به گزارش خبرنگار رکنا به نقل از ایلنااز شیراز، سالهاست که فریادهای بسیاری از سوی صنعتگران و سرمایه گذاران مبنی بر وضعیت بد شهرهای صنعتی استان شنیده می شود و علاوه بر آن هیچ اتفاق خوبی در شهرهای صنعتی استان نمی افتد. روز به روز شرایط برای صنعتگران و تولیدکنندگان سختتر میشود و جوانانی که با هزاران امید و رویا برای رونق اقتصاد و تولید و ایجاد تولید واحد جمعآوری میکنند پس از خرید با شکست بزرگی مواجه میشوند. زمین در شهرهای صنعتی و قوانین پیچیده، باید مدت زیادی بدود تا همان مبلغی را که در سالهای گذشته برای ساخت کارخانه در این شهرها صرف کردهاند، پس بگیرند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با بیان اینکه شهرهای صنعتی حاصل سیاست های بالادستی کشور است، می گوید: متأسفانه تولید در کشور مظلوم است و این ظلم باعث می شود شهرهای صنعتی تحت الشعاع قرار بگیرند و با چالش های مختلفی مواجه شوند. .
پاک فطرت در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه مصرف سرانه برق و گاز در ایران از همه کشورهای منطقه بیشتر است، افزود: مصرف برق و گاز در ایران برابر با یک کشور بزرگ و کاملا صنعتی در ایران است. در دنیا و در فصل تابستان برق کور باعث می شود که دولت ابتدا برق صنعتی را قطع کند و در نتیجه به بخش خصوصی و تولیدکنندگان آسیب وارد شود.
تجهیزات و راه اندازی کامل تولید از بین رفته است
پاک فطرت در ادامه می گوید: صنعتگران و تولیدکنندگان به امید اینکه بتوانند رونق اقتصادی و اشتغال را ایجاد کنند، زمین های شهرهای صنعتی را خریداری می کنند. برای نجات این بخش باید به دریافت تسهیلات روی آورد. از سوی دیگر، تولیدکنندگان در میانه راه با مشکلاتی مانند زندانی شدن یا فروش تمام دارایی های خود به دلیل تسویه حساب بانکی مواجه می شوند.
عضو کمیسیون آموزش با بیان اینکه اگر می خواهیم شهرک های صنعتی استان را احیا و رونق دهیم باید به همه شعارهایی که ارائه می کنیم پایبند باشیم گفت: رونق تولید از شهرک های صنعتی کوچک شهرستان و اطراف کلانشهرها شروع می شود دولت باید تمامی امکانات را در اختیار آنها قرار دهد و زمین را به صورت رایگان یا با قیمت بسیار پایین در اختیار صنعتگران قرار دهد.
وی با بیان اینکه شهرک های صنعتی نیز به دلیل مشکلاتی که دارند در حال فروش هستند، گفت: شرکت نواحی صنعتی تا زمانی که کارخانه و واحد تولیدی به طور کامل راه اندازی نشود، نمی تواند سند را به صنعتگران تحویل دهد. زمان عملیات کامل
عضو مجمع نمایندگان فارس با تاکید بر اینکه هدف از ایجاد شهرک صنعتی یکپارچه سازی تولید محصولات بوده است، گفت: متاسفانه در عمل این اتفاق نیفتاد و در شهری مانند شیراز صنعتگران قدر سرمایه گذاری را نمی دانند. . و راه اندازی واحد تولیدی در شهرک صنعتی.
نماینده شیراز و زرقان خاطرنشان می کند: در شیراز رونق شهر دسغیب که صنعتی نیست بسیار بیشتر از شهر بزرگ صنعتی شیراز است. هیچ تعطیلی در شهر وجود ندارد.
پاک فطرت با بیان اینکه درصد کمی از کارخانه های شهرک صنعتی به دلایل مختلف در حال فعالیت هستند، می افزاید: هر چند در برنامه هفتم توسعه اقتصاد رشد 8 درصدی پیش بینی می شود و کارگران نیز نقش مهمی در این امر ایفا می کنند، اما ضروری است. شایان ذکر است که بسیاری از کارفرمایان در بخش خصوصی حقوق ثابت را نمی پذیرند و حقوق بیشتری به کارگران می دهند تا بتوانند محصولات با کیفیت بهتری تولید کنند.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه باید اقدامات متعددی برای جلوگیری از دلالان قمار و رونق نواحی صنعتی انجام شود، می گوید: در این شرایط دولت باید لایحه مناسبی را به مجلس ارائه کند تا دست دلالان قطع شود. از مناطق صنعتی
پاک فطرت با بیان اینکه دولت باید خدمات زیربنایی و روبنایی را به نواحی صنعتی ارائه کند، گفت: در شرایطی که دولت به خودکفایی نواحی صنعتی نیاز دارد، مدیران بنگاه های نواحی صنعتی مسئولیت بیشتری را بر عهده می گیرند، پول به صنعتگران و بخشی از هزینه ها می شود. روی خدمات زیربنایی و بقیه روی هزینه های پرسنلی و… انجام می دهند.
یکی از اعضای کمیته آموزش و تحقیقات می گوید: دولت باید تسهیلات و زیرساخت ها را برای تولیدکنندگان کم هزینه کند و یارانه مناسبی به تولیدکنندگان بدهد.
وی با اشاره به اینکه وقتی تولید سر جای خودش باشد شهرهای صنعتی نیز رونق خواهند گرفت و در غیر این صورت شهرهای صنعتی از همه ابزارها برای احیای خود و تامین بودجه استفاده می کنند، گفت: قطعا باید در این بخش بازنگری صورت گیرد.
نماینده شیراز و زرقان بخشی از مسئولیت رانش نواحی صنعتی را بر دوش دولت و مجلس می داند و می گوید: در این شرایط همه مسئولان باید به حوزه تولید، نیروی انسانی و امکانات توجه بیشتری داشته باشند. .
تبدیل شهر بزرگ صنعتی شیراز در منطقه سودگری ضمین
یکی از صنعتگران شهرک صنعتی شیراز با بیان اینکه متأسفانه تعداد زیاد کارگران افغانستانی در شهرک صنعتی شیراز مشکلاتی را برای کارفرمایان ایجاد کرده است، می گوید: کارگران افغانستانی پس از ورود به ایران و شیراز مستقیماً به شهر صنعتی شیراز مراجعه می کنند.
مهرداد آل یاسی در گفت وگو با رکنا به نقل از ایلنا، با تاکید بر اینکه شهرک صنعتی بزرگ شیراز بستر مناسبی برای کارگران افغانستانی است، می گوید: حضور کارگران شیراز در شهرک صنعتی برای کار هزینه ای ندارد. کارآمد و کارگران باید حرکت کنند. موتور سیکلت و ماشین داشته باشید.
این صنعتگر با بیان اینکه کار کارگران ایرانی در شهر بزرگ صنعتی شیراز توجیهی ندارد، می افزاید: کارگرانی که خودرو دارند گاهی ترجیح می دهند به جای کار در کارخانه های صنعتی در مشاغلی مانند اسنپ و … کار کنند.
وی با بیان اینکه صنعتگران برای حفظ کارگران و متخصصان ایرانی یارانه زیادی می دهند، افزود: کارگران باید روزانه 50 هزار تومان از آخرین ایستگاه مترو نزدیک شهر بزرگ صنعتی شیراز هزینه کنند که معادل یک سال و نیم است. میلیون تومان در ماه.
این صنعتگر با بیان اینکه پرداخت اجاره بهای بالا به کارگران توجیهی ندارد، می گوید: از یک سو دولت با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کند و از سوی دیگر صنعتگران شهر بزرگ صنعتی شیراز در تامین نیروی کار مشکل دارند. . .
وی با بیان اینکه شرکت شهرک های صنعتی که قرار بود پیاده روهای شهرک صنعتی شیراز را بسازد، هنوز کاری انجام نشده است، گفت: با وجود اینکه ساخت پیاده روها بر عهده شرکت شهرک های صنعتی بود، این اقدام انجام نشد. در شیراز شهر.
وی با بیان اینکه شهر بزرگ صنعتی شیراز به محل تجارت و دلالی زمین تبدیل شده است، می افزاید: زمین در شهر بزرگ صنعتی شیراز تا سال های اخیر ارزش چندانی نداشت اما از حدود 5 تا 6 سال پیش فروش زمین در حراج شرایط را دشوار کرد.
شهر صنعتی شیراز در دست سرمایه گذاران است نه صنعتگران واقعی
وی با بیان اینکه برخی افراد غیرصنعتی صاحب مسکن یا سوله در شهرک صنعتی شیراز هستند که آن را به افراد اجاره می دهند، گفت: در حال حاضر شهر صنعتی شیراز متعلق به صنعتگران نیست، بلکه متعلق به سرمایه گذارانی است که می توانند مسکن موجود را اجاره کنند.
این صنعتگر با بیان اینکه شهر داسغیب شیراز که به دلیل برخورداری از امکانات شهری عنوان صنعتی ندارد رشد صنعتی و تولیدی خوبی را تجربه کرده است، می افزاید: هزینه بالای فروش زمین صرف پرداخت دستمزد کارگران می شود. شهرهای صنعتی
وی با بیان اینکه شرکت شهرداری تنها در برخی نقاط دورافتاده استان زیرساخت ها را فراهم کرده است، گفت: اگر زمین شهرک صنعتی به صنعتگر واگذار شود وضعیت بهتر می شود.
شهر صنعتی شیراز به قبرستان سوله تبدیل شد
وی در ادامه با اشاره به اینکه اکثر املاک نیمه کاره و سوله های ناتمام شهرک صنعتی بزرگ تبدیل به گورستان سوله شده است، افزود: افراد زیادی برای سرمایه گذاری در شهر بزرگ صنعتی شیراز اقدام به ساخت سوله کرده اند. لازم به ذکر است که درصد کمی از واحدهای شهر بزرگ صنعتی شیراز صنعتگران واقعی هستند.
تمام سرمایه ام در شهرک صنعتی هدر رفت
یکی دیگر از صنعتگران ادامه می دهد: برای توسعه و تسطیح زمین در یکی از شهرک های صنعتی استان، هزینه های زیادی صرف تسطیح، حفر زمین، حفر گودال، بارگیری پی، دیوارکشی و… می شود. من همه آنها را امتحان کردم فایده ای نداشت.
محمدصادق کشاورز در گفت و گو با رکنا به نقل از ایلنا با اشاره به اینکه پس از اینکه به دلایل و مشکلاتی نتوانستم از زمین شهرک صنعتی استفاده کنم، شرکت شهرخا زمین را از من پس گرفت، گفت: من با همان قیمت روز خریدم و هنوز هیچ هزینه ای برای درجه بندی، گودبرداری، فونداسیون، دیوار چینی و غیره وجود ندارد. پرداخت نکرد
وی با بیان اینکه شرکت نواحی صنعتی هزینه کرد را به من پرداخت نکرده و همیشه اعلام می کند تا مشتری بعدی این مبلغ را نخواهیم پرداخت، گفت: با وجود اینکه همه دارایی خود را داریم و سالانه 4 میلیارد تومان در سال 1400 داریم. خرج اقلام ذکر شده برای کارخانه ایجاد شده است اما این مبلغ هنوز از سوی شرکت شهرک سازی صنعتی به من پرداخت نشده است و من جوانی ورشکسته هستم که علیرغم صرف هزینه های زیادی برای ساخت کارخانه و واحد تولید، نمی داند سرنوشت من چه خواهد شد.
به جای راه اندازی کارخانه، ورشکست شدم
کشاورز با بیان اینکه در بلاتکلیفی نامناسبی به سر می برم، می گوید: در حال حاضر نه سرمایه ای برای راه اندازی کسب و کار دارم و نه درآمدی دارم و نه اطلاعی از اینکه شرکت نواحی صنعتی چه زمانی مبلغ هزینه شده را به من پرداخت می کند و چه زمانی سرمایه گذاری و ورود به بخش تولید را به من می دهد. منجر به ورشکستگی برای من نشد.