افروز صفری فرد، معاون پیشگیری از معلولیت مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، در خصوص برنامه ها و اولویت های دفتر پیشگیری از معلولیت مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد کشور سازمان بهزیستی گفت: مجموعه برنامههای پیشگیری از معلولیت، برنامههای روتین و منظمی است که انجام میشود مانند غربالگری آسیبهای شنوایی، آسیبهای بینایی و همچنین اقداماتی که در مراکز مشاوره ژنتیک انجام میشود و در سال 1402 با جدیت دنبال میشود.
وی با اشاره به غربالگری اختلالات شناختی در سالمندان ادامه داد: کاری که در پایان سال 1401 انجام دادیم غربالگری اختلالات شناختی در سالمندان، پیگیری و افزایش پوشش خود در این حوزه در استان های قزوین و یزد بود.
معاون پیشگیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در حالی که طرح پایلوت این برنامه که در استان های یزد و قزوین در حال انجام است در پایان سال 1402 به نتیجه می رسد. بتواند این برنامه را در سال 1403 به سایر استان ها نیز گسترش دهد
صفری فرد با اشاره به غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج ساله گفت: یکی دیگر از برنامه های ما در معاونت پیشگیری از معلولیت های ریاست جمهوری غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج ساله است. کودکان یک ساله، پس از تولد نوزاد. این برنامه به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مهدکودک ها در سال های اخیر به تاخیر افتاده است و در سال 1401 این کار با جدیت بیشتری ادامه یافت و در سال 1402 قطعا تمهیدات لازم برای توسعه این کار انجام خواهد شد.
وی با اشاره به دیگر برنامه ها در این اداره گفت: یکی دیگر از اولویت ها و برنامه های ما در سال 1402 سامانه شناسایی پرونده معلولیت است و امیدوارم این سامانه در سال 1402 طراحی شود و از طریق طراحی این سامانه می توان به عموم مردم مراجعه کرد. در صورت نیاز به مشاوره ژنتیک با مراجعه به این مراکز و تکمیل پرسشنامه مربوط به گروه سنی و مراحل زندگی آنها. این سامانه هوشمند بوده و افراد را به این مراکز هدایت می کند که نیاز به مراجعه به مراکز مشاوره ژنتیک دارند.
معاون پیشگیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: طرح اولیه این سامانه در سال 1401 نوشته شد، اما با توجه به برنامه تجمیع نظام ها که در در سازمان اجتماعی، سیستم جدیدی راه اندازی نشد و در سال 1402 مسیری را طی کردیم که این سیستم را راه اندازی و اجرا می کنیم.
صفری فرد با اشاره به طرح شناسایی و ردیابی معلولان گفت: این برنامه قرار بود در 19 استان اجرا شود که در 9 استان به اتمام رسیده است. در 10 استان باقی مانده کار تا پایان سال 1401 به پایان رسید. مشاورین ما که این کار را انجام دادند اعلام کردند با توجه به اینکه در این 10 استان اخیر نکات ردیابی و شناسایی زیادی در نظر گرفته شده است، تدوین گزارش در این 10 استان قابل گسترش به کل کشور است. برای این طرح برنامه تحلیلی و گزارش نهایی در سال 1402 تهیه می شود تا بتوانیم مشکلاتی را که منجر به معلولیت می شود شناسایی کنیم و در واقع مواردی را که بیشتر باعث ایجاد معلولیت می شوند شناسایی و برای پیشگیری از این معلولیت ها برنامه ریزی کنیم.
خبر از رکنا