سایر موضوعات

به دنیای بستنی سفر کنید! -ایسنا



شاید شما هم این سوال را پرسیده باشید: بستنی های رنگی که در فروشگاه ها می بینیم چگونه درست می شوند؟ برای پاسخ به این سوال سری به یک کارخانه بستنی سازی در حوالی تهران زدیم تا با مراحل ساخت بستنی بیشتر آشنا شویم.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس این بازدید، اولین گام در فرآیند تولید بستنی، ورود شیر به صورت مهر و موم شده توسط خودروی تانک به کارخانه است. آزمایشات میکروبی و شیمیایی لازم بر روی شیر قبل از تخلیه به آزمایشگاه انجام می شود و پس از تایید کیفیت و سلامت شیر ​​در مخازن نگهداری تخلیه می شود.

مواد دیگری مانند شکر، شیرخشک، گلوکز، چربی ها (نباتی و حیوانی)، مواد تثبیت کننده و مواد طعم دهنده به عنوان ماده اصلی بستنی به شیر اضافه می شود. علاوه بر این، بسته به طعم محصول، این مواد ممکن است شامل طعم کاکائو، زعفران، وانیل و میوه باشد.

برای تولید بستنی ابتدا باید مخلوط بستنی آماده شود. این عملیات در سالن پردازش انجام می شود. مواد مورد نیاز طبق فرمول موجود و با ترکیبی خاص در دمای 50-60 درجه سانتیگراد مخلوط می شوند. مخلوط تهیه شده پاستوریزه و هموژن می شود و به مخازن دو جداره مجهز به آب سرد منتقل می شود و به مدت چهار تا 24 ساعت در آنجا نگهداری می شود تا برای انجماد و هوادهی آماده شود.

مخلوط نهایی از طریق لوله وارد بخش تولید و بسته بندی می شود. در قسمت اول بسته، مخلوط وارد فریزر می شود که فرآیند انجماد و هوادهی در آنجا انجام می شود و بستنی به صورت یخ زده در دمای منفی 5 درجه خارج می شود.

بسته به نوع بستنی و دستگاه مورد نظر، مخلوط نهایی به صورت قیف، چوب، لیوان و … تشکیل می شود سپس در دمای منفی 30 درجه وارد تونل انجماد می شود و پس از یک مدت زمان 30 تا 50 دقیقه از تونل خارج شده و بسته می شود، طبقه بندی می شود. در مورد بستنی چوبی با روکش شکلاتی، شکلات در سالنی جداگانه درست می شود و از طریق لوله به سالن تولید منتقل می شود.

قبل از بسته بندی بستنی چوبی، بستنی منجمد را به ایستگاهی در داخل مخزن شکلات با دمای حدود 40 درجه می آورند و گرمای شکلات و سردی بستنی باعث می شود شکلات به بستنی در داخل بچسبد. شکل یک پوشش

در انتها محصولات پس از بسته بندی در کارتن های شمارشی قرار گرفته و به سردخانه منفی 24 تا 30 درجه منتقل شده و پس از طی مراحل قرنطینه و انجام آزمایشات لازم مجوز عرضه به بازار را دریافت می کنند.

یخ

بستنی ها بر پایه آب هستند اما فرآیند تولید آنها مشابه بستنی های شیری است و این محصولات معمولاً در ظروف شیشه ای و چوبی تولید و بسته بندی می شوند.

در بستنی شیشه ای، مخلوط آماده شده را داخل لیوان پر کرده و پس از بسته بندی در یخچال فریز می کنند. در بستنی چوبی، مخلوط تهیه شده پس از انجماد از طریق فیلر به قالب تزریق می شود. یک مایع خنک کننده در زیر قالب ها وجود دارد که دمای بستنی را پایین آورده و آن را منجمد می کند.

در انتها قبل از انجماد کامل بستنی را از قالب بریده و پس از انجماد کامل در ایستگاهی با پاشیدن آب داغ زیر قالب ها بستنی را از قالب جدا کرده و پس از بسته بندی در کارتن ها انتقال می دهند. به سردخانه زیر صفر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا