به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب های «گزیده ای از اشعار نصرت رحمانی» و «غروب ابدی» توسط انتشارات مروارید تجدید چاپ شد.
گزیده ای از اشعار نصرت رحمانی
نصرت رحمانی شاعر تلخی و ناامیدی، رنج و خستگی، ناامیدی و آرمان های گمشده بود. در شعر او شهد با زهر می آمیزد و لذت همیشه رنگی از تاریکی و ناامیدی زهرآلود دارد. راوی اشعار نصرت رحمانی شهرنشینی سرخورده است که از سر ناامیدی به دامان لذت های زودگذر پناه برده است اما در پایان این لذت ها تنها تاریکی و کسالت را می بیند. شعر او شعری است که نشان شر و تباهی دارد و شکست و خشونت و تباهی روح و جسم را به تصویر می کشد و از شور آمیخته با رنج و جنون می گوید.
«گزیدهای از اشعار نصرت رحمانی» گزیدهای از دفترهای شعر این شاعر و همچنین چندی از آخرین سرودههای اوست. در ابتدای این کتاب مقاله کوتاهی از نصرت رحمانی آمده است که در آن از چگونگی شاعر شدن خود می گوید. اشعار کتاب به ترتیب زمانی و با توجه به زمان انتشار دفترهای شعری که اشعار از میان آنها انتخاب شده است گردآوری شده است. بنابراین خوانندگان شعر معاصر با مطالعه این کتاب می توانند سیر تحول شعر نصرت رحمانی را دنبال کنند.
این مجموعه شامل سیزده شعر از کتاب های «کوچ» و «کویر»، یازده شعر از کتاب «ترمه»، سیزده شعر از کتاب «میعاد در گل»، نه شعر از کتاب «آتش آتش»، نه شعر. از کتاب «ل شمشیر معشوقه قلم»، چهارده شعر از کتاب «پیاله دور دگر زد» و هشت شعر از شعرهای متأخرتر است که در دفتر شعر نصرت رحمانی نیامده است.
در پشت جلد کتاب آمده است:
هشدار
نوک پرنده
هرگز پیوند داده نشد
او با بال های خود آواز خواهد خواند
پر و بالش را خرد کنید
او با آهنگ خود به بالای کهکشان خواهد پرید
لب های شاعر را می بندد…
در یک غروب ابدی
کتاب «در گوروبی عبدی» را بهروز جلالی با یادداشتی از سیمین دانشور تصحیح کرده و در تابستان 1402 به بهای 250 هزار تومان در شمارگان 330 نسخه منتشر شده است.
اندیشههای هر شاعری بهعلاوه از حجابها و قرینههای شعرش، عموماً از آثار منثور او سرچشمه میگیرد. به همین دلیل مطالعه و بررسی آثار منثور شاعران یکی از راه هایی است که می تواند به تبیین و تفسیر اشعار شاعران کمک کند یا بسیاری از موارد ابهام در شعر آنها را روشن کند. به همین دلیل است که گردآوری نامه ها، نوشته ها و خاطرات شاعران از جمله کارهایی است که اگرچه نشانی از خلاقیت به نظر نمی رسد، اما در واقع می تواند درک ذوق و آرمان شاعران را تسهیل کند.
«در گوروبی عبدی» مجموعه ای از آثار منثور فروغ فرخزاد است که نویسنده آن امیدوار است خوانندگان پس از مطالعه این کتاب با نگاهی نو به اشعار فروغ بنگرند.
در پشت جلد کتاب آمده است:
از فاروق فرخزاد در طول عمر کوتاه خود، علاوه بر اشعار، نامه ها، مصاحبه ها، مقالات و خاطرات بسیار ماندگار، برای شناخت تصنیفات و شخصیت ادبی او بسیار مفید به یادگار مانده است. در این کتاب مجموعه ای خواندنی و جامع از آثار منثور این شاعر از منابع مختلف گردآوری شده است.
بیژن تالیانی