در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده است: رفع تهدیدها با بهرهگیری از فرصتهای فناوری آتی مستلزم اتخاذ یک چارچوب نظارتی شفاف برای نظارت بر تولید و استخراج داراییهای شعب توزیع شده در کشور است. بررسیها نشان میدهد که با ظرفیتهای فنی و مقررات فعلی کشور، ممنوعیت کامل استخراج ارزهای دیجیتال در کشور ما غیرممکن است. علاوه بر این، اقدام دیرهنگام در سازماندهی استخراج ارزهای دیجیتال می تواند با موانع نظارتی و سیاستی عمده در این زمینه مواجه شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در خلاصه این گزارش آمده است: آنچه درباره استخراج ارزهای دیجیتال انرژی در ایران مطرح شده و موضوع سیاست گذاری به استخراج بیت کوین مرتبط شده است. . علاوه بر این، بزرگترین خطری که سیاستگذاران در نظر گرفته بودند، تهدید پایداری شبکه برق کشور بود. در این راستا مصرف غیرقانونی پیگرد قانونی داشته است.
در این گزارش آمده است: تاکنون بیشترین اکتشافات در حوزه ارزهای دیجیتال بیت کوین صورت گرفته است. از آغاز اجرای طرح ضد معدنکاری غیرمجاز از سال 1398 تا 1400، مجموع کشف و شناسایی دستگاه های معدنی غیرمجاز رمزارز به 221163 دستگاه با توان مصرفی 621 مگاوات رسیده است. البته این ارزهای دیجیتال غیرمجاز در زمانهای مختلف کشف شدهاند و همه آنها به طور همزمان در شبکه برق فعال نبودند. صریح ترین اقدام این کشور در سیاست ماینینگ ارزهای دیجیتال ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال در کشور در تابستان ۱۴۰۰ بود.
در این گزارش آمده است: «اما جدیترین خطری که باید با آن مواجه شد، ضعف کشور در اجرای سیاستهای منفی و مثبت در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال است.» به نظر می رسد خطر اصلی گسترش ارزهای رمزپایه مانند اتریوم در خانه های شخصی باشد. ارزهای رمزنگاری شده بیت کوین در مزارع بزرگ و با تجهیزاتی استخراج می شوند که مصرف قابل توجهی دارند و قابلیت تشخیص و تشخیص بالاتری دارند، اما کل مصرف انرژی در خانه های خصوصی برای استخراج اتریوم احتمالا کمتر از 12 مگاوات است. استخراج ارزهای دیجیتال مانند اتریوم به مصرف انرژی کمتر، تجهیزات گرانتر و ارزشگذاری بالاتر نیاز دارد و مهمتر از همه، ردیابی آن سختتر است و میتواند منجر به افزایش غیرقابل کنترل مصرف برق خانگی شود.
absnews
دفتر مطالعات زیرساخت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی تاثیر استخراج ارزهای دیجیتال بر پایداری شبکه برق ایران پرداخت.
در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: اما این سیاست عملا شکست خورده تلقی می شود، زیرا لرزش ماهانه مطلق ایران در شبکه بیت کوین از 6.94 میلیون لرزش در 10 اردیبهشت 1400 به تنها 3.75 میلیون گنج در 10 اوت کاهش یافته است. ، 1400. یک ماه و ده روز از دستور قطع برق مزارع معدنی رمزارز می گذرد. به عبارت دیگر، بیش از نیمی از ارزهای دیجیتال بدون توجه به دستورات دولتی و قطع برق، ارزهای دیجیتال را استخراج می کردند. مصرف برق این استخراج کننده ها در بدبینانه ترین حالت کمتر از 800 مگاوات ساعت بوده است. در حالی که موجودی شبکه برق کشور بالغ بر 10000 مگاوات ساعت بوده است. در بدبینانه ترین حالت، کمتر از 10 درصد کسری برق کشور را می توان به استخراج معدن در رمزارز نسبت داد.
در این گزارش آمده است: تاکنون بحث ماینینگ رمزارز در کشور ما مطرح شده است اما همه انواع ماینینگ ارزهای دیجیتال انرژی را هدر نمی دهند. انواع جدیدی از استخراج ارزهای دیجیتال در حال توسعه هستند که فعالیت اقتصادی معمولی را به همراه دارند، مانند فراهم کردن فضای ذخیرهسازی محتوا یا ارائه قدرت محاسباتی برای فعالیتهای مفید مانند واقعیت افزوده و مدیریت محیطهای مجازی یا فراافزار، در زمینه رقابت ماینینگ.
متن کامل این گزارش اینجا زنبق.