در بیانیه شورای عالی نظام پزشکی آمده است: سلامت شاخهای از حوزه اجتماعی است و هر تصمیمی در حوزه اجتماعی و مدیریت کل کشور بر آن تأثیر مستقیم دارد اتحاد همه بخشهای دولت که بیشترین نقش را در ارتقای سلامت مردم دارد، ایجاد این انسجام و تصور مشترک در بدنه دولت و درک و اجرای نقش آن ضروری است.
ایرانیان به دلیل سابقه درخشان در تولید دانش و مهارت پزشکی شایسته بهترین و با کیفیت ترین خدمات بهداشتی هستند و دولت عاقل تلاش خود را در راه رسیدن به کمال به کار خواهد گرفت. دولت مدرن می داند که سلامت نقطه شروع است.
بیایید اطمینان حاصل کنیم که پایه های نظام سلامت مستحکم بماند و قله های بلند این دانش بالا برود. برای جلوگیری از فروپاشی، باید هشدارهای او را جدی بگیریم و رویکردها و اقدامات اصلاحی را اتخاذ کنیم. این امر تنها با استفاده از کلمه «سلامت» (در چهار بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی) محقق می شود. آن وقت دولت ها موفق خواهند شد و می توانند به داشتن جامعه سالم و اداره مردم سالم افتخار کنند. راه فراری نیست.
بدیهی است که بنای رفیع کاخ سلامت بر پایه علم پزشکی به عنوان یک حرفه پزشکی و جامعه پرافتخار در جایگاه بانیان آن بنا شده است و برای نیل به این هدف متعالی باید برنامه ای متناسب با این الزامات ارائه داد. رهبران بزرگ کشور از تراژدی تکراری آزمون و خطا شکایت کردند.
جامعه خدمات پزشکی آینده روشنی را برای ارائه بهترین خدمات به مردم این کشور می خواهد. آینده ای با نگاهی مدرن و متمدن به سلامت و چیدمان صحیح اجزای آن، آینده ای که علم و حکمت و اخلاق از جایگاه آن ها کم نکرده باشد.
شورای عالی نظام پزشکی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
جمهوریت با بهره گیری از دیدگاه جامع کارشناسان مجرب و دلسوز، حداقل انتظارات مردم را در زمینه سلامت اعلام می کند و آمادگی دارد در شفاف سازی و تحقق آن ها همکاری کند. امید است وی در راس دولت آینده قرار گیرد.
1- دکترین دولت در حوزه سلامت باید تغییر کند و راهبردها، سیاستها و دستورالعملها بر اساس این نکات تدوین شود.
2- اجرای دقیق قوانین و اسناد دولتی در حوزه سلامت از قبیل قانون اساسی و سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، سیاست های بهداشت عمومی، سند چشم انداز، قانون برنامه های پنج ساله توسعه و غیره.
3- بکارگیری نخبگان و متخصصان متعهد و پاسخگو در سمت های تصمیم گیری و تصمیم گیری در کلیه دستگاه های دولتی برای ایجاد تحول و انقلاب تخصصی و فنی در مفاهیم جامعه شناسی، حکمرانی و مدیریت سلامت.
4- رعایت شأن علم و جای ندادن به شبه علم. شایسته است دولت از فرسایش زیربنای مستحکم بنای باشکوهی که برخاسته از دانش علمای پیشکسوت ایران بوده و با همت علما هر روز بر قد و قواره آن افزوده می شود، جلوگیری کند.
5- ضرورت بازنگری و بازنگری در سیاست های دولت در خصوص منابع انسانی که یکی از مولفه های اساسی توسعه پایدار است. ارتقای کیفیت ارائه خدمات و استانداردسازی و بکارگیری نیروی انسانی متخصص سرمایه بی بدیل کشور است که نباید از آن غافل شد و ارزش آن را وسیله موفقیت دولت دانست.
6- بهره مندی از مشارکت واقعی تشکل ها و انجمن های علمی و تخصصی و متخصصان در طراحی و تهیه پیش نویس قوانین و مقررات با استفاده از توانمندی ها و تجربیات ارزشمند این سرمایه های اجتماعی که داوطلبانه ارزش های ملی را خلق می کنند.
7- الزام تمام وزارتخانه ها به داشتن وابسته بهداشت برای کلیه پروژه ها و برنامه ها.
8- تحکیم دیپلماسی سلامت در داخل و خارج از کشور، ارتباطات علمی و تخصصی پزشکی و گردشگری سلامت به عنوان یکی از راهکارهای اساسی موفقیت.
دولت باید نقشه بکشد.
9- تعهد واقعی، عملی و مشهود به مقوله بسیار مهم و راهبردی پیشگیری از بیماری ها به عنوان اصل اساسی پدافند غیرعامل از سوی کلیه نهادهای دولتی (از مهدکودک ها، مراقبت های اجتماعی، آموزش و پرورش و …) و اجرای دقیق قانون منع تبلیغات محصولات مضر، تغذیه صحیح، بهداشت فردی، بهداشت دهان و دندان، ورزش، اجرای قانون مبارزه با دخانیات و … در رسانه ملی و سایر رسانه ها از مواد اصلی پایه گذاری سلامت و پیشگیری از بیماری است.
10- تخصیص منابع مالی لازم و کافی برای سلامت. گروه دولتی اعتقاد راسخ دارد که وقتی نیاز باشد، سرمایه گذاری است نه هزینه. سرمایه گذاری در سلامت به نفع همه مردم و دولتمردان در همه زمینه ها است و پایه محکمی برای همه سیاست های دولت خواهد بود. یکی از سادهترین راهها افزایش سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی و همسو شدن با عملکرد جهانی است.
11- تعهد جدی و تدریجی به بهبود محیط زیست که هم اکنون چارچوب اصلی سبک زندگی سالم را تشکیل می دهد و هزینه های دولت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
12- تحول بنیادین و شکل گیری صحیح برنامه و نظام ارجاع پزشک خانواده و اصرار جدی همه دست اندرکاران بر اجرای آن با بکارگیری پیشنهادات تجاری و تخصصی و توجه به تجارب سایر کشورها.
13- دسترسی کامل، به موقع و آسان بیماران به داروها. تامین منابع مالی و نقدینگی کارخانجات دارویی و تشویق آنها به صادرات، علاوه بر توزیع و تامین داروهای استاندارد مطابق با سیاست ملی دارویی، از اقدامات مهم دولت است.
14- جلوگیری از دخالت افراد فاقد صلاحیت و مداخلات غیرقانونی و غیرمجاز بهداشتی با تقدیم لایحه قوانین جامع و بازدارنده به مجلس و برخورد جدی و قانونی با آنها.
15- ضرورت تحول و انقلاب در ساختار و روش بیمه و تبدیل آن به یک سازمان مادر تخصصی به عنوان یک صنعت و فناوری با بهره گیری از کارشناسان، کارشناسان و فناوری ها.
مدیران متعهد به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم، پرهیز از سردرگمی و اضطراب روانی بیماران، تامین آسایش و رفاه مردم از منظر خدمات بهداشتی و درمانی و رعایت قانون در پرداخت مطالبات طرفین قرارداد زمان.
16- اجرای موثر سیاست های تشویقی و عملی در پیشگیری از مهاجرت های شغلی و جغرافیایی و حفظ سرمایه های ارزشمند انسانی با طراحی چشم انداز مناسب برای این حرفه والا.
17- ارجاع لایحه قانون اصلاح شورای عالی بیمه سلامت به مجلس نمایندگان. اصلاح تعداد و ترکیب اعضا، وظایف و … او را از بی عملی رهایی می بخشد و نقش او را منطقی تر و مؤثرتر می کند.
18- اصلاح منطقی فرآیند تعرفه خدمات سلامت با امکان سنجی اجرا. موفقیت در این امر نشان دهنده اعتماد مردم و ارائه دهندگان خدمات به توانایی دولت برای تصمیم گیری بر اساس واقعیت و با نگاهی آینده نگر و مسئولانه است.
19- تقدیر و بصیرت نسبت به پذیرش دانشجوی پزشکی. تعداد و نحوه پذیرش بر سطح علمی، آینده پزشکی کشور و شاخص های سلامت و درمان بیماران تأثیر مستقیم و غیرقابل تفکیک دارد.
20- دقت در رویکرد و عملکرد هیأت تحریریه حوزه سلامت و بررسی خسارات احتمالی ناشی از آن و لزوم ارائه لایحه قانونی به مجلس نمایندگان جهت بررسی صلاحیت های آن از جمله لزوم ایجاد نظم و انضباط. در آیین نامه داخلی تأسیس مؤسسات پزشکی با در نظر گرفتن اصل تسهیل دسترسی مردم به آنها.
21- بر اساس قانون اساسی و قوانین مذکور، وظیفه دولت نظارت، سیاستگذاری، هدایت و نظارت است. بنابراین لازم است دولت با تحول تخصصی با استفاده از مدیریت مولد و مترقی، از مدیریت فاصله بگیرد، کار مردم را به خود و سازمان های قانونی بسپارد و سپس به وظایف والای خود عمل کند.
این سازمان با توجه به قدمت، جایگاه و تجربه مفید عملیاتی نظام پزشکی، مایل به پذیرش و اجرای امور مربوطه در بخش خصوصی، مشارکت در بخش دولتی و پاسخگویی مسئولانه بر اساس قانون است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16909/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%86%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز