در پنجمین جلسه کمیته همکاری گمرکی اکو که با حضور نماینده اتاق ایران در ترکیه برگزار شد، توافقات این سازمان در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و تسهیل امور گمرکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، پنجمین نشست کمیته همکاری گمرکی اکو (ECCC) با حضور نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) از جمله نماینده امور بین الملل اتاق ایران و کمیسیون ملی ایران برگزار شد. . کمیته مجلس نمایندگان اکو. این اجلاس یک رویداد مهم برای کشورهای عضو اکو بود تا بستری برای گفتگو و همکاری در مورد مسائل گمرکی فراهم کند.
در این نشست نمایندگان سازمان ها و نهادهای ذی صلاح در حوزه امور گمرکی کشورهای عضو اکو در خصوص همکاری در چارچوب «توافق نامه ایجاد و عملیاتی سازی مرکز داده های قاچاق و تخلفات گمرکی اکو» و «توافق نامه» سخنرانی کردند. در مورد همکاری متقابل». کمک اداری در امور گمرکی CEE».
هدف از این موافقتنامه ها ارتقای همکاری بین کشورهای عضو اکو در مبارزه با قاچاق کالا و تخلفات گمرکی و ارائه کمک های اداری متقابل در امور گمرکی در منطقه اکو است و سخنرانان اجلاس توجه ویژه ای به این موضوع داشتند.
شرکت کنندگان در جلسه سپس در مورد همکاری در منطقه اکو برای ایجاد یک سیستم تبادل داده بین ادارات گمرکی، تبادل الکترونیکی داده ها (EDI) و تجارت الکترونیک فرامرزی بحث و تبادل نظر کردند و سپس در مورد اهمیت ایجاد یک تبادل امن و موثر اطلاعات بحث کردند. بین گمرکات کشورهای عضو اکو به منظور تسهیل روابط تجاری و اقتصادی به بحث و تبادل نظر پرداخته اند.
نمایندگان حاضر همچنین بر لزوم ترویج تجارت الکترونیکی و تجارت الکترونیک فرامرزی برای تسهیل تجارت و کاهش هزینه های آن در بین کشورهای عضو تاکید کردند.
شرکت کنندگان در اجلاس درباره نیازهای ظرفیت سازی گمرکی برای مقامات گمرکی در کشورهای CEE بحث و تبادل نظر کردند. وی بر اهمیت ارائه آموزش و کمک های فنی به مقامات گمرکی و ترویج تبادل بهترین شیوه ها بین آنها تاکید کرد.
بحث های مطرح شده در این جلسه بر لزوم افزایش ظرفیت گمرکات برای کشف و پیشگیری از تخلفات گمرکی، ترویج تسهیل تجارت و محافظت از مردم در برابر خطرات ناشی از تجارت فرامرزی متمرکز بود.
در این دیدار نماینده اتاق ایران و دبیرکل اتاق اکو با توجه به دیدگاه بخش خصوصی در خصوص کاهش تعرفه های گمرکی بین کشورهای عضو اکو، تبادل الکترونیکی داده ها را راهکاری برای تسهیل تجارت بین کشورهای عضو اکو دانستند. کشورهای عضو اکو و تجارت و ترانزیت را افزایش دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، گروه اقتصادی اکو در سال 1341 با پیوستن ایران، پاکستان و ترکیه آغاز به کار کرد. پس از فروپاشی شوروی و در اوایل دهه 1970، کشورهای افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به این اتحادیه اقتصادی پیوستند.
غلامحسین شافعی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران نیز از چند ماه گذشته به عنوان دریافتکننده دورهای در اتاق بازرگانی و صنایع اکو فعالیت میکرد.
انتهای پیام