رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: از کسب و کارهای دانش بنیان که می توانند به ارتقای بهره وری در سه محور کشاورزی، حمل و نقل و انرژی کمک کنند، حمایت می شود.
میرسامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور به امضا رسید تا مجموعهای رویدادهای نوآوری مولد در ایران
وی بیان کرد: در این رویداد ملی نیازهای مدیران باید اعلام شود و شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور به طور ویژه در سه محور کشاورزی، حمل و نقل و انرژی پیشنهادات خود را ارائه کنند تا پس از موفقیت در داوری مورد حمایت قرار گیرند. افزایش بهره وری این دستگاه ها را مشاهده کنید.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران گفت: از این اتفاق می توان طرح های ملی را ترسیم کرد، به عنوان مثال: یکی از طرح های مهمی که به صورت پایلوت در استان یزد دنبال می شود، تغییر فناوری کوره های آجرپزی است.
میرسامان پیشوایی گفت: برآورد میشود حدود 9 درصد گاز استان یزد فقط در این کورهها مصرف میشود که با کمک برخی از این طرحها میتوان عدم تعادلی که در این منطقه داریم برطرف کرد.
وی با اشاره به دومین پروژه در دست اجرا افزود: 20 میلیون آبنما در کشور داریم که بیش از 5 هزار مگاوات برق را هدر می دهد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با اشاره به افزایش بهرهوری در این بخش گفت: این پروژه با همکاری مشترک ما با وزارت نیرو است و پیشبینی میشود موتورهای القایی منسوخ این چیلرها با موتورهای BLDC جایگزین شوند. اگر این اتفاق بیفتد، پیش بینی می شود که بتوان در حدود 5000 مگاوات برق صرفه جویی کرد که معادل 5 برابر نیروگاه بوشهر است.
وی گفت: ارتباط سازمان ملی بهره وری ایران با برخی از دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان ما را بر آن داشته تا طرح های جدیدی را در زمینه ارتقای بهره وری در کشور تدوین کنیم.
پیشوایی بیان کرد: برای اجرای این طرح ها نیاز به بودجه و انگیزه داریم و راه حل هایی هم پیدا کرده ایم.
تحقق سیاست های کلی کشور برای توسعه اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و توسعه بهره وری و نوآوری از یک سو و وجود حلقه های مفقوده در نظام ملی نوآوری ایران برای فعال سازی و مرکزیت. . از سوی دیگر، نوآوری در زنجیره نوآوری و تجاریسازی علم و فناوری، یک حرکت ملی در قالب جریان نوآوری مولد با تمرکز بر بخشهای اقتصادی اولویتدار است که میتواند تأثیر بسزایی در اقتصاد داشته باشد. رشد ایران بر اساس رویکردی پایدار و رو به رشد.
با توجه به لزوم رسیدگی به این موضوع، سازمان ملی بهرهوری ایران به منظور رفع نیازهای دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی کشور و نفوذ نوآوریهای فناوری در برنامههای تولیدی آنها، ارتقای بهرهوری و همچنین ایجاد سازوکاری برای همکاری، هم افزایی و هماهنگی بازیگران اصلی نظام نوآوری کشور و نفوذ نوآوری و فناوری در تولید محصولات و خدمات کشور به ماده 4 و ماده 5 ماده 4 و ماده 5 ماده 4 و 5. مفهوم نوآوری تولید برای اولین بار در آیین نامه ماده «و» تبصره (18) قانون مالی 1401 مورد اشاره قرار گرفت.
بر اساس ماده ۴ این آییننامه، نهادهای اصلی و تابعه موظفند برنامههای ارتقای بهرهوری خود را در موافقتنامههای پیشنهادی خود با سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس دستورالعمل اجرایی و اولویت دادن به دانشبنیان، اشتغالزا پیشبینی کنند. و برنامه های نوآوری مولد پس از تصویب سازمان و به منظور تدوین برنامه ارتقای بهره وری استان ها، بر اساس ماده 5 این آیین نامه، دستگاه های اجرایی استانی موظفند برنامه ارتقای بهره وری خود را متناسب با کاربری اراضی تدوین کنند. رویکرد برنامه ریزی اسناد مصوب و با اولویت برنامههای نوآوری دانشبنیان، اشتغالزا و مولد، با هماهنگی دستگاه ذیصلاح اصلی و در چارچوب توافقهای دوجانبه و آیندهنگر با مدیریت و برنامهریزی استانی.