سایر موضوعات

تابستان آینده با مشکل جدی کم آبی مواجه خواهیم شد

رئیس سازمان هواشناسی کشور:

تابستان آینده با مشکل جدی کم آبی مواجه خواهیم شد

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه تابستان سال آینده با مشکل جدی کم آبی مواجه خواهیم بود، گفت: شرایط منابع آبی در بسیاری از شهرها پایدار نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسلم سحر تاجبخش یادآور شد: بر اساس دستورالعمل قانون کیفیت هوا، سازمان هواشناسی در خصوص آلودگی هوا وظایفی دارد، به عنوان مثال در شهرهایی که 96 ساعت دچار مشکل می شوند، شرایط پایدار را حفظ کند. معادل 4 روز قبل از آلودگی هوا باید به وزارت بهداشت و وزارت بهداشت برای تشکیل کمیته اضطراری و تصمیمات مربوط به تعطیلی و غیره اطلاع رسانی شود. باید در این کمیته اتخاذ شود.

وی افزود: در این راستا فعالیت هایی در داخل سازمان هواشناسی انجام شده است، به عنوان مثال با کمک پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی الگویی راه اندازی شده که غلظت آلاینده های هوا را نشان می دهد و به این نام نامگذاری شد. سامانه پیش‌بینی و هشدار آلودگی برای 10 کلانشهر

وی افزود: برای دریافت اطلاعات دقیق تر از این مدل آب و هوا، اطلاعات مربوط به فهرست انتشارات مربوط به منابع آلاینده در شهرهای پرجمعیت مانند تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، کرج، اهواز، اراک، شیراز، قم . و کرمانشاه باید از سازمان حفاظت محیط زیست اخذ شود. این اطلاعات باید به روز باشد، در حالی که اطلاعات فعلی ما مربوط به سال 2016 است و مطمئناً منابع متحرک و ثابت آلودگی هوا در این چند سال تغییر کرده است.

به گفته تاجبخش، اطلاعات آنها باید به روز شود تا اطلاعات دقیق تری از غلظت آلاینده های هوا داشته باشیم.

رئیس سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه این سامانه کاملا بومی و فعال بر روی وب در مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی است، گفت: این سامانه در فاز اول غلظت مونوکسید کربن (CO)، اکسید نیتروژن (اکسیدهای نیتروژن) را اندازه گیری می کند. NOx) و هیدروکربن های آلی فرار (VOC). اکسیدهای گوگرد (SOx) و ذرات معلق (PM) را پیش بینی می کند.

تاجبخش در خصوص شرایط آلایندگی با بیان اینکه شرایط جوی تا اوایل دی ماه شرایط پایداری را نشان می دهد، افزود: به طور معمول در این بازه ها مشکلات آلودگی هوا در شهرهایی مانند تهران وجود دارد و این وضعیت امسال نیز به همین منوال است.

وی بیان کرد: شرایط آلاینده گازی در این کلانشهر در این مدت به وجود آمده و ادامه خواهد داشت، اما در صورت سپری شدن این مدت و عبور این شرایط جوی از کشور، شرایط جوی تغییر جدی خواهد کرد که ممکن است همراه یا بدون بارندگی باشد. بودن

رئیس سازمان هواشناسی همچنین با یادآوری اینکه در مهر امسال بارندگی ها بالاتر از حد نرمال بوده اما در ماه های آبان و آذر بارش ها کمتر از حد نرمال بوده است، گفت: دمای هوا نیز افزایش زیادی داشته که تبخیر را افزایش می دهد. و تعرق ذخایر آبی، بنابراین شرایط منابع آب در بسیاری از شهرها پایدار نخواهد بود.

تاجبخش افزود: در صورت تداوم این وضعیت و نداشتن ذخایر کافی برف در زمستان قطعا در تابستان سال آینده با مشکل جدی آب مواجه خواهیم شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا