چنین نشست هایی می تواند برای هر یک از اعضا به ویژه ایران به عنوان یک فرصت و گامی در جهت توسعه اقتصادی آن تلقی شود.
بر اساس اجلاس اخیر سران کشورهای عضو CEE، کشورهای عضو و منطقه باید راه هایی برای تسریع رشد اقتصادی و بسیج در این زمینه از طریق گفتگو و مذاکره بیابند.
وی افزود: سیاست «تعامل حداکثری» با همسایگان را نیز در دستور کار دولت خود قرار داده ام.
وی همچنین گفت: تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران ضعیف تر از آن است که اراده جمهوری اسلامی ایران در سیاست تعامل حداکثری با همسایگان و منطقه را مختل کند.
رئیس جمهور کشورمان در سخنرانی خود در اجلاس سران اکو همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همکاری و مشارکت اقتصادی با کشورهای آسیایی به ویژه همسایگان خود در جنوب آسیا، غرب آسیا، آسیای مرکزی و قفقاز را در اولویت ویژه قرار داده است.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز پس از دیدار با همتای آذربایجانی خود گفت: اراده روسای جمهور برای توسعه همه جانبه روابط است. همکاری در زمینه ترانزیت، انرژی، گردشگری، فرهنگی و … از جمله مواردی است که مورد تاکید و توافق طرفین قرار گرفته است.
دو کشور و دو ملت فراتر از همسایگی با هم مرتبط هستند. رئیس جمهور آذربایجان در خصوص نگرانی های ما سخنان امیدوارکننده ای بیان کرد و تاکید کرد که این کار انجام خواهد شد.
ارتقای همکاری های اقتصادی بین کشورهای منطقه همواره مورد تاکید دولت سیزدهم بوده است، ضمن اینکه در این دیدار ارتقای همکاری های منطقه ای با کشورهای همسایه نیز مورد بحث و بررسی اعضای اکو قرار گرفت.
در حاشیه این اجلاس توافقنامه سه جانبه مبادلات گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از ایران با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان امضا شد.
در همین راستا سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور کشورمان با روسای جمهور ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان و ترکمنستان دیدار و گفت و گو کرد. با توجه به تحولات اخیر در منطقه قفقاز، وی با یادآوری حمایت ایران از استقلال و تمامیت ارضی آذربایجان، گفت: اجازه ناامنی و دخالت خارجی در امور منطقه را نمی دهیم و تجربه نشان داده است که هر جا کشورهای منطقه مشکلات خود را با تفاهم و مذاکره حل می کنند. . راه فتنه را هموار کردند و دخالت خارجی بسته است.
جدیت در تجارت، مکمل بودن شبکه حمل و نقل، ظرفیت انرژی و تجارت و توسعه آن، اقتصاد دیجیتال و معماری جدید مالی اکو نیز از جمله پیشنهادات و مهمترین موضوعاتی بود که رئیس جمهور در سخنان خود بر آن تاکید کرده است. در بالا
رئیس جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس سران اکو با روسای جمهور تاجیکستان و ترکیه نیز دیدار کرد و در دیدار با رئیس جمهور ترکیه گفت: مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل شود.
به گفته رئیس جمهور، توسعه روابط اقتصادی و حل مشکل ترانزیت و گاز از محوری ترین مشکلات قابل حل بود و این مشکلات به گونه ای حل شد که ارتباط با کشورهای مختلف را تسهیل کند.
اساس اکو بر پایه رشد و توسعه اقتصادی در همه ابعاد است، اما علیرغم پتانسیل ها و ظرفیت های اعضا به دلایل مختلف از جمله عدم تعادل سطح اقتصادی اعضا، نظام اقتصادی متفاوت کشورهای عضو و یا مداخلات فرامنطقه ای. . نتوانسته نقش عمده ای در رشد تجارت جهانی داشته باشد.
لازم به ذکر است اهمیت این اجلاس نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران و به ویژه دولت سیزدهم دیپلماسی منطقه ای خود را برای ایفای نقش جدی و مهم در منطقه فعال می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، پانزدهمین اجلاس سران اکو با حضور مقامات ارشد کشورهای عضو برگزار شد و در حاشیه این نشست، مقامات کشوری رایزنی و گفتوگوهای دوجانبه با یکدیگر برای تایید مهر، توافقهای دوجانبه و منطقهای انجام دادند. مشارکت.
الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان وی در این دیدار با قدردانی از حمایت های بی سابقه ایران از استقلال جمهوری آذربایجان گفت: باکو برای روابط برادرانه خود با تهران اهمیت ویژه ای قائل است و اجازه هیچ آسیبی را نخواهیم داد.
پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی در حالی به میزبانی ترکمنستان برگزار شد که این منطقه درگیر تحولات و رویدادهای بسیاری است و نیاز به همگرایی منطقه ای بین کشورها بیش از پیش احساس می شود.
CEE اولویت مهمی در سیاست های منطقه ای است، رویکرد دولت سیزدهم برای اولویت دادن به سیاست همسایگی و طبیعتا حضور ایران در این اجلاس و نقش موثر آن موید این موضوع است.
رئیس جمهور با ابراز نگرانی از ناامنی و حضور بیگانگان در منطقه، گفت: داعش و تروریسم صهیونیستی دو عامل تهدید کننده در منطقه هستند و باید با آنها مبارزه کرد.
انتهای پیام/