وزیر نیرو از استفاده از روش جدید مدیریت مصرف در بخش خانگی خبر داد و گفت: به محض آماده شدن زیرساخت ها، جزئیات این روش اعلام می شود تا همه تصمیم بگیرند که مصرف یا عدم مصرف را انجام دهند. . گرفتن
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان در دیدار با مدیران صنعت برق و مدیران عامل شرکت های توزیع برق ضمن گرامیداشت هفته بسیج و گرامیداشت یاد و خاطره دلیرمردان خطه ایران اسلامی به ویژه در دفاع مقدس، اظهار کرد: تابستان و در سال های دیگر ما تجربیات متفاوتی داشته ایم. این زمانی است که یک پایگاه دانش پویا و رو به رشد نکات مثبت را دریافت، تکرار و تقویت می کند و موارد منفی را به گونه ای شناسایی و مدیریت می کند که از اثرات منفی جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه در کنار برگزاری جلسات برای عبور از قله نباید از برنامه های توسعه و بلندمدت صنعت برق غافل شد، ادامه داد: در دو سال گذشته برنامه های ارزنده ای تدوین شده است و از مدیران صنعت برق انتظار دارم. بخش قابل توجهی از وقت خود را به اجرای برنامه های گسترده، اساسی و بلند مدت اختصاص دهند.
وی با تاکید بر اینکه زمانی می توان از برنامه های سالانه دفاع کرد که همه جزو برنامه های بلندمدت باشند، ادامه داد: اگر اقدامات ضربتی در جهت رفع مشکلات و دغدغه های صنعت برق باشد موثر نخواهد بود.
برنامه های چهار ساله حوزه برق در برنامه هفتم
وی با اشاره به اینکه در ابتدای کار در وزارتخانه یک برنامه چهار ساله تدوین کردیم و سپس به برنامه هفتم تبدیل شد، ادامه داد: پس از آن کمیته ای موظف شد برنامه 20 ساله صنعت برق را تدوین کند. . و این طرح ها برای عملیات عملیاتی تصویب و آماده شده است، برنامه زمانی واقعا مفید است که بخشی از یک برنامه بلند مدت باشد.
محرابیان با اشاره به مفهوم عدم تعادل به عنوان شکاف بین تقاضای تولید و تقاضای مصرف گفت: آیا ارقام اعلام شده در این زمینه و روش محاسبه صحیح است؟ در بخش تولید ظرفیت های تولید را آماده می کنیم، اما در بخش تقاضا، آیا هر مصرف کننده در هر ساعت مقداری از مصرف را به عنوان تقاضای واقعی مطالبه می کند و آیا مجاز به محاسبه با این معادله هستیم؟ و آیا این یک محاسبه صحیح به نظر می رسد؟
وی گفت: به عبارتی با این میزان نارضایتی تلاش جمعی برای رفع این نارضایتی داریم. آیا قرار است کشاورزی و صنعت ملی کشور در هر شرایطی و در هر زمانی هر مقدار مصرف را مطالبه کند و صنعت برق کشور خود منصوب و مسئولیتش را بر عهده بگیرد؟ بر اساس بررسی ها، عملا هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که صنعت برق خود را برای رفع این نیازها تنظیم کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه وقتی نیاز بخش های مختلف را بر اساس مدل و برنامه صحیح مصرف انرژی تنظیم کنیم، این معادلات تفاوت اساسی پیدا می کند، افزود: در صنعت برق دو مدل اقدام ویژه برای رفع عدم تعادل داریم. یکی از راه حل ها توسعه صنعت به گونه ای است که ظرفیت های تولید، توزیع و عرضه را افزایش داده و علاوه بر آن، مصرف را به گونه ای مدیریت کند که بتواند حداکثر انرژی را با حداقل انرژی تامین کند. در واقع پیک های لحظه ای و ساعتی را به خطوط متصل شبانه روزی تبدیل کنیم که به معنای تامین انرژی بیشتر و مصرف بهینه از صنعت برق عمومی کشور است و تمام شبانه روز را در طول سال شامل می شود.
علاوه بر مدیریت مصرف، افزایش ظرفیت منبع تغذیه نیز برنامه ریزی شده است.
وی اختلاف مصرف تابستان و زمستان کشور را بیش از 32 هزار مگاوات دانست و گفت: 32 هزار مگاوات معادل کل مصرف مصر با 110 میلیون نفر جمعیت و آب و هوای گرمتر از جمهوری اسلامی و خروجی 60 میلیارد است. . دلار بیشتر از کشور ماست. اینطور نیست که اگر ما آسایش و رفاه را برای مردم به ارمغان بیاوریم، بخواهیم آنها را برگردانیم، بلکه باید ببینیم دنیا با 32000 مگاوات چه خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین اقدام در دستور ما مدیریت صحیح مصرف است، گفت: مدیریت مصرف در بخش عرضه و تقاضا دو جنبه دارد به همین دلیل تقاضا تابع عرضه است. مدیریت خوب مصرف در سمت عرضه، تقاضا را در حرکت نگه می دارد. با این رویکرد می توان مشکلات را حل کرد و این تفاوت بین گذشته و حال است.
وی بر استفاده از فناوری های روز در بخش توزیع برای مدیریت صحیح مصرف و ارائه الگوی مناسب برای بخش مصرف کشور تاکید کرد و افزود: استفاده از فناوری ها و تعریف اقتصاد و طراحی مدل تولید باید در چنین شرایطی باشد. به گونه ای که می توان حداکثر عرضه را با انرژی کمتر به دست آورد.
مصرف برق خانگی با دو میلیون متر افزایش نسبت به سال 1400 کاهش یافت
وی با اشاره به خاموشی برق در تابستان 1400 از 9 اردیبهشت تا 31 شهریور و همچنین تداوم گرما در سال 1402، خاطرنشان می کند: تا سال 1402 بیش از دو میلیون کنتور جدید و مشترک به شبکه اضافه شد و در از سوی دیگر مصرف بخش خانگی در سال 1400 (از اول خرداد تا 15 مرداد در دوره گرم سال) تقریباً 48 میلیارد کیلووات ساعت بوده است و اگر رشد تولید، گرما و جلوگیری از قطعی برق را در نظر بگیریم. غیر برق تعمیر، با محاسبه رشد 5 درصدی در مصرف عادی سالانه و خرابی ها و گرمای حداقل 20 درصد. این درصد به 48 میلیارد کیلووات ساعت می رسد، در حالی که میزان مصرف از تابستان 1400 کاهش یافته است و تا تابستان 1402 کل مصرف کاهش یافته است. انرژی عرضه شده به بخش داخلی 46 میلیارد کیلووات ساعت بود.
وی ادامه داد: در بخش صنعت در سال 1400، 36.7 میلیارد کیلووات ساعت انرژی تامین شده و در تابستان 1402 این میزان 46.1 میلیارد کیلووات ساعت یا حدود 10 میلیارد کیلووات ساعت و معادل 26 درصد بیشتر بوده است. برق در اختیار صنعت قرار گرفت و بخش خانگی به جای رشد 20 درصدی، 4 درصد از مصرف خود را کاهش داد و برای این میزان صرفه جویی، تمام ظرفیت ها در اختیار صنعت قرار گرفت و برق از بخش صنعت تامین شد.
محرابیان ادامه داد: این نتایج حاصل دو سال تلاش در زمینه اقدامات سازه ای، سخت افزاری، نیروگاهی، توسعه شبکه و نرم افزار و همچنین ایجاد مدل ها و تاییدیه های مختلف است که این دو شکل نشان داده شده است.
وزیر نیرو مهم ترین سیاست اعمال شده در بخش داخلی را پاداش صرفه جویی و استفاده از الگوی اقتصادی برای تشویق مشترکان اعلام کرد و گفت: اصلاح تعرفه ها در دنیا به این معناست که هر چقدر هم که برق فروخته شود باید فروش همین مقدار برق در کشور و این سوال به مصرف کننده سیگنال می دهد.
وی افزود: این مشکل به این معناست که نمی توان تعرفه بین المللی انرژی را برای خانوارهایی اعم از کارگر، کارمند و معلمی که سایر درآمد سرانه آنها بین المللی نیست اعمال کرد. اما آنچه مهم است این است که بدون تغییر تعرفه، از پارامترهای اقتصادی به نحوی استفاده شد که همین تاثیر را داشت و به خانوارها اعلام شد که اگر نتوانستیم قیمت برق را افزایش دهیم، در ازای قیمت برق از آنها می خریم. صرفه جویی با نرخ خوب، که البته باید انجام شود. از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.
محرابیان افزود: در حال حاضر از حدود 10 درصد این ظرفیت استفاده کرده ایم زیرا اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است. اعلان لحظه ای است که هر مشترک در هر لحظه مصرف برق، پاداش اقتصاد را در ذهن خود شکل می دهد.
محرابیان با تاکید بر توانمندی های بسیار بالای مدیریت مصرف، یادآور شد: باید به دنبال راه هایی برای مدیریت مصرف باشیم که بر رفاه مردم، رشد تولید، رشد ارزش افزوده و افزایش قیمت ها تاثیری نداشته باشد. مهمترین نقش شرکت های توزیع، اجرای این مفهوم است که ضمن ارائه ابزارهای مدیریتی برای خود و مصرف کننده، اصلاح نقاط ضعف شبکه را در دستور کار قرار داده است که بر این اساس 76 پروژه در بخش توزیع فوق الذکر محقق شده است. .
وزیر نیرو با بیان اینکه کل صنعت بر اساس اقدامات 1400 و 1402 از امتیاز قابل قبولی برخوردار است، گفت: با توجه به رتبه بندی 39 شرکت برق در بخش های مختلف و شفاف بودن روند، در ارزیابی شرکت و شناسایی نقاط ضعف از این هفته کمیته ها شروع به کار می کنند و از مجموع تجربه به یک دستورالعمل می رسیم و بر این اساس ظرفیت و ضریب بهره وری افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته تجربیات خوبی در حوزه صنعت به ثبت رسیده است، گفت: در برخی صنایع می توان از مدل های بهتر برای ایجاد رضایت بیشتر استفاده کرد تا بتوانند بدون دغدغه تولید کنند.
وزیر نیرو از استفاده از روش جدید در سال 1402 در حوزه داخلی خبر داد و گفت: به محض آماده شدن زیرساخت ها، جزئیات این روش اعلام می شود. از این طرح همه تصمیم می گیرند تحت تاثیر اطلاعات و روش های انگیزشی در هر زمان مصرف مصرف کنند یا نه.
وی گفت: شورای عالی انرژی ممنوعیت تبلیغات کولر گازی در سراسر کشور به جز مناطق گرمسیر را تصویب کرد. وی افزود: این موضوع به زودی اجرایی می شود و قرار است رسانه های کشور در خصوص موارد استفاده از کولر گازی در سراسر کشور بحث و تبادل نظر کنند. کشور و مناطق نرمال و سردسیر باید از نظر شرایط عادی و درمانی به طور گسترده اطلاع رسانی شود.
تغییر روشنایی عمومی از لامپ های پرمصرف به لامپ های بسیار کم مصرف
محرابیان همچنین موضوع ارزهای رمزنگاری شده را مطرح کرد و گفت: در تابستان 1401 اقدام خوبی انجام شد و در سال 1402 مورد غفلت قرار گرفت و موضوع ارزهای دیجیتال را در دستور کار سال آینده قرار خواهیم داد. جلوگیری از مصرف غیرمجاز برق در ارزهای دیجیتال بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی از روشنایی معابر و تغییر روشنایی معابر از لامپ های پرمصرف به لامپ های فوق کم مصرف با افزایش نور خبر داد و افزود: قرار است روشنایی کامل کشور در بازه زمانی محدود شهری و غیر شهری تامین شود. جاده های عمومی با طراحی زیبای شهری. در ضمن در تابستان 1400 به دلیل کمبود انرژی چراغ های خیابان را خاموش کردیم که روش خوبی نیست.
بر اساس اطلاعیه وزارت نیرو، وی افزود: توجه به برنامههای بلندمدت و راهبردهای توسعه صنعت برق از مهمترین موارد در دستور کار وزارت نیرو است.
محرابیان با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی، نظام بودجه ای و ساختار صنعت برق در دستور کار قرار دارد، افزود: به دنبال ارتقای صنعت برق با توجه به توانمندی های این صنعت هستیم تا اصلاحات انجام شود و از مشکلات و اختلافات خلاص شویم. .
انتهای پیام