این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

قیمت طلا و سکه طی دو روز گذشته به دلیل رشد قیمت جهانی طلا و نوسانات بازار ارز که تحت تاثیر افزایش تنش ها در خاورمیانه قرار گرفته، با رشد هیجانی روبرو شده است. اما آیا این روند ادامه دارد؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، قیمت سکه و طلا در بازار تنش جدیدی را در سایر بازارها ایجاد کرده است. اما پیش بینی تداوم این شرایط به دلیل شرایط اقتصادی کشور کمی دشوارتر از گذشته شده است.
در همین رابطه علیرضا رضاپور کارشناس بازار طلا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: مهمترین عامل تعیین کننده قیمت طلا در کشور ما نرخ دلار است و برخی پیش بینی ها حاکی از آن است. افزایش نرخ آن در سال جدید ضمن اینکه روند صعودی قیمت دلار در ماه های پایانی سال گذشته نیز عامل موثری در رشد قیمت طلا، اقلام طلا و سکه در بازار داخلی بود.
وی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت سکه و طلا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت: از واقعیت تا تاریکی بازار سکه فقط با نرخ دلار قابل ارزیابی است. نرخ دلار که یکی از عوامل موثر در افزایش قیمت طلا به شمار می رود، در ماه های اخیر رو به افزایش بوده و تحولات سیاسی نیز این روند صعودی را تشدید کرده است.
بیشترین نوسانات بازار طلا در سه ماه پایانی سال 1402 رخ داده است.
وی توسعه بازار طلا را در پایان سال 1402 برشمرد و می افزاید: بیشتر نوسانات و تحولات بازار طلا مربوط به ماه های پایانی سال بوده و عمدتاً متاثر از افزایش قیمت اونس و افزایش قیمت اونس بوده است. افزایش قیمت طلا قیمت طلا.
این کارشناس بازار طلا با اشاره به نقش قیمت جهانی هر اونس طلا در قیمت ملی طلا گفت: هر اونس طلا به محدوده 2220 دلار تا 1810 دلار رسید که نشان از رشد چشمگیر قیمت طلا دارد. اونس. به طور معمول بازارها تا پایان سال روند صعودی دارند و تا اواسط سال به تعادل می رسند و در مورد طلا نیز شاهد همین وضعیت بوده ایم.
تقاضای خرید اقلام طلا در بازار به صفر رسیده است
وی درباره شرایط تقاضا در بازار طلا نیز گفت: تقاضای خرید در بازار اقلام طلا به صفر رسیده است و عمده خریدها بر روی سکه متمرکز شده است چرا که بیشتر هدف ها با هدف سرمایه گذاری و حفظ ارزش در این بازار وارد می شوند. طلا پول، و طبیعی است که آنها آن را می خواهند. آنها ملزم به پرداخت هزینه و مالیات نیستند.
تقاضا برای خرید طلای جدید به 10 درصد رسید
یک کارشناس بازار طلا گفت: شرایط تقاضا در بازار طلا به گونه ای است که تنها 10 درصد از خرید اقلام مربوط به طلای نو است و بیشتر طلای مصرفی و دست دوم به فروش می رسد.
رضاپور گفت: این کاهش تقاضا تاثیر نامناسبی بر فعالیت کارگاه های طلا داشته است و در حالی که در گذشته هفته ای یک بار از کارگاه ها بازدید می شد اکنون هفته ای یک بار خرید انجام می شود.
حذف کارگاه های کوچک طلا و کاهش ظرفیت در واحدهای بزرگ
یک کارشناس بازار طلا گفت: در شهری مانند مشهد شرایط به گونه ای پیش رفته که دو سوم ضرابخانه های طلا ظرفیت خود را کاهش داده یا درهای خود را بسته اند. کارگاه های کوچک نیز حذف شده و تنها کارگاه های بزرگ باقی مانده اند که تنها با درصد کمی از ظرفیت خود به کار خود ادامه می دهند.