فهرستی برای بومی سازی فناوری های زیرساختی / اعطای 600 میلیارد اعتبار مالیاتی به اپراتورهای ملی
دبیر ستاد توسعه فناوری اتصال و ارتباطات از تهیه فهرستی برای بومی سازی فناوری های این حوزه برای سال جاری و 1403 خبر داد و گفت: تمرکز ما بر روی فناوری های این لیست است که هنوز جانمایی نشده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر محمد کرباسی در نشست خبری امروز چهارشنبه 11 بهمن ماه که در ساختمان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: اتصال و ارتباطات مجموعه فناوری ها و خدماتی است که به کاربران امکان اتصال به یک سیستم ارتباطی را می دهد. شبکه. این فناوری ها شامل حجم فزاینده ای از داده های بی سیم و سیمی، پروتکل ها و استانداردها و ترکیبی از آنها است. فناوری ارتباطات که مفهوم اتصال در حالت استاندارد آن است، شامل خدمات مخابرات صوتی و انتقال داده در قالب خدمات ثابت و سیار از طریق یک شبکه است.
وی در بحث ماموریتهای معاونت علمی ستاد فناوری ارتباطات و ارتباطات گفت: 3 حوزه اصلی را برای فناوریهای ارتباطی و ارتباطی تعریف کردهایم که عبارتند از: نسل آینده زیرساختهای ارتباطی مخابراتی 5 و 6، هوش صنعتی و توسعه ارتباطات. این به “امنیت سایبری ارتباطات و اتصال” تبدیل می شود.
دبیر ستاد ارتباطات معاونت علمی با تاکید بر اینکه فناوری اصلی مورد استفاده در حوزه هوش صنعتی اینترنت اشیا است، گفت: امنیت سایبری در دو بخش IT و شبکه های OT است. این 3 محور یکی از محورهای اصلی ماموریت این ستاد است و در کنار آن ماموریت های فرعی به عنوان وظایف مشخص تعریف شده است که از جمله آنها می توان به خودروی متصل، ارتباطات ماهواره ای و مخابرات کوانتومی اشاره کرد و این ماموریت ها انجام می شود. در سایه همکاری با سایر ستادهای فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری تعریف می شود.
کرباسی تاکید کرد: همزمان با آغاز فعالیت این ستاد، در نمایشگاه مخابرات شرکت کردیم و از این ظرفیت برای ارائه فعالیت های این ستاد به اکوسیستم فناورانه استفاده کردیم و در روزهای برگزاری این نمایشگاه، فراخوان های متعددی برای این ستاد انجام شد. آشکار کرد. ما این فراخوانها را برای سطوح مختلف مخاطبان خود تعریف کردیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری های ارتباطی و ارتباطی از دیگر اقدامات این ستاد، امضای تفاهم نامه های مشترک در حاشیه نمایشگاه تلکام را برشمرد و یادآور شد: یکی از فراخوان های منتشر شده «نواورین» نام داشت. اتصال و ارتباط به مجموعه ای از فناوری ها و خدماتی اطلاق می شود که به کاربران اجازه می دهد به یک شبکه ارتباطی متصل شوند. این فناوری ها شامل حجم فزاینده ای از داده های بی سیم و سیمی، پروتکل ها و استانداردها و ترکیبی از آنها است. فناوری ارتباطات که مفهوم اتصال در حالت استاندارد آن است، شامل خدمات مخابرات صوتی و انتقال داده در قالب خدمات ثابت و سیار از طریق یک شبکه است.
وی محورهای این فراخوان را «فناوری های نوظهور در ارتباطات نسل پنجم و ششم (لایه های مرکزی، انتقال و دسترسی)»، «اینترنت اشیا، اتصال و هوشمندی»، «توسعه راه حل های هوشمند در مخابرات»، «ارتباطات و فناوری های ماهواره ای» نام برد. “. “، “ارتباطات”. نوری و کوانتومی” و “امنیت سایبری” تعریف شده است.
به گفته وی، این فراخوان تا 15 بهمن تمدید شده است و تا این تاریخ متقاضیان شامل دانشگاهیان و هسته های جدید و فارغ التحصیلان می توانند ایده های خود را در TRL 2 تا 6 ارائه کنند.
کرباسی با بیان اینکه پروژه های اصلی این فراخوان توسط مرکز تحقیق و توسعه همراه اول حمایت می شود، گفت: تاکنون 120 طرح برای شرکت در این فراخوان ارسال شده است که مدل حمایتی این است که هر پروژه دریافت می کند. تا سقف 500 میلیون تومان از محل صندوق نوآوری و 500 میلیون تومان از سوی ستاد حمایت می شود.
فراخوان حمایت از پروژه های پسا دکتری
کرباسی با اشاره به فراخوان دوم این کرسی گفت: ما طرفدار پژوهشگران دانشگاهی و پروژه هایی هستیم که سطح فناوری پایینی دارند اما آینده فناوری را رقم می زنند. دومین فراخوان جذب ایده برای دوره های دکتری و فوق دکتری را منتشر کردیم. هدف از این فراخوان حمایت از تحقیقات TRL پایین است که می تواند آینده اکوسیستم را بسازد. این فراخوان با مشارکت بنیاد ملی علوم ایران و اولین مرکز تحقیق و توسعه انجام میشود که طی آن تحقیقات با توجه به نیازهای صنعتی تعریف و حمایت میشود.
وی ادامه داد: مخاطبان این فراخوان عمدتاً اساتید دانشگاه و دانشجویان فوق دکتری هستند و در صورت تمایل می توانند پروپوزال خود را تا 24 اسفند در سامانه کویپر بنیاد ملی علوم ایران ثبت کنند.
به گفته وی سقف حمایت از این فراخوان در بخش پروژه های پسا دکتری 4 میلیارد تومان است و از هر طرح 200 میلیون تومان حمایت می شود.
دبیر ستاد توسعه اتصالات معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه 15 حوزه برای این فراخوان تعریف شده است، خاطرنشان کرد: برای طرح های تحقیقاتی این فراخوان محورهایی که عمدتاً در حوزه آینده فناوری 6G است تعریف شده است. و این پروژه ها بین 1 تا 2 میلیارد تومان هزینه دارد.
فهرستی برای مکان یابی فناوری های اتصال تهیه کنید
کرباسی تاکید کرد: در ماه های اخیر همکاری خود را در زمینه توسعه فناوری های مرتبط با فهرست مکان شبکه ملی اطلاعات ادامه می دهیم. برنامه ریزی برای آینده این حوزه به اتفاق آرا در وزارت ارتباطات، مرکز همکاری های معاونت علمی و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی و پژوهشگاه فناوری اطلاعات رویت شد.
وی افزود: برنامه بومی سازی این منطقه به صورت فهرستی تهیه شده است و شرکت های فعال در این حوزه می توانند بر اساس این فهرست نسبت به مکان یابی اولویت های ستادی اقدام کنند.
کرباسی با اشاره به اینکه این فهرست مکان برای سال های 1402 و 1403 منتشر شده است، گفت: این فهرست به طور مداوم به روز می شود و از شرکت های دانش بنیان به ویژه برای حوزه های مغفول مانده در این زمینه و فناوری های آنها در TRL ها دعوت به عمل می آید. .
دبیر ستاد توسعه اتصالات معاونت علمی رئیس جمهور با اشاره به جزئیات این فهرست خاطرنشان کرد: این فهرست شامل ارتباطات رادیویی، فناوری های انتقال و هسته شبکه، مسائل امنیتی و پردازش داده ها و سرورها است، ضمن اینکه محورهایی که برای توسعه زیرساخت های ارتباطی کشور در این فهرست آمده است.
وی با بیان اینکه این فهرست در حال حاضر به عنوان سند مرجع در این حوزه محسوب می شود، گفت: یکی از موضوعاتی که از طریق ما در ستاد رصد می شود، مربوط به محورهای این لیست است که اقدام خاصی در حوزه آن انجام نشده است. مکان: یا در این مناطق است که شرکت فعال نداریم یا محصولاتی با TRL پایین وجود دارد.
