سفیر ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: بنابراین ما نباید نسبت به تروریسم، تامین کنندگان آن، سازمان دهندگان و حامیان آن در افغانستان هیچ مدارایی نشان دهیم.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل گفت: وضعیت انسانی بسیار نگران کننده است. با نزدیک شدن به فصل زمستان، مردم با یک بحران انسانی قریب الوقوع مواجه می شوند. بنابراین نیاز فوری به ارائه کمک های بشردوستانه به افغانستان وجود دارد.
تخت روانچی گفت: حملات تروریستی اخیر در افغانستان از جمله امروز در کابل بسیار نگران کننده و نگران کننده است. این حملات نشان می دهد که مبارزه با این تهدیدات چقدر برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی ضروری بوده است. این حملات همچنین بار دیگر وحشیگری تروریست ها را نشان می دهد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: «تا به امروز ما تمام تلاش خود را برای کمک به پناهجویان افغان از جمله تامین مایحتاج اولیه برای آنها انجام داده ایم. علاوه بر این، ما همچنین مقادیر زیادی کمک های بشردوستانه را به افغانستان ارسال کرده ایم.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به کمک مردم افغانستان و همکاری با همسایگان و سایر شرکای افغانستان برای تامین صلح و توسعه پایدار در افغانستان ادامه خواهد داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان گفت: نشست امروز بسیار به موقع و مهم است. زیرا افغانستان در چالش است. » با مشکلات جدی مواجه است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به این هدف به تعامل خود با همه طرف های افغانستان از جمله طالبان ادامه خواهد داد.
تخت روانچی گفت: در این زمینه جمهوری اسلامی ایران میزبان دومین نشست همسایگان افغانستان و روسیه در 6 مهر 1390 بود که در بیانیه ای که در پایان این نشست منتشر شد، شرکت کنندگان حمایت قاطع خود را از صلح اعلام کردند. ثبات و آشتی ملی در افغانستان و همه طرف ها در افغانستان از جمله طالبان را تشویق کرد تا در رایزنی ها و گفتگوهای سیاسی برای تشکیل یک دولت فراگیر شرکت کنند. و همچنان با مشارکت همه گروه ها و اقشار جامعه افغانستان توسط مردم انتخاب شوند.
وی تاکید کرد که ارسال به موقع کمک های بشردوستانه و رهاسازی دارایی های مسدود شده افغانستان که برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم ضروری است، به هیچ وجه نباید سیاسی و مشروط باشد.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد افزود: ایران به عنوان کشوری همسایه و بر اساس پیوندهای قوی و مشترک تاریخی، فرهنگی، زبانی و مذهبی دو ملت نمی تواند نسبت به مشکلات مردم افغانستان بی تفاوت بماند.
وی گفت: “با این حال، این تلاش های فوری نباید توجه ما و تلاش های ما را از نیاز به مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر در افغانستان منحرف کند.”
تخت روانچی گفت: از اواسط ماه اوت، روزانه هزاران شهروند افغانستان وارد ایران شده اند. تخمین زده می شود که در صورت عدم رسیدگی فوری و مناسب به وضعیت انسانی، در زمستان آینده صدها هزار شهروند افغانستان وارد ایران خواهند شد.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد افزود: نماینده ویژه ایران در افغانستان پیش از این برای ادامه تلاش های صلح آمیز و بشردوستانه ایران در افغانستان به کابل سفر کرده است. وی در جریان این سفر با مقامات ارشد طالبان دیدار کرد تا در مورد مسائل مبرم مانند کمک های بشردوستانه، پناهجویان و همچنین چالش های امنیتی و اقتصادی پیش روی مردم افغانستان گفتگو کند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: اما به دلیل تحریمهای غیرقانونی و غیرانسانی آمریکا و کمبود منابع مالی جدید کافی، دیگر نمیتوانیم به تنهایی به آنها کمک کنیم.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد که باید تلاش های موازی برای جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصاد افغانستان نیز صورت گیرد.
وی تاکید کرد که باید اطمینان حاصل شود که خاک افغانستان هرگز برای فعالیت های تروریستی استفاده نشود و از آن به عنوان پناهگاه گروه های تروریستی یا منبع تولید و قاچاق مواد مخدر استفاده نشود.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد گفت: ما از جامعه جهانی و به ویژه کشورهای کمک کننده می خواهیم که مسئولیت های خود را به دوش بکشند و منابع مالی کافی و جدید را در اختیار همسایگان افغانستان قرار دهند تا به پناهجویان و آوارگان افغان کمک کنند. .
وی افزود: نقش سازمان ملل در شرایط کنونی بسیار مهم است. ما از تلاش های دفتر سازمان ملل متحد و سایر آژانس های ملل متحد برای کمک به مردم افغانستان حمایت می کنیم.
وی گفت: «بیش از چهار دهه است که ما پذیرای میلیونها شهروند افغانستان بودهایم و سخاوتمندانه به آنها کمک کردهایم، بهویژه در زمان همهگیری ویروس کرونا و شرایط سخت اقتصادی ناشی از تحریمهای غیرقانونی آمریکا».
تخت روانچی تاکید کرد: باید صریح و صادق باشیم. این وضعیت یک چالش داخلی نیست. همسایه افغانستان را نباید تنها گذاشت و انتظار داشت که به تنهایی با این چالش بسیار دشوار مقابله کند.
تخت روانچی گفت: تشکیل یک حکومت مردمی فراگیر و منتخب با مشارکت تمامی اقوام و اقوام مذهبی، مصمم به مبارزه با تروریسم و جنایات سازمان یافته و تضمین و حمایت از حقوق مردم بر اساس اصول و آموزه های واقعی اسلامی. و احترام به حقوق بشر برای همه افغان ها، از جمله مردم از هر قومیت و زبان، اقلیت های مذهبی و زنان، حیاتی است تا یک افغانستان امن، باثبات و مرفه بسازند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز