جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

به صفر رساندن میلیون ها بشکه میعانات گازی شناور در خلیج فارس


بارگیری 87 میلیون بشکه میعانات گازی در نفتکش های خلیج فارس که قرار بود به پاشنه آشیل وزارت نفت دولت سیزدهم تبدیل شود، به ثروت تبدیل شد، معامله ای که رئیس جمهور اخیراً آن را نگران کننده اعلام کرده بود. برای همه.

به گزارش ای بی اس نیوز، دو سال پیش با انتخاب مردمی دولت سیزدهم، بسیاری از کارشناسان بر طبل توقف تولید پارس جنوبی به دلیل کمبود فضا برای ذخیره گاز میعانات کوبیدند. در آن زمان ایران بیش از 87 میلیون بشکه میعانات گازی روی آب ذخیره می کرد و تصور می شد کشتی های بیشتری برای ادامه تولید گاز کشور برای ذخیره سازی میعانات گازی خریداری شود.

با بازگشت تحریم های نفتی در نوامبر 2017، بسیاری از خریداران از جمله کره جنوبی، چین، هند و ژاپن واردات نفت خام و میعانات گازی خود از ایران را کاهش دادند که این امر نیز مانع از فروش میعانات گازی توسط دولت قبلی شد.

راه حل دولت قبل برای حل این مشکل خرید تانکر و ذخیره میعانات گازی روی آب بود تا تولید پارس جنوبی متوقف نشود. برخی از این تانکرها بیش از سه سال روی آب گیر کرده بودند و هزینه سالانه نگهداری این میعانات روی آب 450 میلیون دلار بود.

اکنون نه تنها میعانات تولیدی فروخته شده و هیچ بشکه ای به انبارهای سطحی اضافه نمی شود، بلکه میعانات گازی از پیش ذخیره شده نیز با وجود شدیدترین تحریم ها به فروش رسیده و میعانات زمینی صفر شده است. ، در رویه دولت سیزدهم یکی از آرزوهای وزیر سابق نفت محقق شد

موضوعی که سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور در نهمین گفت و گوی تلویزیونی خود در دومین سالگرد پیروزی در انتخابات بر آن تاکید کرد و گفت: به صفر رساندن 87 میلیون بشکه میعانات گازی شناور در سواحل که نگرانی همگان را از نتیجه تعامل برانگیخته بود. و ارتباط با کشورهای منطقه و سایر نقاط جهان.

وی همچنین به افزایش فروش نفت و دستیابی به دیپلماسی انرژی در این دولت اشاره کرد و گفت: کشور ظرفیت های زیادی در حوزه انرژی و فروش نفت دارد، اما برخی مقامات دولتی پیش از این اعلام کرده بودند که بیش از 300 هزار بشکه نفت تولید می شود. نفت در روز قابل فروش نیست.» این در حالی است که در ماه های اول دولت سیزدهم مشخص شد که می توان روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت فروخت و پول آن را دریافت کرد و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه 1400 از این طریق جبران شد.

شکست سیستم تحریم، افزایش ارز، آزادسازی ظرفیت نفتکش ها، آزادسازی هزینه ها و کاهش خطرات امنیتی احتمالی ناشی از ذخیره سازی آن، جلوگیری از پیامدهای زیست محیطی و افزایش امنیت انرژی کشور از جمله مواردی است که پیامدهای فروش میعانات گازی ذخیره شده در خلیج فارس به ایران این است که 30 نفتکش که این میعانات را با هزینه سالانه 450 میلیون دلار ذخیره می کنند، دیگر در آب های ایران وجود ندارند.

کارکنان صنعت نفت از ریسک فروش در شرایط تحریم و بازار سخت آگاه شده اند، یعنی با تنوع بخشیدن به قراردادهای فروش نفت و بازاریابی بسیار دقیق توانسته اند فروش نفت و میعانات گازی را افزایش دهند و از آن زمان تاکنون اقدام به خرید و فروش نفت کرده اند. پشت میعانات گازی بوده اند، دور میز ننشسته اند و همچنان شبانه روز برای یافتن راه حل های مختلف برای دور زدن تحریم و افزایش فروش نفت تلاش می کنند.

جالب است بدانید که روزانه 800 تا 854 هزار بشکه میعانات گازی در کشور تولید می شود و وقفه یک روزه در روند صادرات این نوع نفت خام سبک می تواند برای ایران خطرناک و گران تمام شود، اما اکنون میعانات گازی ذخیره شده روی آب جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم های غرب به صفر رسیده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *