دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با ارائه 1000 طرح سرمایه گذاری در مناطق آزاد به ارزش 20 میلیارد یورو گفت: به دنبال واردات خودروهای جدید به مناطق آزاد هستیم. در سال گذشته دولت با ورود خودروهای هیبریدی و برقی به مناطق آزاد موافقت کرد که انتظار داشتیم خودروهای معمولی نیز وارد شوند و در این زمینه از دولت و وزارت ایمنی نیز درخواست مجوز داریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت عبدالملکی در حاشیه مراسم تجلیل از سرمایه گذاران و صادرکنندگان اصلی مناطق آزاد و ارائه هزار طرح سرمایه گذاری در مناطق صریح و ویژه اقتصادی، در دومین جلسه با خبرنگاران درباره موضوع واردات خودرو گفت و گو کرد. کنگره تخصصی نمایشگاه اوراسیا آزاد به سرزمین اصلی، واردات خودروهای فرسوده از خارج از کشور به مناطق آزاد داریم و دیگری واردات خودروهای نو از خارج به مناطق آزاد است که همه با آن موافقیم. در زمینه واردات خودرو از مناطق آزاد به قاره، دولت اقدامات لازم را انجام داده و در حال تدوین مقررات و اجرای برنامه ها هستیم. مجوز واردات خودروهای فرسوده را هم گرفته ایم.
وی ادامه می دهد: موضوع مهم اکنون واردات خودروهای جدید به مناطق آزاد است. آنچه سال گذشته دولت تصویب کرد مشکل ما را حل نکرد. در حال برنامه ریزی برای واردات خودروهای جدید به مناطق آزاد هستیم، اما سال گذشته به مناطق آزاد اجازه داده شد که فقط خودروهای هیبریدی و برقی وارد کنند، در حالی که انتظار داشتیم خودروهای معمولی نیز وارد شوند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: در این زمینه همچنان به دنبال تاییدیه دولت و وزارت امنیت برای واردات خودروهای جدید هستیم. توسط هیئت دولت
معرفی 1000 طرح سرمایه گذاری در مناطق آزاد
وی همچنین در این مراسم گفت: به گفته استاد بالادستی شش ماموریت در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دنبال می شود که شامل جهش تولید، جهش صادرات، انتقال فناوری، تامین نیازهای اساسی کشور، تامین مالی خارجی کشور و ساخت و ساز و توسعه مناطق
وی افزود: این سیاست ها در قوانین مدیریت مناطق آزاد و ویژه و اساسنامه سازمانی مناطق آزاد به این مناطق واگذار شد و مقرر شد به عنوان قطب های پیشرفت اقتصادی کشور عمل کنند. از این شش مأموریت، چهار مورد از آنها نیاز به ارتباط بین المللی دارد، زیرا هم اکنون مناطق آزاد تیم ملی اقتصاد بین الملل کشور را تشکیل می دهند و بیش از یک سوم صادرات غیرنفتی کشور از مناطق آزاد انجام می شود و در زمین در بحث ترانزیت، جمهوری اسلامی ایران دارای مزیت مطلق است و بیش از 70 درصد ترانزیت کشور ما از مبادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه مناطق آزاد ایرانی هنوز آنطور که باید در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده اند، افزود: به همین دلیل از ابتدای سال جاری تاکنون دو پروژه را ساماندهی کرده ایم که یکی طراحی است. بسته های سرمایه گذاری برای اینکه بتوانیم خود را به سرمایه گذاران خارجی و ایرانی معرفی کنیم نیاز به ابزاری برای معرفی مناطق آزاد داریم و مهم ترین ابزاری که با مشورت همکاران خود در مناطق به آن رسیده ایم بسته های سرمایه گذاری است.
عبدالملکی ادامه داد: اگر قبلاً از زمین و فرصت های سرمایه گذاری صحبت می کردیم، اکنون پا را فراتر گذاشته ایم و پروژه را به سرمایه گذاران ارائه می دهیم. هزار پروژه به مبلغ 20 میلیارد یورو. هر کدام از این پروژه ها مطالعات اقتصادی خود را دارد و نشان می دهد که سوددهی لازم را دارد، زیرساخت های آن آماده شده و مجوزهای آن صادر شده است.
درخواست سرمایه گذاری 430 هزار میلیارد تومانی در 7 منطقه آزاد
وی تاکید کرد: بنابراین امروز در چارچوب دور چهارم معرفی برنامه های جدید سرمایه گذاری در سال جاری از 150 برنامه به ارزش 250 هزار میلیارد تومان رونمایی می شود که مجموع سرمایه گذاری ها در 1000 پروژه بالغ بر 900 هزار میلیارد تومان معادل 900 هزار میلیارد تومان خواهد بود. 20 میلیارد یورو
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه بسته های سرمایه گذاری در سایت مناطق آزاد قابل مشاهده است تا سرمایه گذاران بسته مورد نظر خود را انتخاب کنند، افزود: البته سرمایه گذاران نیازی به محدودیت ندارند. خودشان به این بسته ها و همچنین می توانند پیشنهاد سرمایه گذاری بدهند از ابتدای سال تاکنون هفت منطقه آزاد با 1400 طرح 430 میلیارد تومان درخواست سرمایه گذاری دریافت کرده اند که از این تعداد 170 طرح بر اساس این بسته های سرمایه گذاری و در مراحل مختلف است.
تحقق سرمایه گذاری 37 هزار میلیارد تومانی در 7 ماهه امسال
به گفته وی از ابتدای سال تا آبان 37 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است.
شرکت در یکی از بزرگترین رویدادهای سرمایه گذاری جهان در هند
عبدالمالکی گفت: اکنون در ماه های باقی مانده باید شرایط را برای تحقق سرمایه گذاری ها و تکمیل فرآیندهای قراردادی فراهم کنیم. وی گفت: در سال 1402 با افزایش سرمایه گذاری در مناطق آزاد مواجه هستیم که بخشی از آن به دلیل این برنامه های سرمایه گذاری و مشارکت در رویدادهای مختلف داخلی و خارجی است. پیش از این چهار رویداد ملی و پنج رویداد بین المللی در عراق، ارمنستان، روسیه و چین برگزار کرده ایم و به زودی در یکی از بزرگترین رویدادهای سرمایه گذاری جهان در هند حضور خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه جایگاه بین المللی مناطق آزاد ایران در حال افزایش است، گفت: مناطق آزاد را نقطه اصلی تماس کشور با سازمان های بین المللی می دانیم. در ابتدای سال در مورد موضوع «مناطق آزاد، بهشت سرمایهگذاری» صحبت کردیم، زیرا شاخص سهولت کسبوکار بهتر از بسیاری از نقاط کشور و سایر کشورهای جهان است که جرقهای را برانگیخته است. علاقه جدید و رو به رشد برای سرمایه گذاری در این مناطق.
ادامه بده