ای بی اس نیوز/ مرکز استاندار مرکزی ساوه گفت: تاخیر در ساخت پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی ساوه به ضرر کشاورزان است.
مجید ولدخانی در حاشیه جلسه بررسی فنی ساخت پایانه صادرات انار و محصولات کشاورزی ساوه که با حضور مدیرکل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، در پایان عصر 4 مهر در بخشدار مرکزی اعلام کرد: تقریبا نیمی از تولید. باغات این شهرستان به دلیل نبود پایانه صادراتی قادر به عرضه به موقع محصولات کشاورزی به بازارهای داخلی و خارجی نیستند، ضمن اینکه تامین زیرساخت های صادراتی و صادرات پایانه ای انار زمینه ساز عرضه محصولات با کیفیت خواهد بود. .
وی افزود: انار ارگانیک ساوه متقاضیان زیادی از کشورهای اروپایی و خاورمیانه دارد و احداث پایانه صادرات انار و محصولات کشاورزی که هم اکنون در مرحله صدور مجوز است و همچنین ادغام تولیدکنندگان، حضور با کیفیت را تضمین می کند. محصولات محصول انار این شهرستان که عرضه کننده بازارهای مصرف خارجی خواهد بود.
استاندار مرکزی ساوه با تاکید بر اینکه نبود پایانه صادراتی انار باعث می شود تولیدکنندگان انار تولیدی را با قیمت کمتری به دلالان و دلالان بفروشند، گفت: دلالان از نبود پایانه صادراتی سود زیادی می برند، در حالی که این سود باید به دست آید. go هزینه های تولید محصولات بالاست و نبود پایانه صادرات انار مشکلات آن را دوچندان کرده است.
ولدخانی با بیان اینکه تاخیر در ساخت پایانه به ضرر کشاورزان است، تمدید صدور پروانه پایانه صادراتی انار را برشمرد و گفت: تسهیل بروکراسی اداری و تسریع در اجرای پروژه ساخت پایانه صادراتی انار و پایانه صادرات محصولات کشاورزی درخواست جدی باغداران وزارت جهاد کشاورزی تسریع در صدور مجوز است.
وی گفت: انار معرف شهر ساوه و بیانگر هویت و تاریخ این خطه از کشور اسلامی است. این شهر خاستگاه تولید انار در جهان است و باید از مزیت پایانه صادراتی بودن برخوردار باشد. طبیعی است که احداث پایانه صادراتی انار انگیزه باغداران را برای تولید محصولات ارگانیک و با کیفیت افزایش می دهد.
استاندار مرکزی ساوه در بخشی دیگر از این گفتگو به برگزاری دومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در ساوه پایتخت انار ایران اشاره کرد و گفت: این جشنواره و نمایشگاه از 24 آبان ماه به مدت پنج روز برگزار می شود. در مسجد تاریخی و هزار ساله ساوه. عناوین هر روز جشنواره با توجه به ظرفیت های شهرستان بررسی شده است. این جشنواره فرصتی است برای شناساندن انار و فرآورده های آن به تمام دنیا و همچنین برای رفع مشکلات تولیدکنندگان به ویژه در زمینه های اقتصادی و صادراتی، چاره اندیشی شود.
وی با بیان اینکه کمیته های اجرایی جشنواره به وظایف و وظایف خود عمل خواهند کرد، افزود: با توجه به تقارن دومین جشنواره با 22 آبان و روز دانش آموز، برنامه ویژه ای برای دانش آموزان در دومین روز جشنواره در نظر گرفته شد. .
ولدخانی افزود: در این نمایشگاه که به مدت پنج روز دایر خواهد بود، 70 غرفه برای فروش انار، فرآورده های آن، محصولات کشاورزی، صنایع دستی و … در نظر گرفته شده است. رجوع به بخش مرکزی شود.
وی بیان کرد: در دومین جشنواره آخرین یافته های علمی و پژوهشی انار توسط کارشناسان و صاحب نظران ارائه می شود و تولیدکنندگان در کارگاه های آموزشی نحوه تولید علمی محصول را فرا می گیرند.
مدیرعامل تعاونی دهیاری ها در بخش مرکزی ساوه نیز گفت: با توجه به سیاست وزارت کشور و سازمان دهیاری ها در حوزه اقتصادی، پروژه پایانه صادراتی بستر مناسبی برای سرمایه گذاری دهیاری ها در حوزه کشاورزی است. .
پوریا بصیرت افزود: سرمایه گذاری در حوزه پایانه صادراتی انار سرمایه گذاری زودهنگام و سودآوری است که سود اقتصادی آن نصیب جوامع روستایی تولیدمحور به ویژه کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی می شود.
وی گفت: تسریع در صدور مجوز احداث پایانه صادراتی انار مهمترین درخواست کشاورزان و تولیدکنندگان انار است به طوری که در صادرات انواع محصولات به ویژه انار مانند محصول شاخص یاقوت، مرکز تولید جهانی پایداری ایجاد شود. می توان برای تولیدکنندگان کشاورزی درآمد ایجاد کرد.
نایب رئیس شورای مرکزی و عضو شورای شهرداری ساوه نیز گفت: ساوه قطب تولید انار در کشور است اما نبود پایانه صادراتی انار در این منطقه باعث شده است که به جز دلال ها هیچکس تولید نکند. پول کافی از فروش نارنجک.
رضا بهرامی افزود: احداث پایانه صادراتی انار به منظور عرضه مستقیم محصولات از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان و برپایی نمایشگاه دائمی انار مستقر در این مجموعه علاوه بر تقویت صادرات، موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی می شود.
انتهای پیام