسته ای و سیستم های پرتاب آن است.

هشدار به رژیم صهیونیستی

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با حمایت از اعلامیه عدم تعامل با تاکید بر سه رکن اصلی معاهده شامل خلع سلاح، عدم اشاعه و استفاده صلح آمیز و با اشاره به تاریخچه موضوع، گفت: در کنفرانس بازنگری سال 2000، کشورهای هسته ای بر 13 گام عملی برای اجرای ماده 6 معاهده خلع سلاح هسته ای توافق کردند که مرحله ششم شامل تعهد صریح و بدون ابهام این کشورها برای نابودی کامل زرادخانه های هسته ای خود برای دستیابی به هسته ای است. خلع سلاح

تخت روانچی گفت: جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که متعهد به عدم اشاعه است، حامی جدی خلع سلاح هسته ای است و از اجرای بدون تبعیض و بی طرفانه سیستم پادمان توسط آژانس بین المللی امنیت انرژی اتمی حمایت می کند.

وی گفت: بدون شک تا زمانی که خطر برنامه مخفی تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی برطرف نشود، خطر گسترش بیشتر سلاح های هسته ای در خاورمیانه پابرجا خواهد بود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: پیامدهای بحران عدم پایبندی به تعهدات خلع سلاح بسیار نگران کننده است و معتقدیم این بحران اعتماد به این معاهده را به شدت تضعیف کرده است. این معاهده تعادل ظریفی بین خلع سلاح، عدم اشاعه و استفاده صلح آمیز برقرار می کند و ماده 6 بخش مرکزی توافقنامه ای است که NPT بر آن استوار است، یعنی: عدم اشاعه در ازای خلع سلاح هسته ای.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران مسئولانه رفتار کرد و به لطف صبر راهبردی و مقاومت حداکثری خود توانست این توافق را حفظ کند.

وی تاکید کرد: بدون شک در صورت ارتکاب چنین تهاجم احمقانه ای این رژیم تاوان سنگینی را متحمل خواهد شد. علاوه بر این، بهترین منافع ما به عنوان یکی از طرفین معاهده در خطر خواهد بود، و کنفرانس بازنگری باید فورا به تهدیدی که رژیم اسرائیل ایجاد می کند، رسیدگی کند.

تخت روانچی تاکید کرد: اگر هدف این کنفرانس بازنگری، همانطور که اخیراً برخی کشورها مطرح کرده اند، فقط مدیریت خطرات هسته ای باشد، به جایی نخواهیم رسید.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایران اصرار دارد که آژانس بین المللی انرژی اتمی وظایف خود را حرفه ای و عاری از فشار اشخاص ثالث و به ویژه اتهامات بی اساس سازمان های جاسوسی انجام دهد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایران از آوریل 2021 با حسن نیت با طرف های دیگر برای ازسرگیری اجرای کامل توافق مذاکره کرده است. دستیابی به این هدف به تعویق افتاده است زیرا دولت آمریکا هنوز تصمیمی برای تضمین منافع اقتصادی وعده داده شده بر اساس توافق به ایران نداشته است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با توجه به مواضع اصولی کشورمان یادآور شد: مقررات منع اشاعه باید به صورت جهانی و بدون استثنا اعمال شود.

از کشورهای دارای سلاح هسته ای به دلیل زیر پا گذاشتن تعهدات خود انتقاد کنید