کرباسی یادآور شد: در برخی از مناطق این لیست محصولات به تولید انبوه و تولید و پروژه های بزرگ به شرکت های داخلی واگذار شده است اما مناطق مغفول مانده در این لیست اولویت ستاد است. یکی از این حوزه های اولویت دار، تجهیزات رادیویی نسل جدید به نام ترنج است. که به صورت یک تماس سه جانبه بین وزارت ارتباطات، اپراتور پیشرو تلفن همراه و ستاد ارتباطات معاونت علمی منتشر می شود و از پروژه های آن حمایت می شود.
وی ادامه می دهد: محور اول این فراخوان مربوط به ارتباطات رادیویی موج میلیمتری است که به زودی منتشر می شود. مخاطبان اصلی این فراخوان، کسب و کارهای دانش بنیان هستند.
همکاری با اپراتورها
دبیر ستاد توسعه ارتباطات و ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در ماه های اخیر به ویژه پس از توافق ایرانسل با معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه تعریف و تصویب اعتبار مالیاتی تا سقف 600 میلیارد تومان در سمت ایرانسل، همکاری خوبی با ایرانسل شکل گرفت و دو فراخوان مناقصه در زمینه ارتباطات FTTH (ارتباط باند پهن فیبر به منزل یا ارتباطات کابل فیبر نوری برای اماکن اختصاصی) و توسعه E-Band منتشر شد. لینک های رادیویی
کرباسی در این نشست خبری حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی را از دیگر فراخوان های اعلام شده از سوی این ستاد برشمرد و گفت: هدف از این فراخوان حمایت از توسعه پژوهش های کاربردی، رصد فناوری های نوین و رفع چالش ها و نیازهای کشور است. بومی سازی محصولات و خدمات مطابق با الزامات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و تشویق و بهره مندی از توانمندی های اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها، مراکز آموزشی و پژوهشی است.
به گفته وی، حوزه های مورد حمایت شامل فناوری های رادیویی، ارتباطات ماهواره ای، ارتباطات نوری، ارتباطات ثابت، مدیریت شبکه، هوش مصنوعی، حاکمیت داده ها، استانداردهای هوش مصنوعی، فناوری های پردازش فوق سریع، زیرساخت های ذخیره سازی، مراکز داده، زیرساخت ها و پلتفرم های ابری است. زیرساخت های تحلیل داده ها، دولت هوشمند، مدیریت دانش، تحول دیجیتال، حکمرانی دیجیتال، اقتصاد دیجیتال و امنیت فضای سایبری ذکر شده است.
دبیر ستاد توسعه ارتباطات معاونت علمی با اعلام اینکه این حمایت جزء اولویت های اعلام شده از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و کارکنان است، تصریح کرد: میزان حمایت از دانشجویان ارشد 240 میلیون است. ریال و برای دانشجویان دکتری 720 میلیون ریال می باشد.
وی افزود: فراخوان «هکاتون اینترنت اشیا» و راه اندازی «فرایند اجرای پروژه آزمایشگاه تخصصی ساخت سریع اینترنت اشیا» با همکاری مرکز تحقیق و توسعه توسعه موبایل اول تا 20 میلیارد تومان (10 میلیارد تومان) هر یک از دیگر برنامه های مورد اشاره کرباسی بود.
توسعه فناوری های فضایی
دبیر ستاد توسعه فناوری های ارتباطی و ارتباطی در حوزه کارهای تبلیغاتی و توسعه فناوری، برگزاری مسابقات ساخت ماهواره های مکعبی با حمایت مالی سازمان فضایی ایران به عنوان مشتری و خرید سه ماهواره را برشمرد. نمونه های اولیه این ماهواره ها از دیگر اقدامات این ستاد است و اعلام کرد: تاکنون 40 تیم در این طرح شرکت کرده اند که در نهایت سه تیم از بین آنها انتخاب می شود.
کرباسی در پایان به توافق با اپراتور اول ایرانسل و هامارول برای مکان یابی این منطقه اشاره کرد و از تخصیص اعتبار مالیاتی تا سقف 600 میلیارد تومان خبر داد.
انتهای پیام