اخبار سیاسی روز

تحقیقات هسته ای سریعتر وارد بازار می شود

absnews

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر کاشیان در گفت‌وگوی رادیویی با اشاره به جایگاه ایران در استفاده از فناوری هسته‌ای و موفقیت‌های چشمگیر این کشور در زمینه‌های مختلف انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، گفت: بسیار خوشحالم که امروز کشور ما در شرایطی قرار دارد. موقعیت بسیار خوبی برای استفاده از ذخایر هسته ای. فناوری های مختلف هسته ای دارند و ما توانسته ایم به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنیم.

وی در پایان با توجه به تحریم‌های علمی کشورهای مختلف علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، گفت: با عزم هر دانشمند ایرانی در زمینه‌های مختلف فناوری صلح‌آمیز، دستیابی به ارتفاعات را هدف گرفته‌ایم و این مهم را تسریع بخشیده‌ایم. از سوی دیگر با تکثیر آنها و با تعریف پروژه های فنی و مشترک با آژانس بین المللی انرژی اتمی می توانیم در خط مقدم تحقق فناوری های نوین باشیم.

یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای با توجه به حرکت سریع دانشمندان ایرانی در تولید رادیوداروها خاطرنشان کرد: تلاش همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران منجر به خنثی شدن تحریم های ظالمانه در حوزه سلامت شد. همانطور که می دانید ما قادر به واردات تجهیزات پزشکی و مواد اولیه نبودیم و این گونه اقدامات کاملاً غیرانسانی بود. این رادیوداروها به ما می رسید یا گاهی اوقات با قیمت های گزاف به دست ما می رسید.

معاون پژوهشی پژوهشکده کاربرد تشعشع با اشاره به سیستم های تشخیص و تابش ساختمان با توجه به موضوع تحریم ها در واقع امکان واردات این سامانه به کشورمان وجود نداشت. اما هم اکنون با کمک دانشمندان صنعت هسته ای، سیستم تابش خون توسط محققان ایرانی جانمایی شده و آماده بهره برداری است.

وی درباره سنسورهای پایه و استقلال این سنسورها گفت: قبلاً سیستم‌های لایروبی مورد استفاده وارد می‌شد، اما توانستیم این نوع سیستم‌ها را مکان‌یابی و تولید کنیم. همه این دستاوردهایی که ارائه می کنم در واقع تجاری سازی شده است و انشالله تجاری سازی محصولات در حوزه هسته ای با همکاری مرکز رسا سازمان انرژی اتمی ایران سرعت بیشتری خواهد گرفت.

وی افزود: در کاربردهای پرتو، بهداشت و پزشکی، صنعت، استفاده از شتاب دهنده، فوتونیک و فناوری کوانتومی، پلاسما، همجوشی هسته ای و همچنین چرخه سوخت هسته ای به موفقیت های ارزنده ای دست یافته ایم. در زمینه رادیوداروها امروزه با همکاری کشورهای پیشرفته تحقیقات لازم را تکمیل کرده و پس از طی مراحل بالینی در اختیار بیماران قرار می دهیم. امروزه بیماران خارج از کشور درخواست مراجعه به مراکز درمانی در ایران و بهره مندی از رادیوداروهای ما را دارند.

عضو هیأت علمی این مؤسسه درباره مأموریت و فعالیت های مرکز فناوری و نوآوری رسا گفت: در حال حاضر حدود 60 مرکز فناوری مرکز رسا مشغول به کار و پژوهش هستند که همگی حاصل سال ها تحقیق و پژوهش در سازمان است. موسسه تحقیقات علوم و فناوری هسته ای؛ تجاری‌سازی تحقیقات هسته‌ای ضروری است با سیاست‌های جدید پژوهشگاه علوم و فناوری هسته‌ای، تحقیقات دانشجویان و محققان با سرعت بیشتری در مسیر تجاری‌سازی قرار گیرد.

معاون پژوهش، فناوری و آموزش پژوهشکده کاربرد پرتوها در خصوص تجاری سازی تحقیقات پژوهشگران صنعت هسته ای گفت: تجاری سازی تحقیقات هسته ای ضروری است. با سیاست‌های جدید پژوهشگاه علوم و فناوری هسته‌ای، تحقیقات تجاری‌تر می‌شود.»

وی ادامه داد: به همین دلیل سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت‌های تابعه آن وارد عرصه تولید و خودکفایی در حوزه رادیوداروها شده‌اند و امروز به خودکفایی رسیده‌ایم. از سنتز مواد موثر دارویی تا تولید رادیو ایزوتوپ ها و تبدیل آنها به رادیوداروها، اکنون می توانیم رادیوداروهای هدفمندی تولید کنیم که آزمایشات لازم را گذرانده و با بومی سازی در سطح جامعه بسیار کاربردی و موثر هستند.

کاشیان ادامه داد: یکی دیگر از افتخارات ما در حوزه کشاورزی هسته ای است. ما تعداد زیادی بذر را با روش های جدید اصلاح کردیم و توانستیم اقدامات موثری برای کنترل آفات انجام دهیم. موضوع مبارزه با آفات با تکنیک های هسته ای در بخش وسیعی از باغات شمال کشور با حل مشکل مگس های مدیترانه ای همراه بود و اکنون با کنترل های انجام شده به روش هسته ای این مشکل حل شده و با حمایت رئیس سازمان انرژی اتمی، اکثر باغات مرکبات ایران این آفت را از این طریق کنترل می کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا