سالم الخبر: 16 هزار داروخانه در کشور خواستار 30 هزار میلیارد تومان بیمه هستند و تاخیر سازمان های بیمه گر در پرداخت بدهی های خود انجمن داروسازان ایران را بر آن داشت تا از سه نهاد بیمه تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و سلامت شکایت کند. بیمه
هادی احمدی سخنگوی رسمی و عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه پس از طرح دروار حجم مطالبات داروخانه ها از سازمان های بیمه گر حدود 5 برابر شد، گفت: بیشترین اعتبار اختصاص یافته به داروها. در اختیار شرکت های بیمه است و بیماران هنگام خرید دارو بین 5 تا 10 درصد هزینه را پرداخت می کنند. نقدینگی داروخانه ها در اختیار موسسات بیمه قرار گرفت و برخلاف قراردادی که با داروخانه ها بسته بودند عمل کردند.
سخنگوی انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه در این بند دو ماده قانونی وجود دارد که وظایف موسسات بیمه را به صراحت مشخص کرده است، تصریح کرد:
و می کند: ماده 38 آئین نامه الحاقی دولت مصوب 1392 مجلس نمایندگان مقرر می دارد که مؤسسات بیمه باید 60 درصد مطالبات را دو هفته پس از ارائه مدارک مراکز درمانی و داروخانه ها و 40 درصد مابقی را پس از سه ماه پرداخت کنند. شرکت های بیمه از این قانون اطلاعی نداشتند.
وی ادامه می دهد: همچنین در ادامه ماده 38 آمده است که این سازمان ها در صورت تاخیر در پرداخت باید معادل سود اوراق مشارکت را پرداخت کنند که تاکنون محقق نشده است. طبیعتا هیچ اقدامی از طرف ما صورت نگرفت چون باید زودتر شکایت می کردیم. از این سازمان ها شکایت کرده ایم و امیدواریم مطالبات پرداخت شود.
به گفته آل احمدی، در بودجه 1402 نیز ماده قانونی داریم که در بند «ل» مشخص شده و مؤسسات بیمه به آن متعهد هستند.
پرداخت درخواست های مرکز درمانی به مدت یک ماه. در حال حاضر آخرین پرداخت در نوامبر 1402 بوده است.
وی تاکید می کند: مطالبات داروخانه ها شامل دو بخش است: سازمان های بیمه و سازمان های هدف حمایتی. 16 هزار داروخانه کشور ماهانه حدود 6.5 میلیارد تومان از این دو بخش درخواست دارند. این رقم بعد از 5 ماه فقط از موسسات بیمه ای به حدود 30 هزار میلیارد تومان می شود.
چرخه اقتصادی داروخانه ها مختل شده است
آل احمدی با تاکید بر اینکه این خروج باعث اختلال در چرخه اقتصادی داروخانه ها و کاهش قابل توجه نقدینگی آنها شد، می گوید: در حال حاضر توانایی خرید دارو از داروخانه ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در نتیجه کمبود دارو ضعیف شده است. با توجه به این وضعیت اقتصادی دود این وضعیت فقط به چشم بیماران می رود و بیمه ها نیز مسئول این وضعیت هستند.
بلندگو
انجمن داروسازان ایران در پاسخ به این سوال که آیا موسسات بیمه ای این بودجه را دریافت کرده اند و قادر به پرداخت آن به داروخانه ها نیستند، گفت: نمی دانم این مبلغ را دریافت کرده و در جای دیگری خرج کرده اند یا خیر. قرارداد ما با این سازمان ها بر اساس مصوبات قانونی است و اتفاقی که الان افتاده، انصراف آنهاست.
این فعال پزشکی از احتمال مضر بودن این شرایط برای ادامه این شرایط می گوید و می گوید: احتمال فسخ یک طرفه قرارداد وجود دارد. وقتی یکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل نکند، مطمئناً طرف دیگر قادر به ارائه خدمات نخواهد بود. تا به حال تمام تلاش ما بر این بوده که داروی بیماران بدون وقفه باشد و نمی خواهیم بیمار مستأصل شود اما چاره ای نیست.
خالی نگه داشتن جعبه داروخانه باعث می شود بیمار به صورت ناخواسته طرف حساب نزد مؤسسات بیمه ای شود و کل هزینه دارو را در حین خرید به داروخانه ها پرداخت کند.
آل احمدی با اشاره به اینکه بارها به مؤسسات بیمه ای نسبت به تأخیر در پرداخت مطالبات و خسارات وارده به بیماران هشدار داده ایم، می گوید: جلساتی با روسای این سازمان ها و همچنین نمایندگان مجلس، کمیسیون اصل 90، دستگاه های امنیتی برگزار شد. ، استانداری ها و دیگران. اعلام کردیم در صورت عدم تحقق این خواسته ها چاره ای جز شکایت و فسخ قرارداد به صورت یک طرفه نداریم.
وی وقوع چنین وضعیتی را قابل انتظار می داند و می گوید: وقتی سال گذشته به جای 105 هزار میلیارد تومان بودجه 65 تنی برای پروژه دروار تصویب شد، این کسری 40 تنی در بودجه اینجا نمایان شد./ ال -همشهری
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16598/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%D9%87%D8%A7-%DB%B3%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%AF%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز