بیش از 41000 بازرسی از شهروندان غیرقانونی انجام داد
یافته های گزارش حاکی از آن است که در سال گذشته بیش از 41 هزار مورد بازرسی از اتباع بیگانه و کارفرمایان غیرمجاز انجام شده و استان های اصفهان و تهران بیشترین بازرسی را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، موضوع اقامت، اشتغال و حضور اتباع خارجی در هر کشوری یکی از سوالاتی است که به امنیت و نظام اجتماعی و سیاسی این کشور مربوط می شود، در واقع کشورها بر اساس چارچوب ها و نیازهای خود. ، قوانین و مقررات مربوط به ورود اتباع خارجی را تنظیم می کنند. در کشور ما تشریفاتی برای ورود اتباع خارجی از جمله اخذ ویزا یا ویزا پیش بینی می شود و اجازه ورود و اقامت تحت نظارت دولت را دارند.
طبق قانون کار، اتباع خارجی که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه کار در کشور را ندارند و در صورت اشتغال، کارفرمای آنها متخلف محسوب و مشمول جریمه می شود. همانطور که در ماده 120 قانون کار آمده است، اتباع خارجی نمی توانند در ایران کار کنند مگر اینکه ویزای ورود با حق کار داشته باشند و طبق قوانین و مقررات لازم الاجرا پروانه کار دریافت کرده باشند.
بر اساس گزارش مرکز برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت کار، تعداد ویزای کار با حق کار مشخص برای اتباع خارجی واجد شرایط در سال گذشته 4641 و برای اتباع خارجی غیر مشمول مصوبه شورای فنی استخدامی بوده است. 90 مورد همچنین تعداد 5134 پروانه کار برای اتباع خارجی واجد شرایط و 1288 پروانه کار برای اتباع خارجی غیر مشروط به تایید کمیسیون فنی استخدام تمدید شد.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که در سال گذشته برای 313 هزار و 449 اتباع خارجی کارت کار موقت صادر و تمدید شد که از این تعداد 89 هزار و 556 کارت کار موقت صادر و 223 هزار و 893 کارت تمدید شد. صدور و تمدید کارت کار موقت نسبت به سال 1398 افزایش یافته است.
همچنین در سال 1400 در مجموع 30000140 نفر از شهروندان شاغل غیرمجاز شناسایی شدند که بیشترین آمار مربوط به استان تهران با 12000949 نفر و کمترین آن در کردستان و استان ایلام بوده است.
بر اساس این گزارش، مجموع بازرسی های انجام شده از اتباع بیگانه، کارگران غیرمجاز و کارفرمایان غیرمجاز در سال گذشته 41 هزار و 200 نفر بوده که 30 هزار و 140 مورد اتباع غیرمجاز و 5 هزار و 236 پرونده مربوط به کارفرمایان غیرمجاز به مراجع قضایی معرفی شده است. شده است. استان های اصفهان و تهران بیشترین تعداد بازرسی را به ثبت رساندند.
در دولت سیزدهم شناسایی اتباع غیرمجاز به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس برآوردهای انجام شده یک میلیون و 300 هزار نفر هستند. اتباع خارجی شاغل در ایران که از این تعداد حدود 300000 نفر با مجوز کار و بقیه بدون مجوز کار می کنند.
با توجه به وضعیت بیکاری در برخی استان ها و اشغال فرصت های شغلی توسط اتباع در وضعیت نامنظم، شناسایی این افراد از محل کار در دستور کار دستگاه های خدمات استانی قرار گرفته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یکی از دلایلی که کارفرمایان، اتباع خارجی را به کار می گیرند، اجتناب از پرداخت حق بیمه و ارزان بودن نیروی کار خارجی است که منجر به از دست رفتن فرصت های شغلی برای جویندگان کار و کارگران خانگی شده است. با این وجود، برخی از کارفرمایان از کمبود نیروی کار ایرانی در زمینه های خاص گله مند هستند و به ناچار نیروی کار خارجی را فرا می خوانند.
انتهای پیام