سالم – الخبر: معاون مدیرکل سازمان غذا و دارو گفت: بیشترین عملیات کلاهبرداری در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب اتفاق می افتد و افراد سودجو با تغییر شکل یا محتوای محصولات ارزان قیمت را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.
هاله سامی روز شنبه با اشاره به پیچیدگی های تقلب در مواد غذایی گفت: این پرونده تا حد زیادی مربوط به اطلاعات تاریک مردم و شبکه های سود است و در بیشتر موارد در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب خود را نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه تقلب و بهره برداری در حوزه مواد غذایی همیشه وجود دارد، افزود: نظارت کافی و صحیح بر روند غذا از مزرعه تا سفره یا به قول برخی از مزرعه به قاشق دیگر می تواند از گسترش تقلب در مواد غذایی بکاهد و این امر ماموریت سازمان، سازمان غذا و دارو است، مدیریت کلی محصولات غذایی آن را مهم و استراتژیک جلوه می دهد.
این کارشناس فرآورده های غذایی با بیان اینکه احتمال تقلب برای یک ماده غذایی گران قیمت یا یک ماده غذایی کمیاب و غیرقابل دسترس بیشتر است. در حالی که ممکن است ادعاها درست نباشد. بنابراین برای اینکه ادعاها در ذهن مردم قابل قبول باشد از موادی استفاده می کنند که اطلاعات آن روی برچسب بسته بندی دیده نمی شود و این موارد برای مصرف کنندگان این محصولات عوارضی ایجاد می کند.
به گفته سامی، اگرچه لاغری در زمینه تولید مواد غذایی در سطوح مختلف محدود به یک کشور یا شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی نیست و محدود به دوره زمانی خاصی نیست، اما باید به موقع با تقلب در مواد غذایی برخورد کرد و نه اجازه بده این مشکل گسترش می یابد و به یک روند عادی و همه جانبه تبدیل می شود. بنابراین هر چه در استانداردها جدیتر باشیم و مشوقها و مجازاتها با قوانین و مقررات سازگارتر باشد، تقلب کمتری رخ میدهد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16397/%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A8-%D9%87%D8%A7-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%AE-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز