علی رضا زالی گفت: بازار تجهیزات پزشکی یکی از بازارهای بزرگ جهانی است که در حوزه اقتصاد کلان و خرد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و تا سال 2050 ممکن است سهم شرکت های تجهیزات پزشکی با سهم شرکت های بزرگ نفتی برابری کند.
وی بیان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و بار بیماری ها، نیاز به تجهیزات پزشکی در حال افزایش است و نسل های جدید آنها به سرعت وارد بازار می شوند.
زالی افزود: در سال 2021 سهم جهانی حوزه بازیابی و نوسازی تجهیزات پزشکی به حدود 10 میلیارد دلار رسید و پیش بینی می شود در سال 2025 به 21 میلیارد دلار برسد.
وی به فعالیت 118 شرکت دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی به ویژه در سازمان تحقیقات و تحقیقات اشاره کرد.
فناوری ریاست جمهوری گفت: سهم ما از بازار صادرات تجهیزات پزشکی در حال افزایش است و در حال حاضر 255 قطعه تجهیزات پزشکی نسبتاً پیشرفته و پیشرفته داریم.
ما به کشورهای دیگر صادرات داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حضور شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید، توانبخشی و مرمت تجهیزات پزشکی را بسیار مناسب دانست و با اشاره به هزینه بالای تجهیزات پزشکی سرمایه ای خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل عدم نگهداری، عدم آگاهی کافی، عدم علاقه به اقتصاد، تجهیزات و دستگاه ها منسوخ شده اند و در صورتی که بتوان بسیاری از آنها را با ترمیم و بازیابی به بخش بازگرداند، تقاضای تجهیزات جدید می شود.
زالی افتتاح مرکز بازیابی و خدمات تجهیزات پزشکی پیشرفته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را یک فکر اداری برای خودکفایی در حوزه تجهیزات پزشکی عنوان کرد.
این کار باعث می شود که ما تجهیزات را از سرویس خارج نکنیم و تجهیزات را دوباره به کار بازگردانیم.
وی تصریح کرد: هدف ما در فرآیند توانبخشی، بهبود عملکرد و ایمنی دستگاه علاوه بر نوسازی دستگاه است. این به این معنی است که ما تجهیزات فرسوده را با ایمنی و عملکرد بهبود یافته دوباره وارد عمل می کنیم.
زالی همچنین به سیستم نرم افزار HIM در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد که می تواند به عنوان الگو در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی، این سامانه یک مخزن مجازی در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو ایجاد کرده است که بر اساس آن تجهیزات و داروهای موجود و نیازهای مراکز دانشگاه مورد ارزیابی و پایش قرار می گیرد.
زالی همچنین خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا این مرکز را به کارگاه و با کمک دانمارکی بانیان و دوشتران تبدیل کنیم.
در این مرکز نیز دانشگاه با ارائه آموزش های لازم در جهت ارتقای دانش و مهارت در مهندسی پزشکی گام برخواهد داشت.
وی به اقدامات آزمایشی انجام شده در این مرکز و مرمت دستگاه های فرسوده و خارج از خدمت در مراکز مختلف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: توانستیم دستگاه های خارج از خدمت را به کشور بازگردانیم. با یک دهم هزینه کار کنید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این مرکز را مرکز ملی نامید و آمادگی خود را برای بهره مندی از خدمات این مرکز در تمامی مراکز و دانشگاه های کشور اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه دانش در حوزه تجهیزات پزشکی رشد کرده است، پیشنهاد کرد با حمایت وزارت بهداشت و معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری، آیین نامه بازیابی تجهیزات پزشکی در کشور توسط پزشکی شهید بهشتی تدوین شود. دانشگاه. علوم و به عنوان سند ملی استفاده می شود./مهر
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17018/%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DA%A9-%DA%86%D8%B1%D8%AE%D9%87-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%85%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز