یک کارشناس مسائل قفقاز تحولات اخیر مرزی در مرز با آذربایجان و ارمنستان را بر تجارت در منطقه اوراسیا مثر توصیف کرد.
وی افزود: علاوه بر این ، در طول جنگ 44 روزه سال گذشته ، نیروهای داعش در نزدیکی مرزهای ایران حضور داشتند و همه اینها به این معناست که خطوط قرمز ایران از طریق آذربایجان عبور کرده و اسرائیل در نزدیکی آن مستقر شده است. مرزهای ایران و ایران همچنین با توجه به اینکه جمهوری آذربایجان بیشترین مسلمان را دارد ، در بین شیعیان حفظ شده است و همیشه به عنوان برادر بزرگتر این سوالات را کنار گذاشته است.
وی افزود: در واقع جمهوری آذربایجان با این ادعا حق ترانزیت را گرفته است. البته ، ارمنستان اقدامی انجام داده است و جاده جایگزین تا هفته آینده تکمیل می شود و کامیون های بیشتری از محلی که آذربایجان ادعا کرده عبور نمی کنند. “
این کارشناس قفقازی همچنین گفت که ایران در 30 سال گذشته در مسیری که آذربایجان ادعا می کرد ، حمل و نقل انجام داده است و حتی آذربایجان می تواند به راحتی بدون هیچ گونه دخالتی به نخجوان دسترسی داشته و با آن ارتباط برقرار کند. در واقع ، حداقل کاری که آذربایجان می توانست انجام دهد این بود که این مسیر را برای کاروان حمل و نقل ایران مسدود نکند ، که آنها این کار را کردند ، و به نظر می رسد که این اقدام توسط آذربایجان به سمت ترکیه انجام شده و از طریق ترکیه و اسرائیل به باکو انجام شده است.
این کارشناس مسائل قفقاز با اشاره به ابهامات توافق قره باغ قره باغ بین آذربایجان و ارمنستان گفت: ابهاماتی در ماده 9 این توافقنامه که توسط روسیه مذاکره شده وجود دارد که باید برطرف شود. اما مشکل اصلی این است که این حرکت آذربایجان فراتر از اثبات مالکیت بخشی از این جاده است.
دماوندی گفت: “این مانور توسط آذربایجان ، ترکیه و پاکستان با عنوان سه برادر هدایت شد. من معتقدم از آنجا که اسرائیل نیز بود ، باید بگوییم که چهار برادر به گونه ای ثابت شده و درک می شوند که هدف آنها پیامی برای ایران و تحریک جمهوری اسلامی ایران بوده است. اگر جدی و پایدار باشد ، مطمئناً ایران واکنش نشان خواهد داد. زیرا سازماندهی مانوری در شمال غرب کشور ، علی اف علی اف را متعجب کرد که ایران در این منطقه مانور می دهد و این قبلاً چنین نبود. آنها باید بپذیرند که ایران حق دارد از تمامیت ارضی و صلح خود در مرزهای خود دفاع کند. مطمئناً اقدام متقابل انجام خواهد داد.
دماوندی در مورد نحوه واکنش ایران به این اقدامات گفت: “ایران سابقه طولانی در دولت دارد. البته رفتار یک کشور تاریخی متفاوت از کشوری است که 30 سال تحت حکومت بوده است و ایران متوجه این بی احتیاطی از طرف باکو شد ، اما او خودداری کرد. اما تا زمانی که باکو از خط قرمزهای ایران عبور نکند ، این ناراحتی ادامه دارد و در صورت عبور از آن ، با واکنش منفی روبرو خواهد شد.
انتهای پیام
وی در پایان گفت: “اما این بزرگواری و بخشش ایران حد دارد و ایران با سازماندهی مانوری به جمهوری آذربایجان هشدار داد که بداند اگر اقدام نکند. نه ، این به معنی ناتوانی نیست ، اما خویشتنداری از طرف ایران کارساز خواهد بود.
این محقق قفقازی خاطرنشان کرد: “اخباری که این روزها وجود دارد و محرمانه نیست ، مبنی بر اینکه آذربایجان در سال های اخیر اقداماتی را انجام داده است که از خط قرمزهای ایران عبور کرده است ، به عنوان مثال ، همراهی اسرائیل در ارسال پهپاد جاسوسی به منطقه نطنز ، همراه اسرائیل تروریست ها را ترور می کند تا دانشمندان هسته ای را ترور کند و با اسرائیل برای سرقت اسناد هسته ای همکاری می کند. همه از این مشکلات آگاه هستند.
سید محمدرضا دماوندی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، در مورد مشکلات موجود در مرز بین آذربایجان و ارمنستان و تاثیر آن بر جابجایی کامیون های ایرانی در این جاده مرزی اظهار داشت: “طبیعتاً این مشکل تجارت را تحت تأثیر قرار خواهد داد. از ایران با ارمنستان و اوراسیا به در هر صورت ، جمهوری آذربایجان مدعی است که 21 کیلومتر جاده از طریق خاک ارمنستان بخشی از خاک آذربایجان است و کامیون های ایرانی نیز از این جاده عبور می کنند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز