بومی سازی داروی سرطان سینه و معده به یک هفتم قیمت نمونه خارجی
یک شرکت دانش بنیان موفق شد داروی تراستوزوماب مورد استفاده در درمان سرطان سینه و معده را به یک هفتم قیمت نمونه خارجی تولید کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، این شرکت دانش بنیان در سال 1388 با هدف تولید بیوسیمیلر برای حفظ و ارتقای کیفیت زندگی بیماران تاسیس شد. تولید داروهای بیولوژیک پرمصرف با ساختاری پیچیده با محوریت موضوعاتی چون تامین نیازهای درمانی بیماران لاعلاج در کشور، بومی سازی کامل فرآیندهای تولید و امکان تولید در مقیاس مصرف داخلی و خارجی و صادرات یکی از اولویت های این شرکت می باشد.
یکی از محصولاتی که با تلاش این شرکت دانش بنیان بومی سازی شده و کشور را عملاً عاری از داروهای مشابه خارجی کرده است، آنتی بادی مونوکلونال نوترکیب تراستوزوماب است که علیه گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی ۲ انسان عمل می کند. این گیرنده به طور طبیعی در سطح سلول های طبیعی وجود دارد و رشد و تکثیر سلولی را تنظیم می کند.
سلول های سرطانی سینه و معده در برخی موارد حاوی مقادیر زیادی HER2 در سطح خود هستند که باعث رشد سلول های سرطانی می شود. تراستوزوماب با اتصال به HER2 فعالیت آن را مهار می کند و باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.
تراستوزوماب در ویال های 150 میلی گرم و 440 میلی گرم به صورت پودر لیوفیلیزه تولید می شود و پس از رقیق شدن با حلال به صورت تزریق داخل وریدی انفوزیون می شود.
محمدرضا یزدان نسب، کارشناس مطالعات بالینی این پایگاه دانش در خصوص عملکرد و کاربرد این دارو گفت: زمینه اصلی شرکت ما تولید داروهای خاص مانند داروهای سرطان و ام اس است و تراستوزوماب یکی از داروها است. جدیدترین محصولات این شرکت این دارو مشابه داروی داخلی هرسپتین بوده و هدف اصلی آن درمان سرطان سینه است.
وی با بیان اینکه این دارو هم اکنون در فاز مطالعات بالینی قرار دارد و پس از این مدت مجوز صادرات را دریافت می کند، خاطرنشان کرد: هم اکنون در حال بررسی اثرات دارو در فاز چهارم مطالعات بالینی هستیم. این فاز یکی از فازهای رسمی تایید شده توسط رگولاتورهای داخلی و خارجی است تا ببینیم این دارو چه عوارضی بر جمعیت غربال نشده ممکن است داشته باشد و در این راستا با پزشکان مختلف در سراسر کشور همکاری می کنیم. اطلاعات بیماران جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود و در نهایت گزارش رسمی تهیه و به رگولاتورهای خارجی ارائه می شود که در نهایت صادرات داروهای ما را تسهیل می کند.
یزدان نسب در خصوص ظرفیت تولید این دارو نیز گفت: با بومی سازی تراستوزوماب تمامی نیازهای کشور در خصوص این دارو برطرف می شود.
به گزارش معاونت علمی، وی درباره قیمت تمام شده این محصول در مقایسه با نمونه مشابه خارجی گفت: قیمت این دارو حدود یک هفتم قیمت نمونه مشابه خارجی است.
به گزارش یزدان نسب، اندونزی، مالزی، لبنان و کشورهای آفریقایی در فهرست مقاصد صادراتی شرکت ما قرار دارند و امسال این شرکت به عنوان صادرکننده نمونه ملی شناخته شد.
انتهای پیام