بیش از 20 موسسه درگیر پدیده ارزهای دیجیتال هستند
دبیر ستاد ملی ارزهای دیجیتال گفت: بیش از 20 نهاد در کشور از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت حراست، وزارت نیرو و وزارت نفت درگیر این پدیده و تقویت هستند. نهادها برای مقابله با آن ضروری است.
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن رضایی صدرآبادی، دبیر ستاد ملی ارزهای دیجیتال در نشست «سیاست ارزهای رمزپایه و داراییهای رمزنگاری شده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور» ضمن برشمردن فرصتهای متعدد ایران در حوزه ارزهای دیجیتال، گفت: اهمیت این رشته در کشور درک نشده و دلیل آن هنوز به بحران تبدیل نشده است. تنها از اواخر سال 1399 تا اوایل سال 1400، به دلیل هجوم گسترده مردمی که مایل به خرید ارزهای رمزنگاری شده بودند، این منطقه مورد توجه قرار گرفت، اما در کل اهمیت آن به خوبی درک نشده است.
وی افزود: پدیده کریپتوکارنسی تهدیدها و فرصتهایی بالقوه دارد که ظهور آنها بستگی به عملکرد ما دارد. » تا زمانی که کار مثبت و عملیاتی جدی انجام ندهیم، این منطقه برای ما شانسی نخواهد داشت. از طرفی تهدیدات در این حوزه به دلیل بی توجهی مسئولان امر ناگزیر از بالقوه به بالفعل منتقل می شود.
دبیر ستاد ملی ارزهای دیجیتال گفت: رویکرد ما برای بررسی این حوزه باید رویکردی جامع و بوم شناختی باشد و همه فرآیندهای آن را بررسی کنیم و سپس بر اساس پیش بینی های آینده سیاست گذاری کنیم.
به گفته رضایی، این حوزه دارای جنبه های مختلفی از جمله بازار ارز به عنوان وسیله مبادله، تولید و استخراج، استفاده به عنوان دارایی و خرید و فروش برای سودآوری است که همه این موارد باید با هم مورد توجه قرار گیرد. در این 4 محور تهدیدها و فرصت هایی وجود دارد. تهدید اصلی برای توسعه این رشته در سراسر جهان، استفاده از آن برای پولشویی، فرار مالیاتی یا سایر تخلفات مالی است.
وی گفت: به ویژه در کشور ما از این بستر برای تامین مالی فعالیت های مجرمانه و برخی اغتشاشات استفاده شده است که باید به آن رسیدگی شود. برای مقابله با این تهدید شرکت های نظارتی و کنترلی زیادی در دنیا ایجاد شده که نتایج زیادی به همراه داشته است و ما نیز باید در کشور به این سمت حرکت کنیم. اما قوانین سایر کشورها را نمی توان به یکسان در ایران تصویب و اجرا کرد، زیرا این قوانین باید با ساختار حقوقی هر کشور منطبق باشد و انتظار می رود نهادی که مسئول تهیه نسخه داخلی قوانین نظارتی است، طراحی کند. و آنها را تأیید کنید؛ هرچند اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
رضایی صدرآبادی ادامه داد: اتفاق دیگری که باید در این حوزه به عنوان مقدمه اتفاق بیفتد، نهادسازی است. برای این پدیده که یک پدیده چندوجهی است و بیش از 20 نهاد در کشور از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت امنیت، وزارت نیرو و وزارت نفت در آن حضور دارند، نیازمند یک دستگاه مناسب هستیم. موسسه، نهاد. برای جلوگیری از اقدامات جداگانه
فرصت های فراوان ایران در مواجهه با پدیده ارزهای دیجیتال
وی افزود: تولید و ماینینگ ارزهای رمزنگاری شده در کشور از نظر حاکمیتی سودمند است، زیرا به هر حال نیاز به مبادله برای این ارزها وجود دارد و در صورت عدم وجود اگر تولید ملی وجود ندارد، منابع پولی کشور باید تامین شود. برای تهیه آن استفاده می شود. . اما اگر تولید در داخل انجام شود، تامین نیازهای ارزی داخلی بدون برداشت ارز امکان پذیر است.
دبیر ستاد ملی ارزهای دیجیتال، گردش مالی بازار ارزهای دیجیتال در جهان را بیش از 1.7 تریلیون دلار دانست و افزود: بیش از 90 درصد از این گردش مالی در بسترهای بین المللی انجام می شود. اگر ایران می توانست بدون نیاز به ذکر نام ایران بستری برای تصاحب تنها یک درصد از تیراژ جهانی این بازار ایجاد کند، اقدامی فوق العاده موثر، سودآور و عملی انجام می داد. ایران حداقل می تواند یک پلتفرم تجاری بزرگ برای برجسته شدن در منطقه ایجاد کند. اما حرکت نکردن در این مسیر مستلزم سرمایه گذاری چند میلیون دلاری است که فراتر از توانایی ها و ریسک های بخش خصوصی است.
وی افزود: در بحث صرافی های خرد خارجی، بستری برای پرداخت به گردشگران خارجی یا دانشجویانی است که در حال حاضر با مشکلات پرداخت زیادی مواجه هستند و استفاده از این ظرفیت می تواند شرایط پرداخت خرد آنها را فراهم کند.
اقدامات متناقض در مواجهه با پدیده کریپتوکارنسی منطقی نیست
رضایی صدرآبادی در پایان با تاکید بر اینکه در برخورد با این حوزه باید تعارف را کنار گذاشت، افزود: اینکه هرگونه مبادله ای برای مردم ممنوع است و از طرفی درگاه پرداخت از سوی دولت به سکوها داده می شود، متناقض است. نظر، سیاست باید سکوت باشد. اینکه می گوییم قصد تحریک و ترویج نداریم دلیل منطقی برای اتخاذ سیاست سکوت و اقدامات متناقض نیست و دولت باید با شفافیت با این حوزه و مردم برخورد کند.
به همین دلیل است که بر اساس این گزارش، نشست «سیاسیسازی ارزهای رمزنگاریشده و داراییهای رمزنگاریشده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور» در ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال برگزار شد. این حوزه توسط «پژوهشگاه امور اقتصادی وزارت اقتصاد» برگزار می شود. این نشست پنجمین نشست تخصصی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در آبان تا اسفند ماه سال جاری با موضوع «حکمرانی پولی» برگزار شد. ثبات و رونق اقتصادی» برگزار شد.در پنجمین نشست این کنفرانس فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با پدیده رمزارزها و دارایی های رمزنگاری شده برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام