اخبار اقتصادی روز

تامین روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده در کشور

محسن جوهری رئیس هیئت مدیره اتحادیه کارگران صنعت گاز طبیعی فشرده در نشست تخصصی صنعت گاز طبیعی فشرده گفت: گاز طبیعی فشرده توانست از موفقیت تحریم های آمریکا علیه امنیت انرژی ایران در دهه 80 جلوگیری کند. و یکی از سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌حل‌ها برای قطع اتکا به واردات بنزین است. بیش از نیمی از این ظرفیت خالی است.

وی گفت: در دهه اول توسعه گاز طبیعی فشرده تعداد جای پارک نسبت به تعداد خودروها کم بود و در دهه گذشته تعداد خودروها متناسب با تعداد پارکینگ ها نبود و ما برای بهره برداری از این ظرفیت بزرگ باید تعداد خودروهای گازسوز افزایش یابد، اما به دلیل سیاست های نادرست دولت، این ظرفیت مغفول مانده است.

وی افزود: سال گذشته در مجموع 8 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی فشرده در کشور داشتیم که سال به سال در حال کاهش است و سهم گاز طبیعی فشرده در سبد انرژی بخش حمل و نقل سالانه در حال کاهش است. پس از سال، که یک تهدید بزرگ برای امنیت انرژی در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد برخی از تصمیم گیران حوزه انرژی به بهانه عدم تعادل گاز از توسعه گاز طبیعی فشرده حمایت نمی کنند، در حالی که سوخت گاز طبیعی به دلیل مصرف کمتر از گاز، تاثیری در تشدید عدم تعادل گاز ندارد. 3 درصد گاز تولید شده در سال عدم تعادل گاز اتفاق نمی افتد مگر در فصل زمستان که می توان عدم تعادل گاز را با مدیریت مصرف در بخش های خانگی و تجاری جبران کرد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد فقدان متولی ذیصلاح دولتی برای میدان گاز طبیعی فشرده در کشور یکی از دلایل مهم بی توجهی به پتانسیل سوخت گاز طبیعی فشرده پاک و ارزان در تصمیم گیری های کل کشور در حوزه انرژی باشد. زیرا با گذشت 20 سال از راه اندازی سوخت گاز طبیعی فشرده برای سبد سوخت خودرو در کشور، همچنان ساختار سازمانی برای مدیریت پروژه زیر نظر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی وجود دارد و امیدواریم راهبرد مناسبی در این زمینه اتخاذ شود. در دولت چهاردهم برای ارتقای سازمان مدیریت گاز طبیعی فشرده در کشور به تصویب برسد.

جوهری با اشاره به اینکه اعتقاد به سوددهی جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده، تصور غلطی است که با هزینه‌های بالای تملک جایگاه‌ها در تعارض است، گفت: امیدواریم درآمد جایگاه‌ها به طور عادلانه تعیین شود تا بتوانیم هزینه‌ها را تامین کنیم.

وی ادامه داد: متأسفانه تعیین حق الامتیازهای غیرمنصفانه باعث توقف توسعه جایگاه های گاز طبیعی فشرده شده است، اگرچه در برخی شهرها جایگاه ها با 30 درصد ظرفیت کار می کنند، اما در شهرهای بزرگ همچنان نیازمند ساخت جایگاه های جدید هستیم.

رئیس هیئت مدیره انجمن بازرگانی صنعت گاز طبیعی فشرده خاطرنشان کرد: محدودیت های کشور در صادرات گاز طبیعی و عدم تحریم صادرات بنزین، گازوئیل و گاز مایع از جمله عواملی است که نیازمند توسعه گاز طبیعی فشرده. زیرا هر چه در بخش حمل و نقل بیشتر از CNG استفاده شود، در مصرف سوخت مایع بیشتر صرفه جویی می شود و می توانیم آن را برای صادرات اختصاص دهیم.

وی افزود: در کشور ما مصرف خودروهای بنزینی و دیزلی چندین برابر میانگین جهانی است و تنها راه حل کاهش مصرف سوخت مایع تبدیل این خودروها به گاز طبیعی فشرده دوگانه سوز است.

جوهری با اشاره به افزایش آلودگی هوا در فصول سرد سال به ویژه در شهرهای بزرگ گفت: توسعه گاز طبیعی فشرده تاثیر مستقیمی در کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ و شهرهای بزرگ دارد.

نیمی از ظرفیت تامین CNG خالی است

در ادامه این جلسه جان محمدی دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی گاز طبیعی فشرده کشور گفت: شاهد افزایش بیش از 100 درصدی قیمت قطعات یدکی جایگاه CNG و افزایش شدید قیمت هستیم. قیمت تعمیر و نگهداری تجهیزات جایگاه ها گفت: جایگاه هایی که بیش از ده سال عمر دارند فرسوده هستند و نیاز به بهسازی دارند و این مشکل یکی از مشکلات مهم تامین گاز طبیعی است.

وی افزود: متأسفانه طی سال های گذشته کارمزدها متناسب با افزایش هزینه ها افزایش نیافته است در نتیجه با زیان انباشته در جایگاه های عرضه مواجه هستیم و با این میزان افزایش هزینه های سالانه، بهره برداری می شود. ایستگاه ها با مشکل مواجه خواهند شد.»

جان محمدی گفت: در حال حاضر حدود 2500 نقطه عرضه گاز طبیعی فشرده در کشور داریم که از این تعداد 130 نقطه به طور کامل در اختیار بخش خصوصی است که فعالیت فعالان بخش خصوصی در این حوزه سودآور نیست و به طور متوسط ​​سالانه 4 درصد بازده سرمایه گذاری در بخش جایگاه یابی داریم که رقم بسیار پایینی است.

این عضو انجمن صنفی CNG کشور تصریح کرد: این مشکلات در حالی است که جایگزینی مصرف سوخت CNG به جای بنزین در خودروها فرصتی مهم و یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از افزایش بی رویه مصرف بنزین و قطع وابستگی کشور به بنزین است. واردات.

وی افزود: قانون توسعه گاز طبیعی فشرده در جلسه قبل مجلس تصویب شد اما اقدامات دولت قبل و دولت فعلی حداقل تا کنون تاثیر چندانی در توسعه این صنعت و افزایش آن نداشته است. گاز طبیعی فشرده مصرف که یکی از دلایل مهم عدم توجه به مشکلات صنعت گاز طبیعی فشرده است به دو بخش عرضه و تقاضا تقسیم می شود.

جانمحمدی خاطرنشان کرد: حدود 44 درصد از ظرفیت فعلی گاز طبیعی فشرده کشور در حال استفاده است و حدود نیمی از این ظرفیت بلااستفاده مانده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 20 تا 21 میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده در روز مصرف می کنیم و جایگاه های عرضه با وجود همه مشکلات و تلفات انباشته روزانه حدود 24 میلیون مترمکعب در حال فعالیت صادقانه هستند گاز طبیعی فشرده بدون هیچ گونه مزاحمتی در حال انجام است.

CNG پتانسیل ایجاد ارزش سالانه 10 میلیارد دلار را دارد

در ادامه این نشست محمودیان مدیرعامل اتحادیه سوخت های جایگزین با بیان اینکه 20 سال است که در صنعت گاز طبیعی فشرده فعالیت می کنیم، گفت: فرآیند تبدیل خودروها از سال 1391 آغاز شد و تا سال 1391 شاهد 100 دستگاه بودیم. درصد رشد سالانه تبدیل خودروها به دوگانه سوز تا سال 2009 در حال توسعه CNG بودیم و به دلایل نامعلومی قیمت CNG 8 برابر شد و این تصمیم عجیب در توسعه CNG تاثیر داشت.

وی افزود: متأسفانه سی.ان.جی در دولت های مختلف سیاسی شده و هر دولتی با سی.ان.جی برخورد سیاسی کرده است، مدیران خوبی حرکت کرده اند و گاهی کل سیاست تغییر کرده است.

محمودیان با بیان اینکه بر اساس تحقیقات کارشناسان ژاپنی و نروژی در ایران، گاز طبیعی فشرده راه حل صرفه جویی در مصرف انرژی در کشور است، گفت: امروزه جایگاه های گاز طبیعی فشرده با ظرفیت 30 درصد کار می کنند و باید منتظر بمانند تا هزینه ها در سال تعیین شود. برای زنده ماندن در حالی که این صنعت می تواند مولد اقتصادی برای بخش انرژی کشور باشد.

وی ادامه داد: گاز طبیعی فشرده برای مصرف سالانه 23 میلیون مترمکعب 5 میلیارد دلار در جیب دولت ذخیر می شود، در حالی که سهم گاز طبیعی فشرده در گاز کشور تنها 3 درصد است، یعنی اگر این 3 درصد به 6 درصد برسد، درآمدها افزایش می یابد. تولید شده توسط صنعت گاز طبیعی فشرده ارزش ساخت آن به 10 میلیارد دلار می رسد.

مدیرعامل اتحادیه سوخت های جایگزین و معاون اتاق اصناف ایران درباره علل تصادفات در پمپ بنزین های فشرده گفت: بیش از 90 درصد تصادفات تاکنون مربوط به خودروهای تولید شده در کارخانه بوده و علت اصلی آن است. از جمله حوادث، خوردگی، خوردگی و پوسیدگی مخازن است.

وی افزود: عمر مفید مخازن گاز طبیعی فشرده 15 سال است و امروز بر اساس محاسبات نزدیک به 2 میلیون خودرو منقضی شده است که از این تعداد حدود 380 هزار خودرو باک خود را تعویض کرده اند در واقع حدود یک میلیون و 600 هزار خودرو به خارج از کشور فرسوده می شوند تانک ها

محمودیان خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای اصلی استفاده از دوربین های پلاک خوان در مراکز فروش برای به دست آوردن آمار خودروهای کانورتیبلی است که به عنوان خودروهای دوگانه سوز ثبت نشده اند. همچنین پلیس می تواند با استفاده از اطلاعات سامانه سیمفا و اطلاعات خودروهای کارخانه ای که دارد به خودروهایی که معاینه فنی نمی شوند پیام هشدار ارسال کند.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه دولت تا تاریخ 12 خرداد 1397 به ازای هر مترمکعب گاز طبیعی فشرده فروخته شده به مردم مبلغ 392 ریال اضافه دریافت شد تا در صندوق اطلاعات جایگاه، انجام معاینات فنی و معاینه فنی هزینه شود. ارتقای کیفیت و جایگزینی مخازن فرسوده که تاکنون به حدود 1500 میلیارد تومان رسیده است که هزینه خوبی در این بخش است.

محمودیان با بیان اینکه «در شرایطی که دنیا به سمت توسعه استفاده از گاز طبیعی فشرده می رود، ما به این پتانسیل عظیم پی نبرده ایم»، گفت: ارزش مالی صنعت گاز طبیعی فشرده در جهان در سال 2022 خواهد بود. بیش از 10 میلیارد دلار است که به گفته محمودیان یک وعده است. برای برنامه های توسعه، این تامین مالی گردان تا سال 2032 به 22.5 میلیارد دلار در سال خواهد رسید.

وی افزود: ایتالیا و فرانسه در نظر دارند تا سال 2035 ظرفیت فعلی گاز طبیعی فشرده خود را دو برابر کنند و همچنین در پاکستان، هند، برزیل و آرژانتین نیز در حال توسعه است و صنعت گاز طبیعی فشرده با جدیت در حال توسعه است.

سالانه 8 میلیارد دلار کمبود سوخت داریم

در ادامه این جلسه حمید قاسمی دی چسمه معاون سابق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: در سه سال گذشته متأسفانه صنعت گاز فشرده تحت جفا قرار گرفته و این صنعت دچار بدبختی ها و سوء مدیریت ها شده است. متأسفانه نتوانسته اند نقشی را ایفا کنند که قرار است گاز طبیعی فشرده در حل مناقشه برای رسیدن به عملکرد کشور نقش داشته باشد.

وی افزود: پروژه هایی که قبلا شناسایی شده بود به دلیل عدم تحلیل مناسب رها شد و متاسفانه از فرصت طلایی که کشور در توسعه منطقی برای بهبود مصرف سوخت داشت استفاده نکردند.

قاسمی دهما با بیان اینکه تشدید کمبود بنزین نتیجه بی توجهی به توسعه صنعت گاز طبیعی فشرده است، گفت: امروز باید نزدیک به یک سوم درآمد غذایی کشور را صرف تامین بنزین کنیم. در قالب واردات یا در قالب تسویه، زیرا اینها ثروت هستند.

وی ادامه داد: موضوع 7 تا 8 میلیارد دلار نابرابری سالانه سوخت که بسیار ساده بود، با تصمیم گیری های ساده تر، کشور را به این ورطه امروزی نمی رساند.

معاون اسبق شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: برای آینده کشور باید گاز طبیعی فشرده را جایگزین بنزین و گازوئیل کنیم و علاوه بر کار بر روی فناوری مصرف سوخت خودرو، خودروسازان را ملزم به تولید کنیم. گاز طبیعی فشرده. خودروهای دوگانه سوز.

وی افزود: خودروهایی را دیده‌ایم که با یک بار سوخت‌گیری حدود 1000 کیلومتر را طی می‌کنند و با گاز طبیعی فشرده کار می‌کنند، بنابراین می‌توانیم با توسعه گاز طبیعی فشرده تحولی در حوزه حمل‌ونقل کشور ایجاد کنیم.

قاسمی دی شمی با بیان اینکه در قوانین باید بر رونق صنعت CNG تاکید شود، گفت: افزایش مناسب کارمزدها برای توسعه صنعت CNG بسیار حائز اهمیت است چرا که جایگاه داران باید منافع اقتصادی را از ادامه فعالیت در این حوزه ببینند. ” زمین با ایستگاه امروز هزینه دارد.»

وی ادامه داد: باید ساماندهی توسعه گاز طبیعی فشرده را در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تقویت کنیم به ضعف نظارت و مدیریت در صنعت گاز طبیعی فشرده داستانی را روایت می کند.

در ادامه این نشست، علی عباسی لرکی، دبیرکل جمعیت فرهنگ و توسعه اقتصاد مقاومتی در سخنانی در این نشست به اهمیت سوخت طبیعی فشرده در حوزه انرژی به عنوان یکی از موتورهای مهم اشاره کرد. . المستقبل بر اهمیت اقتصاد مقاومتی و ضرورت توسعه صنعت گاز طبیعی فشرده در دولت تاکید کرد.

وی افزود: بر اساس الگوی مصرف ابلاغی مقام معظم رهبری جزو کشورهایی هستیم که بیشترین مصرف سوخت را داریم و باید برنامه های مدونی برای بهبود مصرف سوخت داشته باشیم.

عباسی لرکی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای موثر برای مدیریت بهینه مصرف سوخت در حوزه حمل و نقل، توسعه صنعت گاز طبیعی فشرده است که باید در دولت آینده نسبت به گذشته مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

جایگزینی مصرف روزانه 20 میلیون لیتر بنزین با تنها 3 درصد از گاز کشور

محمدصادق یاوری کارشناس حوزه نفت و انرژی نیز با حضور در نشست صنعت CNG خاطرنشان کرد: پتانسیل بسیار خوبی در صنعت CNG در کشور وجود دارد که خوشبختانه استفاده از این ظرفیت سوخت معادل 20 میلیون است. لیتر بنزین خودرو در کشور از کمتر از 3 درصد گاز تولیدی در کشور تامین می شود.

وی افزود: مزیت این سوخت غیرممکن بودن قاچاق و کاهش آلودگی هوا است و توسعه این صنعت می تواند در کاهش مصرف بنزین و عدم تعادل آن موثر باشد.

عدم پرداخت حق الامتیاز معمول جایگاه های CNG یکی از مشکلات عمده جایگاه داران است.

در این جلسه رضا نیکزاد، عضو هیئت مدیره انجمن CNG کشور نیز با اشاره به چالش های پیش روی فعالان صنعت CNG، کمبود تقاضا را مهمترین چالش صنعت CNG عنوان کرد که با مشکلات جدی مواجه شده است. برای اقتصاد ساکنانش

وی افزود: پرداخت نکردن عوارض خدمات گاز طبیعی فشرده توسط شرکت های گاز استانی نیز یکی از مشکلات مهم پیش روی جایگاه داران است که امیدواریم با مذاکراتی که در این جلسه با نماینده محترم کشور صورت گرفت، این مشکل برطرف شود. . شرکت گاز.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *