یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

تاکنون بیش از 14 هزار گزارش تحت عنوان تبلیغات انتخابات زودهنگام دریافت شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تاکید بر اینکه در حال حاضر فعالیت زودهنگام تخلف محسوب می شود، گفت: تاکنون بیش از 14 هزار گزارش تحت عنوان تبلیغات انتخابات زودهنگام دریافت شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، اصغر جهانگیر با حضور در برنامه تهران 20 با تاکید بر اینکه پیشگیری مقوله ای با زاویه خاص و همگانی است، اظهار کرد: قوه قضائیه به تنهایی مسئولیت پیشگیری از وقوع جرم را بر عهده ندارد. پیشگیری یک موضوع فراملی، فراملی و فرامرزی است.

جهانگیر ادامه داد: هر مشکلی که بخواهیم به آن بپردازیم باید ابعاد آن را ببینیم. این وظیفه او نیست که از معاون پیشگیری در همه زمینه ها توقع دخالت داشته باشد و در هر یک از آنها در واقع اگر دخالت کند در حوزه های تخصصی دیگر نهادها دخالت می کند و وظیفه اش نیست.

وی همچنین تاکید کرد که اگر پیشگیری به یک فرهنگ تبدیل شود می تواند موفق باشد. مسئله پیشگیری باید در همه زمینه ها به یک اصل تبدیل شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در حال حاضر اولین اقدامات تخلف محسوب می شود و باید توسط کارگروه بررسی شود. کارگروه نوع تبلیغات پیش بینی شده را بررسی می کند و تشخیص می دهد که آیا تخلف است یا خیر.

جهانگیر به دریافت بیش از 14 هزار گزارش به عنوان تبلیغات زودهنگام انتخابات اشاره کرد و افزود: در این گروه های ضربتی در سراسر کشور این موضوع بررسی شد و از این 14 هزار مورد، نزدیک به 440 مورد انتخاباتی بودن شناسایی شد. تخلفات بوده است در این راستا از 370 داوطلب دعوت و تذکرات لازم برای خودداری از تبلیغات زودهنگام داده شد که در غیر این صورت مشمول تایید نهایی صلاحیت و شکایت از آنان خواهد شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در صورتی می توانیم چیزی را جرم تلقی کنیم که قانونگذار قبلاً این رفتار را منع کرده باشد و ضمانت اجرای آن را فراهم کرده باشد وگرنه رفتارهایی را که مردم به طور طبیعی اتخاذ می کنند تا جرم انگاری نشود جرم یا تخلف محسوب نمی شود. اینکه مردم در مراسم مذهبی، سیاسی و … شرکت می کنند. نمی تواند به خودی خود تخلف یا جرم باشد. عنوان تخلف یا جرمی وجود دارد که قانونگذار در مورد آن پیش بینی لازم را کرده است.

جهانگیر درباره اقدامات پیش بینی شده برای پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی بیان کرد: بلافاصله پس از تصویب قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با دستور رئیس محترم قوه قضائیه، شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم در یک جلسه راه فوق العاده در حوزه پیشگیری از وقوع جرم انتخاباتی را با حضور همه اعضا برگزار کردیم و 11 مصوبه پیش بینی شد که پس از تصویب این 11 مصوبه با امضای رئیس جمهور از سوی سران قوای سه گانه ابلاغ شد.

وی افزود: اهمیت این مصوبات در سه حوزه بود. محور اول پیش بینی ها و مسئولیت های لازم در خصوص حفظ بیت المال بود، یعنی چه باید کرد تا از اموال دولتی و بیت المال در حوزه انتخابات سوء استفاده نشود و در این زمینه پیش بینی های لازم ابلاغ شده است. به نهادهای مجری به عنوان مثال، یکی از وظایف این بود که نیروهای امنیتی در سراسر کشور به کسی اجازه سوء استفاده از اموال دولتی را به نام انتخابات ندهند. بحث دیگر در مورد کارکنان دستگاه های اجرایی مشمول قانون بود که در حین کار در مناظره انتخاباتی به نفع و ضرر نامزدها فعالیت نکنند. این بدان معناست که کار اداری آنها نباید صحنه تحرکات سیاسی مطلوب یا نامطلوب نامزدها باشد.

وی در پاسخ به این سوال که گاهی می بینیم که یک مقام مسئول از نامزدی حمایت خاصی می کند در حالی که هنوز دوره تبلیغات شروع نشده است، آیا این تخلف محسوب می شود یا جرم؟ وی گفت: قانون، کارمندان دولت اعم از فرماندار، بخشدار، فرماندار و کلیه افراد دارای نقش اجرایی و نظارتی را جرم انگاری کرده است و این افراد نباید در طول خدمت خود به نفع یا ضرر نامزدها فعالیت کنند و در صورت تداخل، می باشند. مشمول تحریم می شوند.در سال ششم خواهند بود.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *