سایر موضوعات

بورس همچنان در بورس است! – ایسنا


نه آرایه همیشه سبز دائمی است و نه آرایه همیشه سبز. نوسان جوهره بازار سرمایه است و تحلیل حرکت شاخص‌های این بازار همواره نشان می‌دهد که اگرچه در مقاطع زمانی مختلف، خواسته یا ناخواسته موانع زیادی بر سر راه صعود این بازار وجود داشت، اما در نهایت در بیشتر موارد بازار سهام راه خود را پیدا کرد و تاخیر خود را نسبت به سایر بازارهای معاملاتی جبران کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، طی دو سال گذشته نمادهای سبز رنگ به تدریج در فونت قرمز نمودار بورس ظاهر شدند تا از ابر تاریک وقایع سال ۲۰۱۹ در بازار سرمایه کاسته شود. سالی که شاخص کل بورس هم بیشترین رشد و هم بیشترین افت را داشت! سالی که سهام آزاد شد پای بسیاری از افرادی که حروف الفبا را بلد نبودند از بورس به بازار سرمایه باز کرد و این افراد سرمایه خود را در این بازار سرمایه گذاری کردند تا تورم زا باشند و به حرف های مسئولین اعتماد کنند اما فقط پشیمانی و نابودی این سرمایه ها داشتند.

اتفاقاتی که خشم سهامداران را علیه بازار سرمایه برانگیخت و آن بازار را لنگید. زیرا از اواسط سال 1400 ذخایر ارزشی مانند میوه رسیده بی‌چون مانده و این بازار که می‌توان گفت تنها بازار مولد در بین سایر بازارهای مالی محسوب می‌شود، مدت‌ها خریدار نداشت. بازار سهام آرام آرام بازگشت و به مرور زمان شاهد ورود نقدینگی به بازار و رشد آرام و پیوسته در سهام های مختلف بودیم.

بورس همچنان در بورس است!

بررسی اجمالی برخی پارامترهای مهم بازار سرمایه طی پنج سال گذشته نشان می دهد که با وجود چالش های فراوانی که این بازار با آن مواجه بوده و گاه به قلک دولت برای تامین کسری بودجه تبدیل شده است، اما در نهایت شاخص کل بورس توانسته در پایان هر سال نسبت به ابتدای سال جاری رشد کند. از سوی دیگر، بازار سرمایه دیگر بازار ناشناخته سال های دور نیست و در حال حاضر به طور میانگین از هر خانواده حداقل یک نفر دارای کد سهامی است، موضوعی که بر وسعت این بازار تاثیر گذاشته و بر اساس آمار، ارزش کل بازار سرمایه در پنج سال اخیر (از ابتدای سال 1396 تا پایان خرداد 1402) بیش از 11 برابر شده است. به عبارتی بازار سرمایه طی پنج سال گذشته ۱۱ برابر رشد داشته است.

بررسی وضعیت بازارهای تجاری

بورس همچنان در بورس است!

هر بازار چقدر افزایش یافته است؟

بررسی وضعیت بازارهای مالی حاکی از آن است که نرخ رشد بلندمدت بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی (ارز، طلا، سکه، مسکن و خودرو) بیشتر بوده است.

بورس همچنان در بورس است!

سرمایه جاری در صورت سرمایه گذاری یک میلیون تومان

بر این اساس اگر فردی 14 سال پیش 1 میلیون تومان در بازار سرمایه سرمایه گذاری می کرد، اکنون 246 میلیون تومان، اگر در بازار دلار سرمایه گذاری می کرد، اکنون 24 میلیون تومان و اگر در بازار خودرو سرمایه گذاری می کرد، اکنون 42 میلیون تومان است.

بورس همچنان در بورس است!

بورس همچنان در بورس است!

شرایط تورمی کشور طی چند سال گذشته باعث داغ شدن فعالیت دلالان در بازارهای معاملاتی شده و در این بین افراد زیادی از این فضا سوء استفاده کرده و با خرید و فروش های فراوان سعی در خروج از این آب گل آلود کرده اند. اما بر اساس آمارها، بازار سرمایه که وضعیت شفاف تری نسبت به سایر بازارها دارد، از نظر کارایی بلندمدت نسبت به سایر بازارها برتری داشته است. بازاری که می توان آن را واحد و مهمترین بازار تولیدی کشور دانست و هر میزان سرمایه واقعی وارد آن شود در نهایت موجب رشد و توسعه اقتصاد می شود.

هوشمندی بازار سهام تاثیر خود را بر رویدادهای سیاسی و اقتصادی دوچندان کرده است و این معضل در کنار سایه بی اعتمادی سهامداران به بورس که از سال 1398 آغاز شد، باعث شد با هر قدم لرزان سیاستگذاران، دیوارهای اعتماد مردم به بازار سرمایه فرو بریزد. تاییدیه این متقاضی نیز اتفاقی است که اخیرا در زمینه تعدیل نرخ خوراک رخ داده است. تصمیمی که مانند بسیاری از تصمیمات دیگر یک سکه دو رو بود. در همین راستا مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس آماری ارائه کرد که نشان از زیان دهی شرکت های سهامی عام در بورس داشت. به گفته وی، دارایی های وزارت تعاون 350 همات، دارایی های وزارت دفاع بیش از 300 همات و ارزش سهام 200 همات کاهش داشته است. یافت.

در این میان باید گفت که بورس نیز مانند بازار مسکن، بازاری بلندمدت محسوب می شود و به عبارت ساده تر، همانطور که نوسانات بازار مسکن منجر به خرید و فروش هیجانی مالکان نمی شود، نقدینگی بازار سرمایه نیز نباید باعث شود سهامداران به راحتی با فروش سهام خود به دلیل شوک های اقتصادی و سیاسی، سرمایه خود را از بین ببرند.

به طور کلی متغیرهای مختلفی از جمله تورم مورد انتظار در جامعه، نرخ ارز، افزایش صادرات بنگاه‌ها، افزایش قیمت جهانی کالاها (نفت، فلزات و …)، افزایش فروش بنگاه‌های خاص، راه‌اندازی خطوط جدید تولید بنگاه‌ها با توجه به برنامه‌های توسعه فعلی و آتی و … دورنمای بازار سرمایه را روشن کرده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا