دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

تاثیر ورود فناوری بر تولید محصولات صادراتی

بررسی ظرفیت دانش بنیان در امور کشور (15).

این کارشناس امنیت غذایی مهم ترین تاثیر ورود فناوری در تولید محصولات کشاورزی را حرکت به سمت توسعه صادرات در این بخش دانست و در این خصوص گفت: همیشه در بحث تجارت داخلی و بازار ملاقات است. نیازها و صادرات و فروش اقلام به سایر کشورها، اقلام استراتژیک و تکنولوژیکی حائز اهمیت است.

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; وقتی از آیتم های استراتژیک صحبت می کنیم، منظور محصولاتی است که بشر برای بقا به آنها نیاز دارد. با توجه به ضرورت ذکر شده محصولات کشاورزی و دامی در این دسته قرار می گیرند. در شرایط کنونی که زمین با بحران آب و خاک دست و پنجه نرم می کند، هر روشی که بتواند بازدهی اقدامات کشاورزی را افزایش دهد حائز اهمیت است.

بر اساس آمار فائو، اگر با عوامل تخریب گیاهان در بخش کشاورزی و باغداری مبارزه نکنیم، 40 درصد امنیت غذایی جهان در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. یکی از راهکارهای مقابله با این روند، استفاده از توانمندی های دانش بنیان برای جلوگیری از ضرر و زیان و افزایش بهره وری به ویژه در بخش کشاورزی است. علاوه بر این، پایگاه های دانش می تواند بر بهره وری فعالیت های کشاورزی تأثیر بگذارد و هزینه های تولید را کاهش دهد و در عین حال کیفیت را افزایش دهد.

از سوی دیگر، برخی کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند ایران با مشکل جدی تولید کالاهای گران قیمت و نامرغوب مواجه است. تا زمانی که این مشکل حل نشود صادرات در مسیر درستی قرار نمی گیرد.

شناسایی معیارهای مقصد صادرات

صادرات محصولات

ابوالفتح نیکنام، کارشناس امنیت غذایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا، مهم ترین تاثیر ورود فناوری در تولید محصولات کشاورزی را حرکت به سمت توسعه صادرات در این بخش دانست و توضیح داد: مشتریان هستند. همیشه به دنبال محصولاتی با قیمت مناسب و مطابق با استانداردهای کیفیت خود هستید. این روند هم در بحث تجارت داخلی و تامین نیازهای بازار و هم در فرآیند صادرات و فروش اقلام به سایر کشورها ادامه دارد. این سوال در صحنه بین المللی اهمیت بیشتری دارد. زیرا کشورهای مقصد در تلاش هستند تا اقلام مورد نیاز خود را با کیفیت بالا و قیمت پایین تهیه کنند. اقلام استراتژیک مانند محصولات کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و کیفیت این اقلام از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: کشورها به دنبال تامین نیازهای راهبردی خود به محصولات باغی و کشاورزی از تامین کننده پایدار با قیمت مناسب هستند. با توجه به این مشکل، شناسایی معیارها و نیازهای کشورهای مقصد در سال های اخیر در تولید و صادرات کالاها به ویژه محصولات کشاورزی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. زمانی که از انتظارات کشورها برای خرید کالا در رده‌های مختلف آگاه باشیم، می‌توانیم استراتژی‌ها و برنامه‌های مناسبی را برای کسب سهم صادرات تدوین کنیم.

تحول تولید با دانش بنیان

نیکنام در ادامه جایگاه بخش دانش بنیان در کشاورزی ایران را برجسته کرد و گفت: همانطور که قبلاً اشاره شد، تهیه فهرستی از اجزای کیفی و معیارهای قیمتی از کشورهای مختلف برای پذیرش و خرید کالا در رده‌های مختلف، مسیر صادرات را تسهیل می‌کند. برای ایران ایران در تولید و عرضه این نوع محصولات به دنیا مزیت نسبی دارد، اما تا به امروز موارد مختلفی مانع از توسعه تجارت در این بخش شده است. باید دانست که تنها دانستن مؤلفه ها و معیارها کافی نیست و باید به سوی تأمین آنها پیش رفت. معرفی علم و نگرش علمی به بخش کشاورزی می تواند سرآغاز تحول در تولید و سپس کسب و کار در این حوزه باشد. افزایش بهره وری و کیفیت محصولات و همچنین کاهش قیمت نهایی آنها مهمترین اثر ورود بخش دانش بنیان به حوزه کشاورزی را تشکیل می دهد. بدیهی است که این نتایج به طور مستقیم باعث افزایش صادرات محصولات کشاورزی ایران خواهد شد.

به محصولات با کیفیت

تاثیر رویکرد تکنولوژیک

موضوع بازگشت محصولات کشاورزی ایران از مقاصد صادراتی به یکی از دغدغه های اصلی تولید و تجارت این بخش در سال های اخیر تبدیل شده است. تکرار حوادثی از این دست، مسئولان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی را بر آن داشته تا برنامه ای برای کاهش این حوادث ارائه دهند.

کارشناسان بر این باورند که لازم است تعداد آزمایشگاه های واجد شرایط برای کنترل کیفیت بر اساس استانداردهای کشور مبدا افزایش یابد، تا محصولات کشاورزی دارای گواهینامه باشند تا بتوان وضعیت آنها را رصد کرد و سطح حساسیت کشاورزان، تولیدکنندگان را بالا برد. و صادرکنندگان محصولات کشاورزی و تعریف استانداردهای مشخص برای محصولات ملی و صادراتی از جمله راهکارها و برنامه های جدی برای تولید محصولات کشاورزی در سطح جهانی قابل قبول است. در تمامی راهکارهای ذکر شده جایگاه بخش دانش بنیان به وضوح قابل مشاهده است. اگر بستر برای معرفی فعالیت های فناورانه در بخش کشاورزی فراهم شود، بیشتر مشکلات مربوط به تولید محصولات کشاورزی حل می شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *