
کارشناسان می گویند حمایت از کارگران تنها به دعاوی حقوقی و پیگیری دعاوی کارگری محدود نمی شود، بلکه رفع مشکلات اقتصادی شرکت های درگیر در اولویت مطالبات جامعه کارگری است، زیرا کارگران معضل هستند، شرکت هایی که به خواسته های قانونی خود عمل می کنند.
دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود اقداماتی را برای حمایت از بنگاه های اقتصادی با رویکرد حفظ اشتغال موجود انجام داد به طوری که به گفته معاون وقت روابط کار دولت در پایان مهرماه ۹۶۵ شرکت مشکل دار با ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ شرکت مشکل دار شدند. کارکنان در آنها شناسایی شد.
این در حالی است که در مدت مشابه سال 1399 تعداد 1099 بنگاه مشکل دار با 132658 کارگر شناسایی شد که نشان دهنده کاهش 12 درصدی تعداد بنگاه های مشکل دار است.
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته در حاشیه نمایشگاه دوسالانه دستاوردهای وزارت کار از کاهش 8.6 درصدی تعداد شرکت های مشکل دار خبر داد.
وی گفت: در سال جاری 1044 بنگاه مشکل دار با کمک سایر ارکان دولتی به چرخه تولید بازگشته و اشتغال در آن حفظ شده است.
به گفته رعیتی فرد، شرایط جنگ اقتصادی ایجاد شده توسط دشمن و همچنین شرایط کرونری به کارگاه های تولیدی لطمه زد که باعث کاهش رشد اقتصادی شد.
بدون شک حل مشکلات شرکت های مشکل دار در درجه اول بر عهده مالکان، سهامداران، کارفرمایان و مدیران شرکت است، سپس سازمان یا ارگان صادرکننده مجوز و پروانه کسب باید مدیران شرکت ها را برای رفع مشکلات یاری کند. .
در صورت عدم رفع مشکل باید موضوع در دستور کار کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در استان ها قرار گیرد و برای پاسخگویی به مطالبات کارفرما تلاش شود.
به منظور شناسایی و رفع مشکلات بنگاههای تولیدی، وزارت کار در سالهای اخیر کارگروههایی را برای تسهیل و رفع موانع تولید در استانها تشکیل داده است. این کارگروهها وظیفه نظارت و شناسایی شرکتهای حلوفصل و نظارت و بررسی وضعیت شرکتها و رفع مشکلات آنها را بر عهده دارند.
به گزارش ای بی اس نیوز، حمایت از شرکت های مشکل دار و بازگشت آن ها به چرخه کار و تولید، نه تنها از کاهش نیروی کار و کارگران شاغل در آن جلوگیری می کند، بلکه به دوام و بقای مشاغل و حفظ اشتغال در آنها کمک می کند. .
absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، حمایت از نیروی کار و حمایت از کارفرمایان، حفظ مشاغل موجود، بقای بنگاه های اقتصادی و نظارت و شناسایی واحدهای مشکل دار از وظایف ذاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. .
معاون وزیر کار از کاهش 8.6 درصدی بنگاه های مشکل دار در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در سال جاری هزار و 44 بنگاه مشکل دار با کمک سایر ارکان دولت به چرخه تولید بازگشتند و اشتغال در آن حفظ شده است.