رسانه هایی مانند بی بی سی، ایران اینترنشنال و صدای آمریکا نقش عمده ای در گسترش حقیقت حقوق بشر و جنگ روانی در کشورها دارند.
نوروزی گفت: یکی از اصول اساسی حقوق بشر، تساوی در برابر قانون است، اما متأسفانه جریان کسب و کار در سازمان هایی که حتی نام حقوق بشر را یدک می کشند، به گونه ای افزایش یافته که منجر به تبعیض در اعمال حقوق بشر شده است. . قوانین.”
جعفری افزود: امیدواریم انسان در مجموع ما انسان ها ارزش پیدا کند و حقوق بشر از سایه سیاست خارج شود و ابزاری برای احقاق حقوق مستضعفانی باشد که حقوق آنها در اطراف تضییع می شود. جهان.”
مهدی ذاکریان، استاد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران نیز در این نشست گفت: حقوق بشر دستاورد تمدنی بشر است و اعلامیه حقوق بشر انسان باید به عنوان یک اعلامیه جهانی حقوق بشر تلقی شود. حقوق بشر می تواند ملت ها را آزاد کند و دولت ها را مقید کند.
در بخشی از این پیام آمده است: ۷۳ سال پیش در چنین روزی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد. اصولی که در این اعلامیه ساده بیان شده کلید تحقق همه حقوق بشر – مدنی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی – برای همه و در همه جا است. سازمان ملل متحد از حقوق فردی اعضای خانواده بشری دفاع می کند. امروز و هر روز، ما به مبارزه برای عدالت، برابری، کرامت و حقوق بشر برای همه ادامه خواهیم داد.
جنایات جدی که بر وجدان انسان تأثیر می گذارد نباید بدون مجازات بمانند
شاملو افزود: تحریم های اقتصادی یکی از مصادیق نقض سیستماتیک حقوق بشر است. حملات سایبری نیز نمونه هایی از رفتار مجرمانه ناشی از تغییرات تکنولوژیک است و سومین مورد، قتل دانشمندان در یک کشور است. این اقدامات مصداق جنایت علیه بشریت است زیرا افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می دهد. .
در بخشی دیگر از این نشست هیبت الله نژادی منش، استاد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی گفت: طبق کنوانسیون های بین المللی، اعطای پناهندگی به جنایتکاران تروریست و مرتکب جنایت علیه بشریت ممنوع است، اما متوجه می شویم که کشورهای غربی پناهگاه تروریست ها هستند. «به گروه های جنایتکار تبدیل شده اند.
مداخله خارجی در افغانستان به بهانه گسترش حقوق بشر و آزادی های مدنی انجام شد، اما نتیجه عملی آن تداوم بحران پناهجویان بوده و حتی مذاکرات سیاسی آمریکا نیز شکست خورده و شاهد انتقال قدرت بوده ایم. ما شاهد تحرکات عظیم انسانی از افغانستان به کشورهای همسایه بوده ایم.
دولت هلند با درخواست خانواده های قربانیان 7 ژوئیه برای روشن شدن حقیقت در مورد تروریست کشته شده در هلند مخالفت کرد.
ما امیدواریم که همه دولت ها بدون توجه به سیاست دوگانه، نقض حقوق بشر را محکوم کنند
آزادگان افزود: رسانههای فارسی خارج از ایران عمدتاً در لندن هستند و از مهمترین آنها میتوان به بیبیسی فارسی و ایران اینترنشنال اشاره کرد و در آمریکا نیز صدای آمریکا وجود دارد. این رسانه ها نقش عمده ای در تغییر حقیقت حقوق بشر و جنگ روانی در کشورهایی مانند ایران دارند.
حقوق بشر مفهوم حقی است که در عمل باطل می شود
غرب به دنبال ارزش های اخلاقی برای اداره جامعه نیست، بلکه به دنبال سود است.
جعفری، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه بوعلی همدان ادامه داد: کشورهای قدرتمند می ترسند ابزار توسعه طلبی سیاسی خود را از دست بدهند و به همین دلیل با ظهور نهادهای بین المللی مانند دیوان کیفری مخالفند و بین المللی و بسیاری از ابرقدرت ها نه تنها به دیوان ملحق شده اند بلکه به این دیوان نیز پیوسته اند. اقدامی نیز انجام داده اند.
الکساندر آزادگان، تحلیلگر ژئوپلیتیک ایالات متحده می گوید: «در آمریکا ما با توهم حقیقت روبرو هستیم، نه خود حقیقت.
وی ابراز امیدواری کرد که روزی حقوق بشر از سایه بیرون بیاید و ایمان واقعی به حقوق بشر ایجاد شود.
وی افزود: یکی از مظاهر ترجیح سیاسی برای عدالت، عدم دلبستگی تروریسم به جنایات جنگی است و مفهوم حقوق بشر، مفهوم حقی است که می خواهند باطل کنند.
اشرفی افزود: در مواردی مانند رواندا، تحولات بالکان و عراق می توان دید که پس از مداخلات خارجی، نه تنها مشکلات حقوق بشر کاهش نیافته، بلکه افزایش یافته است. آمریکای لاتین، سوریه و بحران افغانستان موارد اخیر هستند.
حقوق بشر در سازمان های بین المللی به ابزار فشار علیه دولت های مستقل تبدیل شده است
به گزارش روز دوشنبه ای بی اس نیوز، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری کمیسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، رئیس حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی، انجمن سفیران صلح و… انجمن دوستی و انجمن حمایت مالی نشست تحت عنوان “حقوق بشر در سایه” به مناسبت روز جهانی حقوق بشر با حضور اساتید حقوق بین الملل، شخصیت ها و فعالان حقوق بشر، دانشجویان و خانواده شهدا برگزار شد.
وی تصریح کرد: امروز حقوق بشر به ابزاری برای فشار بر ملت هایی که می خواهند مستقل باشند تبدیل شده است و این می تواند تهدیدی علیه حقوق بشر علیه حقوق بشر تلقی شود. حقوق بشر در سازمان های بین المللی به ابزاری علیه سایر ملل تبدیل شده و کشورهای آزادیخواه را تحت فشار قرار داده است.
در ادامه این نشست پیام ویدئویی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی حقوق بشر منتشر شد.
اشرفی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سالهای اخیر کشورهایی که بر اساس منافع ملی خود را برتر از حقوق بشر میدانستند به دنبال محدود کردن پناهندگی و انتقال آن به کشورهای همسایه هستند که میتواند تعادل اجتماعی را در این کشورها بر هم بزند. .
ذاکریان افزود: بسیاری از حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر ذکر شده، حقوقی ایرانی و اسلامی است. با آموزش و استفاده از آگاهی سایبری جهانی و استفاده از تجربیات سازمان های بین المللی می توان با اقدام دوگانه دولت ها در زمینه حقوق بشر مقابله کرد.
اریک والبرگ، تحلیلگر سیاسی کانادایی می گوید: “حقوق بشر در معنای غربی منابع طبیعی را تخریب می کند. این مشکل جامعه ماست.” برای صحبت در مورد آن، ابتدا باید به اقتصاد نگاه کنیم.
مداخلات خارجی در وضعیت حقوق بشر در مواردی مانند سوریه، عراق و افغانستان اوضاع را بدتر کرد
در ابتدای این نشست، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر، شورای امنیت از همه دولتها اعم از سازمان ملل و غیردولتیها خواست که تروریسم را با شرایط خود جرم انگاری کنند. و برای مقابله با تروریسم با یکدیگر همکاری کنند. و از هرگونه اقدامی با هدف سرکوب تروریست ها خودداری کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در بحث تروریسم، نبود تعریف واحد از آن است و باید به این نکته برسیم که آنچه از نظر قوانین بین المللی تروریسم است برای دیگران تروریسم تلقی می شود. ما امیدواریم که همه دولت ها بدون توجه به سیاست دوگانه، نقض حقوق بشر را محکوم کنند.
نجندی منش گفت: به عنوان مثال در هلند گروه هایی مانند الاحوازیه و گروه هایی با اقدامات تروریستی شناخته شده مانند منافقین وجود دارند. همچنین اگر می خواهید نماینده یک گروه تروریستی را ببینید باید به سوئد بروید.
در بخشی دیگر از این نشست، فاطمه اشرفی از انجمن حامی گفت: در بحث حقوق بشر و مهاجرت باید به موضوع مهاجرت اجباری پرداخته شود. این پدیده دهه های اخیر نه تنها یک پدیده حقوق بشری است که بیشتر در یک چرخه سیاسی می گنجد و ما باید بیشتر به زمینه سیاسی آنها توجه کنیم تا جنبه های حقوق بشری.
حقوق بشر می تواند رهایی بخش ملت ها باشد
او گفت: «حقوق بشر انتزاعی غربی و جایگاه آنها تنها زمانی اهمیت دارد که بتوانیم با مشکل سرمایه داری که در حال نابودی جهان است، مقابله کنیم. ما به تعادل قانونی مناسب نیاز داریم تا دنیای طبیعی را تضمین کنیم که ویران نشود.
والبرگ افزود: اساس اقتصاد غرب منافع است و هر جا که بتواند منافع خود را تامین کند، پول خوب است و مردم می توانند آن را دنبال کنند. غرب به دنبال ارزش های اخلاقی برای اداره جامعه نیست، بلکه به دنبال سود است. احساس ما از حقوق بشر در جامعه غربی این است که همه چیز بر اساس نسل کشی است. غرب 90 درصد از مردمی را که در تعامل با طبیعت در کانادا زندگی می کردند سلاخی کرده است.
در ادامه این نشست، حسین میرمحمد صادقی، رئیس مرکز حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی گفت: تروریسم ناقض حقوق بشر است و بسیاری از قوانین حقوق بشر به دلیل تروریسم نقض می شود.
در بخشی دیگر از این نشست، نادر نوروزی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: متاسفانه حقوق بشر به ابزاری برای نقض حقوق بشر در سراسر جهان تبدیل شده است.
این استاد حقوق بین الملل خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که انجمن با آن مواجه می شود، پرونده گروهک منافقین و علی معتمد (نویسنده فاجعه تروریستی 16 تیر) است که علیرغم اطلاع از سوی سازمان ملل به این کشور پناهنده شده است. دولت هلند و دولت هلند خانواده های قربانیان با حق دانستن حقیقت که حاکی از استفاده ابزاری از حقوق بشر است، مخالف هستند و رویکرد غرب به حقوق بشر منجر به از بین رفتن قداست حقوق بشر شده است.
شاملو تاکید کرد: باید در راستای سنجش ابعاد جرم و بررسی آثار زیانبار هر رفتاری در عرصه جهانی بر اساس میزان آسیب آن حرکت کنیم و موارد نقض حقوق بشر را با دقت ارزیابی کنیم. شاخص ها و معیارهای دقیق تر »دکترین ها را بر خلاف دکترین های ارائه شده توسط ایالات متحده تبدیل کنید.
این استاد حقوق بین الملل ادامه داد: شاید تروریسم یکی از معدود مفاهیمی باشد که جرم انگاری نشده است و باید از خود بپرسیم که چرا در دادگاه جرم انگاری نشده و اگر جرم انگاری نشده است معافیت بین المللی محسوب نمی شود. دستاوردها حاصل نخواهد شد زیرا بسیاری از جنایتکاران بین المللی از مجازات در امان مانده اند.»
باقر شاملو، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی پس از این نشست گفت: یکی از قواعد اساسی دادگاه بین المللی کیفری، قاعده عدم معافیت از مجازات است. یعنی جنایات سنگینی که وجدان انسان را تحت تأثیر قرار می دهد و نباید بدون مجازات بماند. همه اصول حقوقی برای برقراری یک دادرسی عادلانه آمده اند، اما این اصول باید احیا شوند تا بتوان قاعده عدم تحریم را در مورد موارد جدید نقض سیستماتیک حقوق بشر اعمال کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز