جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

تأثیر سرمایه اجتماعی و انسانی در تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

دانشیار اقتصاد دانشگاه یزد ادامه داد: سرمایه اجتماعی عنصر مطلوبی برای توسعه سرمایه انسانی است و هر چه رنگارنگتر باشد، جوامع با هزینه کمتر رشد و توسعه خواهند یافت. سرمایه اجتماعی منعکس کننده منابع و هنجارهای اجتماعی است که ارزش های مشترک را ترویج می کند.

دانشیار اقتصاد دانشگاه یزد گفت: تحقق سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در گرو توجه به سرمایه های اجتماعی و انسانی و افزایش میزان آن است.

دانشیار اقتصاد دانشگاه یزد گفت: سرمایه انسانی شامل آموزش، تخصص، مهارت و به طور کلی کیفیت نیروی کار برای تسریع پیشرفت اقتصادی است. با کاهش سرمایه انسانی، رشد اقتصادی نیز کاهش می یابد، بنابراین با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی و انسانی در توسعه، لازم است در مرحله تحقق و اجرای مدل، به بندهای مربوط به این دو سرمایه توجه ویژه شود.

وی گفت: در دهه های اخیر مفهوم سرمایه اجتماعی در پایه های رشد اقتصادی مطرح شده است. سرمایه اجتماعی عاملی برای هدایت رفتار افراد بر اساس ارزش ها و اعتماد اجتماعی است و روابط اجتماعی مبتنی بر کنش جمعی را تسهیل می کند.

انتهای پیام/

وی انباشت و افزایش سرمایه اجتماعی را به عنوان متغیر مهم توسعه اجتماعی پیش نیاز دستیابی به راهکارهای توسعه پایدار می داند. فقدان سرمایه اجتماعی در جامعه ظرفیت جامعه را برای دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار کاهش می دهد. سرمایه اجتماعی منشأ کنش های جمعی و عامل پیوند دهنده عوامل اجتماعی است که منجر به استفاده حداکثری از منابع فیزیکی و انسانی برای رشد، توسعه و تعالی جامعه می شود. به عبارت دیگر سرمایه اجتماعی بیانگر ویژگی های رابطه بین افراد و فضایی است که عوامل تولید و همچنین سرمایه انسانی در آن به کار می رود.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر ارتباطات الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تکریم انسان با توجه به نیازهای فطری و فطری و ویژگی‌های جسمی و موقعیتی او، یکی از اساسی‌ترین الزامات مبانی نظری نظام اسلامی است. ایران. الگوی اسلامی پیشرفت «ایده‌ها» و کاربرد «اقدامات» موجود در سند مدل به خوبی نشان داده شده است.

مکیان با اشاره به جزئیات چهل و سومین و چهل و ششمین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: مسئولان در انجام وظایف، آگاهی، تعهد، اخلاق اجتماعی، تقوا و عفت عمومی و بررسی جرم انگاری همچنین در بند 46 این اقدامات «گسترش و توانمندسازی تشکل های مردمی با هدف افزایش سرمایه اجتماعی، وحدت و اقتدار ملی و تثبیت ساختار درونی نظام» تصریح شده است. سرمایه و اقدامات بند هفت مبنی بر تبدیل ایران به قطب اقتصادی باید راهکارهایی را در برنامه های قوه مجریه طراحی کند. زیرا با پیشگیری از جرم و افزایش آگاهی و اخلاق اجتماعی می توان جایگاهی در خور شأن کشور در حال پیشرفت و عدالت در افق سند الگو به دست آورد.

مکیان خاطرنشان کرد: علاوه بر سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی یکی از شاخص های موثر رشد کشورها است. بدون سرمایه اجتماعی و انسانی مطلوب، رشد اقتصادی یا رفاه انسانی ممکن نخواهد بود. در عین حال یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه کمبود سرمایه انسانی لازم برای رشد اقتصادی است. بر این اساس، تحقق سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در گرو توجه به سرمایه های مذکور و افزایش میزان آنهاست.

دکتر سید نظام الدین مکیان با اشاره به اهمیت سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تاکید بر حفظ سرمایه های اجتماعی و انسانی.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *